Daar zit je dan met kriebels in je buik bij de gates op Schiphol. De laatste uurtjes voor vertrek zijn aangebroken en jullie gaan een geweldige reis tegemoet! Maar dan opeens krijgen jullie te horen dat jullie vlucht is geannuleerd. Wat?! Geen paniek, wij vertellen je wat je moet doen.

Je hebt recht op schadevergoeding!

Helaas zijn niet veel mensen hiervan op de hoogte, maar wist je dat je recht hebt op een vergoeding indien vlucht geannuleerd is? Reizigers hebben dan vaak recht op een vergoeding die kan oplopen tot maar liefst €600,-. Ook als je een lange vertraging hebt opgelopen heb je recht op compensatie dus het is zeker interessant om hiernaar te kijken.

Hoe werkt AirHelp?

AirHelp helpt al ruim 7 jaar passagiers van over de hele wereld bij het krijgen van een vergoeding waar zij recht op hebben na vertraging van hun vlucht of zelfs annulering. Doordat AirHelp zo’n 700 werknemers over de hele wereld heeft die 16 talen spreken, kunnen ze jou bijna overal helpen. Via de website vul je de gegevens van jou en jouw vlucht in, waarna zij voor jou aan de slag gaan. Tijdens het proces word je goed op de hoogte gehouden en wordt er niets in gang gezet waar jij niet achter staat.

Wat kun jij doen?

In sommige gevallen kan jij pas over een paar dagen mee met een andere vlucht. Dit betekent dat je eventuele hotelboekingen moet annuleren. Het is altijd verstandig om te kiezen voor een hotel waarbij je kort van tevoren kunt annuleren, zo voorkom je dat je een hoop geld kwijtraakt. Ga je mee op een tour en red je het nu niet om op tijd bij de tour aanwezig te zijn? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie. Misschien kunnen zij jullie ergens anders oppikken of is er een andere tour waar jullie je bij kunnen aansluiten.

Checklist handbagage

Van tevoren weet je natuurlijk nooit of je vlucht geannuleerd wordt, of dat er vertraging oploopt. Dan is er ook altijd nog de kans dat een vliegtuigmaatschappij jouw koffer kwijt raakt. Daarom is het heel belangrijk dat als jij medicijnen gebruikt, je altijd minimaal een week aan medicatie bij je hebt in jouw handbagage. Stel dat je ergens strandt, dan hoef je je geen zorgen te maken over je gezondheid. Ditzelfde geldt voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie. Zorg dat je altijd iets te eten mee hebt voor het geval je terecht komt op een vliegveld waar je last hebt van een taalbarrière.

Tot slot willen we je meegeven dat je moet proberen niet te erg te stressen. Je kunt in veel gevallen niet anders dan AirHelp inschakelen en geduld hebben. Uiteindelijk kom je aan op de plaats van bestemming en kun je genieten van jouw vakantie!

Reacties op dit artikel

Instagram