Rotterdam is een prachtige bestemming voor een citytrip. Deze metropolistische stad blijft zich enerveren met bijzondere architectuur, hippe hotspots en duurzame initiatieven. En een van deze duurzame initiatieven is de Wikkelboat; een bijzondere overnachtingsmogelijkheid in het centrum van Rotterdam. De Wikkelboat is het ideale startpunt om ‘Rotjeknor’ te ontdekken. En wij hebben dit vakantiehuisje uitgetest!

Uniek vakantiehuisje

De Wikkelboat charmeert op het moment dat je aan komt lopen. Via een steiger loop je naar het huisje op het water. Het mooie aan de Wikkelboat is dat je op loopafstand van de Oude Haven, Markthal, Kubuswoningen en de Koopgoot slaapt, oftewel midden in het centrum, maar je geen last hebt van stadsgeluiden. De Wikkelboat is gebaseerd op het Tiny House concept, zodat het zeer praktisch, efficiënt en knus is ingericht.

Toen wij er waren was het een zeer regenachtige dag in september, maar de Wikkelhouse biedt een warme en huiselijke sfeer, zodat je heerlijk behaaglijk overnacht. Dat je in het vakantiehuisje heerlijke koffie kunt zetten met verse bonen, draagt ook zeker bij aan de huiselijkheid! Maar met behulp van gadgets binnenkort, wordt deze unieke accommodatie in Rotterdam extra opgepimpt. Er komt zelfs een digitale butler, genaamd Clazio! Op basis van spraakherkenning kan je o.a. de verlichting bedienen en de gordijnen openen.

Hotelappartement op het water

Je kan natuurlijk voor een hotel kiezen om Rotterdam te verkennen, maar hier overnachten is veel leuker! De Wikkelboat beschikt namelijk ook over een kleine keuken, maar wel met alle benodigdheden. Zoals een goede koffiemachine, een waterkoker, een magnetron, koelkast en zelfs een vaatwasser is te vinden op deze boot. De woonkamer/slaapkamer heeft een rustgevend uitzicht op het water. Op het terras aan het water kan je barbecueën op de BarrelQ, een bootje pakken om te varen, het is zelfs mogelijk om een jacuzzi te huren die wordt geplaatst op het terras. Dat is pas genieten!

Wij sliepen er met z’n tweeën, maar je kunt hier makkelijk met 4 personen overnachten in Rotterdam. Er zijn namelijk 2 tweepersoons uitklapbedden (met zeer comfortabel matras) die met behulp van hydraulische pompen gemakkelijk kunnen worden neergeklapt waardoor je overdag alle ruimte hebt

Rotterdam is zowel overdag als ’s avonds erg leuk om te ontdekken er is genoeg te beleven. Wil je liever in de knusheid van het huisje blijven? Dan wordt er aangemoedigd om een spelletje te doen, een lekker wijntje te drinken en gewoon te kletsen met elkaar. Toch liever een filmpje kijken? Gebruik dan de beamer!

Conclusie:

Wij hebben hier enorm genoten van de huiselijkheid en de volledigheid van de accommodatie. Het ligt in het centrum van Rotterdam, waardoor je alles ter voet kan doen. Liever met de fiets deze mooie stad en de omgeving verkennen? In de toekomst kan dat met de elektrische fietsen die bij de Wikkelboat horen.

Meer info

Reacties op dit artikel

Instagram