Friesland. Bij uitstek de provincie voor waterliefhebbers. De meeste Friese meren vind je in de Zuidwesthoek. Een mooi vakantiegebied met gezellige steden als Sneek, Stavoren en Bolsward in de buurt. Het ligt tussen het IJsselmeer, Makkum en Heerenveen in, en is de perfecte plek om een bootje te huren en heerlijk te genieten van al het moois om je heen. Friesland is geschikt voor mensen die houden van de natuur. Daarom is glampen in deze provincie ook uitermate populair. Wakker worden tussen het groen terwijl je overnacht op een plek waar het je aan niets ontbreekt. Hou jij niet van kamperen maar wel van rust en ruimte om je heen? Dan is glampen zeker de moeite waard om eens te proberen.

Luxe kamperen in Friesland

Friesland is een topbestemming voor mensen die graag in eigen land op vakantie gaan. Niet voor niets is Leeuwarden in 2018 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Het heeft zowel de stad als de provincie flink op de kaart gezet. En terecht. Naast het weidse landschap vind je er ook prachtige historische gebouwen en pittoreske dorpjes. Onder andere Terschelling is een populaire plek om heerlijk uit te waaien. Voor vakantiegangers die een glamping zoeken op een van de Waddeneilanden, is Terschelling echt een aanrader. Bijzonder overnachten met het geluid van de zee op de achtergrond. Dat wil toch iedereen? Bekijk onze site voor de mooiste campings in Friesland, en laat je vakantie nu al beginnen.

Glampings op de Waddeneilanden

Of je nu luxe wilt kamperen op het vaste land van Friesland of op een van de omliggende Waddeneilanden, je bent er sowieso even helemaal uit. Vooral fanatieke watersporters kunnen hun hart ophalen in deze provincie. Op en in het IJsselmeer en de Waddenzee kun je heerlijk zeilen, kanoën en zwemmen. Precies die dingen waar je dat fijne vakantiegevoel van krijgt. En lang hoef je niet te zoeken. Een camping in Friesland heb je na het bekijken van ons aanbod zo gevonden. Of je nu een safaritent wilt huren, een overnachting in een tiny-house wel ziet zitten of voor een gezellige boomhut gaat, op Supertrips vind je tal van opties om comfortabel te glampen in Friesland. Dompel je onder in de cultuur van de Friezen, en het zal vast en zeker niet je laatste vakantie zijn in deze eigenzinnige provincie.