Glampings Drenthe

Denk je aan Drenthe, dan denk je uiteraard aan hunebedden. Naast deze stenen graven staat de provincie ook bekend om uitgestrekte natuurgebieden als De Hondsrug, het Bargerveen en de Onlanden. Stuk voor stuk prachtig om doorheen te wandelen of te fietsen. En ben je van plan om een bezoekje te brengen aan het Nationaal Park Dwingelderveld? Vergeet dan niet om de Drentse big five te spotten: adder, das, ree, kraanvogel en Drents heideschaap. Weer een punt dat je kunt afstrepen op je bucketlist.

Luxe kamperen in Drenthe betekent optimaal ontspannen. Het vinden van een glamping waar je comfortabel kunt overnachten middenin de natuur is dus zo gepiept. Maar het is niet enkel de rust die zo kenmerkend is voor de provincie. In steden als Assen, Emmen en Meppel vind je genoeg leuke cafés en restaurant voor een gezellig avondje uit. En dames: shoppen is hier ook geen enkel probleem.

Luxe kamperen op glampings in Drenthe

In Drenthe vind je tal van bosrijke gebieden waar je heerlijk kunt glamperen. Huur een safaritent of een safarilodge, bekijk het aanbod aan gezellige boomhutten of boek een mooie plek op een kindercamping. Waar je ook voor kiest, je beleeft zonder meer een heerlijke vakantie samen met je partner of hele gezin. Misschien wel in een van de vele tiny houses die de provincie rijk is. Voor wie niet bekend is met deze manier van vakantievieren: een tiny house is een klein huis op wielen dat niet groter is dan 28 vierkante meter. Leven met zo weinig mogelijk spullen, middenin de natuur en zo duurzaam mogelijk. Het is weggelegd voor mensen die houden van bewust leven en die geen moeite hebben met een klein woonoppervlak.

Kindercampings in Drenthe met vele voorzieningen

Glamperen in Drenthe is heel geschikt voor gezinnen met kinderen. De provincie telt tig gezellige kindercampings waar de kleintjes zich geen minuut hoeven te vervelen. Ook qua vermaak is Drenthe een topbestemming voor de jonge avonturiers. Breng een bezoek aan Kabouterland in Exloo, bekijk samen allerlei dieren in Wildlands Adventure Zoo in Emmen of neem ze mee naar Openluchtmuseum Veenpark. Je leest het: er is van alles te beleven in deze groenrijke provincie.

Op onze website vind je een uitgebreid overzicht van alle glampings in Drenthe. Boek nu een vakantie in eigen land en laat je verrassen door al het moois dat deze provincie te bieden heeft!