Op voetbalreis naar Spanje? En nog wel naar de stad Barcelona met de bekende voetbalclub FC Barcelona. Daar droomt iedere kleine jongen van. En wij kunnen vertellen: ja, dat is een droom dat uitkomt. Maar er is meer. Een voetbalreis naar FC Barcelona is meer dan een voetbalwedstrijd. Wij gingen in januari een weekend op voetbalreis met P1 Travel. Ons verslag.

Onze voetbalpret begon een week van tevoren al. Wij kregen alle reisinformatie duidelijk op de e-mail. Je kent het wel: de vliegtijden, hotelvouchers etc. etc. Maar daarnaast kregen we ook tips van P1 Travel om verder te ondernemen in Barcelona, zoals bezienswaardigheden en leuke plekken. Erg handig! Het spoorde ons aan om een plan te maken. Het resultaat lees je hieronder.

Vertrek: zaterdagmorgen 07:00

Onze voetbalreis begon vroeg. Heel vroeg. Wij vlogen om 07:00 vanaf schiphol richting Barcelona. Het is even vroeg en doorbijten, maar dit hebben wij er graag voor over. Klokslag 10:45 zaten wij namelijk op Plaza de Catalunya met een heerlijke koffie en wat eten op het terras. Genieten hoor. Het weer in Barcelona was op dit moment zo’n 15 graden. En volgens ons in de zon nog wel ietsjes warmer. Ga je in januari op voetbalreis dan heb je altijd kans op temperaturen tussen de 10 en 15 graden. In de avond koelt het overigens wel wat af, maar ja. Wie doet je wat!

De accommodatie in Barcelona

Wij konden vanaf 15:00 inchecken, maar plots na wat geflaneer over de Las Ramblas hadden wij het idee dat we wel heel dicht in de buurt van het hotel (Hotel Ronda) waren. En ja, ineens stonden we ervoor. Onze kamer was al klaar, dus konden we al rond 13:00 inchecken. Heel fijn. De kamer was ook erg mooi. Het hotel heeft onlangs de kamers volledig vernieuwd, waardoor je een heerlijke douche hebt, goede bedden en een fijne badkamer. P1 Travel voetbalreizen zorgt ervoor dat je altijd in het hart van het centrum overnacht zodat je makkelijk erop uit kunt!

Genieten in Barcelona

Van de prettige locatie van het hotel hebben we zeker gebruik gemaakt. Vanuit ons hotel was je binnen no-time op de bekende straat Las Ramblas. Op zaterdagmiddag hebben we hier even de sfeer geproefd en zijn we afgezakt richting het strand. Tot onze verbazing zagen we heel veel (ook veel lokale mensen/studenten) op het strand chillen. Niet in de zwembroek, maar wel lekker zonder jas. Wij hebben vervolgens ook lekker genoten van een drankje op het strand. Echt een aanrader, zeker doen. Wij ondervonden direct: dit is het mooie van een voetbalreis Barcelona. Het verkennen van de stad in combinatie met een mooie wedstrijd!

Zaterdagavond zijn wij gaan eten in de wijk El Born. Deze wijk is makkelijk te bereiken en ligt eigenlijk hartje centrum. In deze wijk heb je heel veel kleine, leuke wijnbarretjes en restaurants. Dat was dan ook de volgorde. Wij zijn eerst in een kleine wijnbar beland en vervolgens hebben we tapas gegeten bij Sensi Gourmet Tapas. Een absolute aanrader en de prijs/kwaliteit is erg goed. Wij raden echt aan om lekker in deze wijk rond te lopen en om een bar of restaurant in te lopen waar het je gezellig lijkt. Er zijn er veel en bij ons was het ook niet druk, maar wel heel goed!

FC Barcelona – Leganes CD

MATCHDAY! Zondagochtend werden we wakker met een kriebelend gevoel in ons buik. Die avond speelt FC Barcelona in Nou Camp tegen Leganes CD. We begonnen onze dag – nadat het zaterdag niet heel vroeg geworden is – rustig met een ontbijtje. Het hotel heeft een goed ontbijt met veel keuze. Ben je wat veeleisender kun je ook ook om de hoek een kijkje nemen waar je tal van ontbijttentjes hebt (en wat niet duur is).

Die zondag hebben wij de Kathedraal van Barcelona bekeken en hieromheen lekker koffie gedronken en geluncht. Een erg leuke wijk. Wel vind je hier veel toeristenwinkeltjes, wat het lokale gevoel een stukje minder maakt. Maar wij zaten met ons hoofd ook al in Nou Camp…

FC Barcelona speelde om 20:45. Wij zijn al vroeg naar Nou Camp gegaan (rond 17:00). Vanaf Las Ramblas pak je makkelijk de metro richting het stadion, erg handig. In de wijk van Nou Camp werd het al snel gezellig. Vervolgens hebben wij een sjaaltje en mutsje gescoord om erbij te horen, maar ook omdat het lekker warm was. In de avond koelt het rond deze tijd van het jaar toch nog wel erg snel af. Wij gingen vervolgens een barretje in waar al diverse Spanjaarden en fans van FC Barcelona tapas zaten te eten.

En ja. Het is een jongensdroom om eens zo’n wedstrijd van FC Barcelona te bezoeken. Dus wij besloten ook om lekker vroeg het stadion binnen te gaan om te genieten van het uitzicht. Wij gingen een uurtje van tevoren. Lijkt lang, maar is het niet hoor. Het is genieten in Nou Camp! Wij zaten de eerste helft achter de goal. Hele mooie plekken, waarbij je de spelers goed kunt zien.

FC Barcelona won met 3-1. Suárez, Messi en Dembélé maakten de goals!

Een fantastische voetbalreis

Op maandag gingen wij weer naar huis gaan. Gelukkig vlogen we niet al te vroeg (om 19:00 in de avond) en konden we nog een dagje lekker genieten van de stad. Wij hebben deze ochtend nog even een ochtendwandeling gemaakt in Barcelona en vervolgens in de wijk rondom de universiteit een goede flexplek opgezocht omdat we nog eventjes aan het werk moesten (en wouden, niet vervelend op zo’n plekje). Prachtige plekken ook in deze wijk. Leuke, hippe tenten met lekkere koffie. Ook een absolute tip om even rond te struinen. Hier kom je veel studenten tegen die aan het studeren zijn, wat een lekker sfeertje geeft (althans, dat vinden wij:)).

Ben je van plan op voetbalreis te gaan? Kijk dan echt bij het aanbod van P1 Travel. Zij plannen de reis ontzettend goed. Vooraf krijg je al veel informatie. Het hotel ligt altijd op een toplocatie, is van goede kwaliteit en je zit op prachtige plekken in het stadion.

Reacties op dit artikel

Instagram