Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en jezelf onderdompelen in totale ontspanning en innerlijke rust? Dan is een yoga vakantie precies wat je nodig hebt. Van een luxe yoga hotel in Nederland tot exclusieve resorts op paradijselijke eilanden, in deze blog nemen we je mee naar 10 van de mooiste yoga hotels ter wereld!

yoga vakantie
yoga vakantie
yoga vakantie

Luxe wellness retreat

Zodra je het eco-resort Aelia binnenstapt, kom je direct in een oase van rust. Het modern ingerichte resort beschikt over luxe suites, een ultramoderne spa, een gastronomisch restaurant en een gevarieerd aanbod activiteiten. Dit is de ultieme plek voor een yoga vakantie in de natuur.

Bekijken
1
yoga vakantie bali
yoga vakantie bali
yoga vakantie bali

Yoga vakantie op Bali

Bali is dé plek voor een yoga vakantie en mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het staat bekend om haar serene omgeving, spirituele sfeer en uitstekende yoga retreats die perfect zijn voor zowel beginners als gevorderden. Het prachtige Kalapa Boutique Resort & Yoga ligt op slechts 10 minuten van het strand en je kunt dagelijks gratis deelnemen aan de yoga lessen.

Bekijken
2
yoga vakantie ibiza
yoga hotel ibiza
yoga hotel op ibiza

Yoga hotel op Ibiza

Verblijf in stijl in het luxe 5-sterren Adults Only hotel Siau Ibiza. Vanaf het hotel wandel je zo het strand op. Doe ‘s ochtends mee met een ontspannen yogales, neem een verkoelende duik in het zwembad met uitzicht op zee en geniet ‘s avonds van een heerlijke maaltijd in het restaurant. Meer heb je niet nodig tijdens een ontspannen yoga vakantie!

Bekijken
3
yoga hotel parijs
yoga vakantie
yoga hotel parijs

Modern yoga hotel in Parijs

Wil je een yoga vakantie combineren met een stedentrip? Ga een weekendje naar Parijs! Vanuit HOY Paris – Yoga Hotel wandel je zo naar Sacré-Coeur en met de metro ben je binnen no time bij andere populaire bezienswaardigheden. Het hotel is modern ingericht, heeft dagelijks ontbijtopties en biedt ontspannen yoga klassen aan. Begin de dag met een rustige yin yoga, zodat je helemaal opgeladen de stad kunt verkennen!

Bekijken
4
design-hotel-samos
design-hotel-samos
design-hotel-samos

Design hotel met yoga

Lekker dobberen in het zwembad, een dagje luieren op het strand, ontspannen tijdens een yogasessie of genieten van een heerlijke massage. Bij dit Adults Only hotel in Griekenland kom je gegarandeerd tot rust. Je kunt luxe kamers boeken, waaronder een kamer met direct toegang tot het zwembad!

Bekijken
5
yoga retreat mexico
yoga retreat mexico
yoga retreat mexico

Yoga vakantie in Mexico

Word wakker met het geluid van de zee, volg een relaxte yoga les en ga daarna op verkenning in Tulum. Milieuvriendelijk hotel Ahau Tulum biedt fijne kamers aan het strand, die van alle gemakken zijn voorzien. Tegen betaling kan je ook een heerlijke massage boeken bij je verblijf.

Bekijken
6
yoga vakantie
yoga vakantie
yoga vakantie

Luxe yoga vakantie op de Malediven

Voor deze yoga reis moet je diep in de buidel tasten, maar wauw! Dit 5-sterren resort is een droom voor iedereen. Het resort staat in het Baa-atol, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Slaap in een hutje op het water, duik in de infinity pool, geniet van gratis lichte hapjes van de Deli en verken de onderwaterwereld. Tijdens je verblijf kun je de yoga lessen gratis volgen.

Bekijken
7
luxe-overnachting

Glamping met yoga

Wil je ontsnappen aan de hectiek van thuis, maar dan net even anders dan in een hotel? Dan ben je bij Arena One 99 Glamping aan het juiste adres. Hier kun je verblijven in de meest prachtige en compleet ingerichte lodgetenten. Geniet van de wellness, yoga in het bos en meditatie aan het water. Tijdens deze yoga vakantie kom je écht tot rust.

Bekijken
8
yoga vakantie
surf en yoga vakantie
surf en yoga vakantie

Surf & yoga vakantie

Een perfecte combinatie: surfen en yoga. Dit resort aan het strand in Marokko beschikt over alles wat je maar kunt wensen voor een luxe yoga reis. Het beschikt over een spa- en schoonheidscentrum, een buitenzwembad en 4 restaurants. Je kunt er yogalessen volgen en ook surfen en suppen is mogelijk.

Bekijken
9
hotel met yoga amsterdam
hotel met yoga amsterdam
hotel met yoga amsterdam

Yoga hotel in Amsterdam

Je hoeft niet ver te reizen voor een ontspannen vakantie. Ook in Nederland heb je genoeg keus! Wat dacht je van het 4-sterren hotel The July? Dit hotel is overigens ook heel geschikt voor een workation, er zijn speciale werkplekken ingericht. Na een drukke werkdag kan je heerlijk tot rust komen in de wellnessruimte of deelnemen aan een yogales met uitzicht op het water.

Bekijken
10

We zijn zo zen geworden door alleen naar deze hotels met yoga te kijken, dat we onze yogamatten al op het vliegveld hebben uitgerold. Klaar voor vertrek naar ultieme ontspanning!

Benieuwd of een yoga vakantie iets voor jou is? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen:

Is een yoga vakantie geschikt voor beginners?

Yoga vakanties zijn zeker geschikt voor beginners! Veel yoga retreats en hotels hebben programma's speciaal ontworpen voor mensen die nieuw zijn in yoga. Bij elke yogales wordt vaak aangegeven voor welk niveau deze geschikt is, zodat je gemakkelijk kunt deelnemen aan lessen die bij jouw yoga ervaring passen.

Is een yoga vakantie geschikt voor mij?

Of je nu een beginner bent of een ervaren yogi, een yoga vakantie is voor iedereen! Een yoga vakantie is geschikt voor jou als je op zoek bent naar ontspanning, innerlijke rust en de dagelijkse hectiek even wilt ontsnappen.

Wat zijn de voordelen van een yoga hotel?

Een yoga hotel biedt rust en ontspanning in een mooie omgeving. Je krijgt deskundige yogalessen, toegang tot wellness faciliteiten zoals spa en meditatie, en gezonde maaltijden. Het is een ideale plek om te ontspannen en in contact te komen met anderen.

Hoeveel kost een yoga vakantie?

Je kunt een yoga vakantie zo duur maken als je zelf wilt! Bovenstaande yoga hotels bieden voornamelijk een exclusieve ervaring en vallen hiermee in een duurdere prijsklasse. Deze yoga hotels beschikken over luxe faciliteiten, bieden wellness aan en een aantal zijn op basis van all inclusive. Kijk eens naar Surf Yoga Ericeira Guest House voor een betaalbare yoga vakantie in Portugal, waarbij je ook nog eens kan leren surfen!

Reacties op dit artikel

Instagram