Winterwoods: een unieke yurt overnachting midden in het bos

Ben je op zoek naar een unieke winterse overnachting, midden in de natuur? Bij pop-up camping Winterwoods slaap je in een yurt, midden in de Drentse bossen. Neem overdag deel aan de activiteiten, trek de prachtige natuur in en beleef een sfeervolle avond bij het kampvuur. Winterkamperen is een unieke ervaring die we iedere kampeer- en natuurliefhebber aanraden!

Bekijk Winterwoods

Winterwoods: luxe kamperen in de winter

Hoewel je misschien niet direct denkt aan kamperen tijdens de koude winterdagen, bewijst Winterwoods het tegendeel. Deze pop-up camping is in de winter geopend, van 21 oktober 2022 t/m 26 maart 2023 en ligt verscholen in natuurgebied Hart van Drenthe. Hier kom je volledig tot rust en ervaar je kamperen op een geheel nieuwe manier.

Je boekt een driedaags verblijf in een traditionele yurt. Overdag kun je deelnemen aan verschillende activiteiten en workshops, de omgeving verkennen of lekker relaxen in de forest spa. Je kunt een yurt boeken voor 2 tot 4 personen. Een verblijf boeken voor één persoon is helaas niet mogelijk. Er is echter wel een Whatsapp groep voor soloreizigers waar je andere mensen kunt ontmoeten en duo’s of een groep kan vormen met andere soloreizigers. Klik hier om deel te nemen aan de Whatsapp groep.

Slapen in een unieke yurt tent

Slapen in een yurt is gegarandeerd een bijzondere belevenis, zeker in de winter! De ruime yurt is van alle gemakken voorzien. Je kunt er met maximaal vier personen overnachten. Er zijn twee eenpersoonsbedden en een tweepersoonsbed, met genoeg warme dekens. Midden in de yurt staat een kachel die je kunt stoken met het hout dat je eerder hebt gehakt. Zodra het vuurtje eenmaal aan is, is de yurt snel warm. Er is een gaspitje en kookgerei aanwezig, zodat je bij je eigen yurt kunt koken. Buiten staat een picknicktafel en een vuurschaal met driepoot, waar je ook een lekkere maaltijd kunt bereiden. Er zijn geen sanitaire voorzieningen in de tent, daarvoor kun je naar het nabijgelegen verwarmde sanitair gebouw.

Activiteiten bij Winterwoods

Tijdens je verblijf bij Winterwoods zijn er allerlei activiteiten en workshops bij de prijs inbegrepen. Je kunt onder andere yoga en meditatiesessies bijwonen, brood bakken boven het vuur en leren hoe je je eigen hout moet hakken. Ook kun je meedoen aan de koudetraining, waarbij je een ademhalingstraining volgt en je vervolgens 2 minuten in de koude Ieberenplas onderdompelt. Het is echt een aanrader om hieraan mee te doen, het geeft je zo’n kick en overwinningsgevoel als je na 2 minuten het ijskoude water weer uitstapt!

Na zo’n koude ervaring is de Finse sauna op het terrein een warm welkom! Verder kun je lekker opwarmen bij het kampvuur in de ‘woonkamer’ of pak een van de bordspellen uit de kast. Deze activiteiten zijn allemaal bij de yurt overnachting inbegrepen. Je kunt optioneel een bijzondere zweethut ceremonie bijboeken.

Er zijn in Nederland maar weinig plekken waar je de sterrenhemel zo mooi kunt zien als op het kampeerterrein van Winterwoods. Kijk dus ook zeker eens omhoog als de avond valt en geniet van de volledige stilte om je heen.

De omgeving van Winterwoods

Je verblijft in het natuurgebied Hart van Drenthe, met de prachtige Veenpluis Route voor de deur. Deze route van zo’n 8 kilometer brengt je langs dennenbomen, uitgestrekte heide en over de vlonderbrug. Je zult op de route weinig anderen tegenkomen en opmerken dat het er oorverdovend stil is. Je hoort écht helemaal niets… Wauw!

Wil je de omgeving van Winterwoods fietsend verkennen? Je kunt een mountainbike lenen en verschillende routes volgen. Hoewel je hier komt voor de natuur en de rust, kun je eventueel een dorpje in de buurt bezoeken.

Deze unieke overnachting is perfect voor rustzoekers, kampeerliefhebbers en buitenmensen. Wees er snel bij, want de data zijn (zeker in de weekenden) snel volgeboekt!

Bekijk Winterwoods

Reacties op dit artikel

Instagram