Yurt huren 

Een Yurt, je spreekt het uit als ‘joert’, is oorspronkelijk een tent voor rondtrekkende nomaden en werd 3000 jaar geleden al gebruikt. Een Yurt is gemaakt om ijskoude temperaturen te weren en koel te blijven in extreme hittes. De Yurt tenten waren vroeger simpel ingericht en gaven de sociale ordening van de familie aan, iedereen had zijn eigen plaats. Aan jou de taak om je eigen ordening te bepalen! Gelukkig zijn de Yurts van tegenwoordig van alle gemakken voorzien, dus dat zal niet moeilijk zijn. Oftewel een Yurt is altijd goed op temperatuur en heeft alle ingrediënten om een fijne vakantie te hebben.

Slapen in een yurt

Slapen in een yurt is een unieke ervaring. Door de ronde vorm van de accommodatie beleef je een zeer ruime ervaring tijdens het verblijf. De Yurts in de collectie van bijzondere overnachtingen op Supertrips zijn allen ook zeer kleurrijk ingericht, dit komt voor uit de traditionele inrichting van de Nomaden. Denk aan handbeschilderde meubels in de kleuren oranje, blauw, rood of groen. Je zult spontaan vrolijk worden en een vakantiegevoel beleven zodra je de Yurt binnenstapt.

Overnachten in een yurt

De Yurts zijn ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor een romantisch weekendje weg. Er zijn vele soorten & maten yurts te vinden in onze collectie van unieke slaapplekken, dus er zit gegarandeerd een yurt bij die voldoet aan al jouw wensen. Wanneer jullie met het gezin overnachten in een yurt, dan weet je zeker dat je de natuur optimaal beleeft. De yurts zijn gelegen in prachtige natuurgebieden, zoals in een mooi dal, in de duinen van Texel of met een waanzinnig panoramisch uitzicht. Je kan een yurt huren in Nederland of denk aan een tipi in Spanje, Frankrijk, Portugal en zelfs in Noorwegen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Kies nu jouw ideale locatie uit om te slapen in een yurt!