6 paradijsjes voor jouw zomervakantie in Italië 🇮🇹

Als je de keuze hebt tussen een gewone camping in Italië en een accommodatie met een unieke beleving, wat kies je dan? Precies, dat dachten wij al… Daarom zijn we op zoek gegaan naar de mooiste plekjes voor een zomervakantie in Italië en we hebben een paar echte paradijsjes voor je gevonden. Er is maar één nadeel: ze raken snel volgeboekt. Wacht dus niet te lang met boeken als jouw droomaccommodatie erbij zit!

Tipi Tent Italy 🇮🇹

Tipi Tent Italy in Umbrië is een luxe camping in Italië waar niet alleen tipi’s, maar ook bell tenten staan. Superromantisch voor stelletjes, maar ook voor gezinnen zijn deze glamping-accommodaties erg leuk. Voor de volwassenen is er een grote tent en daarbij staat een klein tentje voor twee tot drie kinderen. In de tent hebben jullie alles wat jullie nodig hebben om lekker te slapen en zitten. Koken doe je in de gezamenlijke buitenkeuken, waar ook een koelkast staat. De tenten hebben een gezamenlijk sanitair en je kunt ook het sanitair van de camping gebruiken.

Bekijk Tipi Tent Italy

Eliza was here – Leonardo Trulli Resort ✨

Puglia is helemaal hot en het dorpje Alberobello is de perfecte uitvalsbasis om deze streek te leren kenen. Je slaapt hier in een trullo: zo’n opvallend wit huisje met een kegelvormige dak. Trulli zijn op meerdere plekken in de Valle d’Itria te vinden, maar deze exemplaren zijn wel heel luxe ingericht met onder andere een Nespresso-apparaat en een minibar. Vanuit je eigen trullo kun je elke dag gebruikmaken van het ontbijtbuffet, de prachtige tuinen, het zwembad met poolbar en het restaurant van het resort.

Bekijk Leonardo Trulli Resort

Novanta 🌳

Nog zo’n unieke plek om je zomervakantie in Italië door te brengen is dit verlaten dorpje in Toscane. Tussen de middeleeuwse muren rondom Borgo di Gello zijn sfeervolle appartementen, ruime suites en een unieke boomhut ingericht. Hier ben je alleen met de vuurvliegjes en de everzwijnen die rondlopen tussen de eikenbomen en de ruïnes van het dorp. De smaak van vers bereide Italiaanse gerechten maakt deze unieke beleving helemaal af.

Bekijk deze boomhut in Italië

Glamping Canonici 🍷

Glamping Canonici is een glamping in Italië op maar twintig minuten afstand van Venetië. In een mooi Italiaans landschap zijn lodges, suites in Venetiaanse stijl en luxe tenten in verschillende thema’s neergezet. Omdat het hier ’s zomers bijna altijd warm en zonnig is, hebben alle accommodaties airconditioning en een minibar met koele drankjes. Glamping Canonici heeft zelfs een eigen wijnkelder! Ook is er een ontbijtservice beschikbaar en kun je voor het diner een romantische Italiaanse picknick bij kaarslicht boeken.

Bekijk Glamping Canonici

Camping Parco delle Piscine 🌊

Camping Parco delle Piscine heeft wel iets heel bijzonders. Deze 4-sterrencamping in Toscane staat bij een ondergrondse rivier. Dankzij dit natuurlijke bronwater kun je in de drie zwembaden van de camping heerlijk zwemmen zonder dat er chloor in je ogen prikt. De volledig ingerichte tenten op dit op en top verzorgde en kindvriendelijke park worden Cocosuites genoemd. Ze staan vlak bij de vele voorzieningen van de camping en op loopafstand van het middeleeuwse stadje Sarteano, dat ook een kasteel heeft.

Bekijk Parco delle Piscine

Fonteverde Tuscan Resort & Spa 🧖🏼‍♀️🧖🏼‍♂️

Overnachten in een van de mooiste stukjes Toscane en dan ook nog eens op een 5-sterren wellness- en spa-complex – beter wordt het niet. Dit resort is gevestigd in en om een 17e-eeuws paleis en omvat een luxe hotel en een uitgebreid wellnesscentrum met thermale baden. Behalve drie buitenzwembaden en een overdekt zwembad vind je hier een relaxruimte, een fitnessruimte, een sauna, een stoombad en een whirpool. Bij de zwembaden zijn ligbedden, parasols en een handdoekservice aanwezig. Als je wilt, kun je ook een massage of schoonheidsbehandeling boeken. Sla het restaurant niet over, want daar proef je de lekkerste Toscaanse gerechten.

Bekijk Fonteverde Tuscan Resort

Je ziet het: of je nu kiest voor een autovakantie naar Italië, of liever op vliegvakantie naar Italië gaat, er zijn in het hele land genoeg paradijsjes te vinden voor een perfect verblijf.

Reacties op dit artikel

Instagram