Denk je aan de provincie Brabant, dan is het woord gezelligheid waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt. Carnaval wordt er altijd uitbundig gevierd en de heerlijke Bossche bollen zijn een streling voor de tong. Maar wist jij dat Brabant ook prachtige landschappen te bieden heeft? Niet zo gek dat de provincie bol staat van comfortabele glampings waar je gezellig kunt overnachten met je partner, gezin of vriendengroep. Brabant leent zich uitstekend voor mensen die van luxe kamperen houden. De Biesbosch, de Grote Peel en de Oisterwijkse Vennen zijn maar een kleine greep uit de natuurgebieden die deze provincie rijk is. Wandelaars, fietsers en cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Met grote steden als Den Bosch, Breda en Eindhoven in de buurt, is glamping in Noord-Brabant echt een aanrader.

Luxe kamperen op glampings in Brabant

Voor wie niet helemaal bekend is met de term glamping, hier een korte uitleg: glamping is een vorm van luxe kamperen waar comfort vooropstaat. Je hoeft niet meer met je wc-rol naar het toilet te lopen en ook douchen in een openbaar sanitairgebouw is verleden tijd. Glampings bieden alles wat je nodig hebt en meer. Luxe kamperen terwijl je geniet van de natuur; de ideale combinatie!

Brabant biedt tal van opties om middenin het groen te glampen. De veelzijdige provincie nodigt uit tot heerlijke luxe vakanties in eigen land. Populaire plekken om te overnachten zijn bijvoorbeeld safaritenten, safarilodges, boomhutten en tiny-houses. Laatstgenoemde is een klein huisje op wielen dat zo minimalistisch mogelijk is ingericht. Tiny-houses zijn geschikt voor mensen die eens willen ervaren hoe het is om met zo min mogelijk spullen om je heen te leven. Oftewel: consuminderen. De sleutelwoorden zijn eenvoud en duurzaamheid.

Glamperen in Noord-Brabant

Je leest het: om het ultieme vakantiegevoel te ervaren, hoef je de grens niet eens over. Ben jij op zoek naar de perfecte glamping in Brabant? Check dan snel onze site. Wij hebben de mooiste luxe kampeerplekken voor je op een rijtje gezet. Stuk voor stuk van alle gemakken voorzien en geschikt voor jong en oud. Kies eens voor iets anders en dompel je onder in het Bourgondische leven, dan wordt glampen in Brabant vast een terugkerend onderdeel van je vakantie!