Unieke overnachting in Amsterdam

Slapen op vijftig meter hoogte? Dat kan in een monumentale kraan op een zandbank van het IJ. Hierin zijn drie exclusieve suites gecreëerd. Alle drie de suites hebben een fenomenaal uitzicht over het IJ en Amsterdam. Het Faralda Kraanhotel behoort tot de meest extravagante hotels geworden op de wereld.

Het kostte meer dan drie jaar om deze kolossale hotel te restaureren, maar inmiddels is Faralda Kraanhotel is één van de meest gepubliceerde en spraakmakende ontwikkelingen van deze tijd. De drie suites in dit hoge en monumentale kraan, zijn allemaal uniek en zijn op verschillende manieren luxueus gedecoreerd en biedt een waanzinnig uitzicht:

Op 35 meter hoogte bevindt zich de ‘Free Spirit’ suite. De inrichting van deze eigentijdse suite is geïnspireerd door de haven en de industrie. Sobere materialen zijn gebruikt en de zachte kleuren zorgen voor een comfortabele leefruimte.

Op 40 meter hoogte bevindt zich ‘Secret’. Deze suite is klassiek ingericht met de kleuren die gekozen zijn, geven de suite een Oriëntaalse sfeer.

Op 45 meter hoogte bevindt zich ‘Mystique’ suite. Weelderige kleuren en luxe materialen, geven ook aan deze kamer een Oriëntaalse sfeer.

Alle kamers (ongeveer 36 m2) zijn voorzien van een queenssize bed, airconditioning, gratis WIFI, een plasma televisie in de badkamer, slaapkamer en woonkamer, een hifi-systeem met Ipod en dockingstation en een minibar.

Jacuzzi op 50 meter hoogte

In de top van de kraan zetelt een spa pool. Een romantischer plek is er niet als ’s nachts Amsterdam wordt verlicht en het IJ direct onder de kraan voorbij kabbelt en jij met je liefje geniet van het uitzicht en een glaasje champagne.

Bij sterke veranderende wind, komt de 250 ton zware kraan langzaam in beweging en draait mee met de wind, een geweldige ervaring. Daarnaast is het centrum van Amsterdam makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en is het kraanhotel de ideale uitgangspunt om Amsterdam te ontdekken.

In de Faralda kraan bevindt zich op 12 meter hoogte, een volledig uitgeruste TV-omroep studio. De studio kan gebruikt worden voor verschillende activiteiten, zoals vergaderingen, brainstormsessies, boardroom, besloten feesten, afterparty’s, product- en bedrijfspresentaties etc.

Prijzen kunnen op feest- en bijzondere dagen worden aangepast.