Wordt het weer hoog tijd met je vrienden af te spreken, de glazen te laten botsen en over wat meer te praten dan werk, voetbal en het weer? Ondanks alle drukte kun je vast wel met een groepje een weekend prikken om eropuit te trekken. Gaven we eerder al wat tips voor een vriendinnenweekend, nu zijn de vrienden aan de beurt.

Kookworkshops

Met z’n allen koken, mannen in Zuid-Europese landen doen het al langer. Dan komt de één met biertjes en wijnen aanzetten, de ander heeft voor vlees gezorgd en een derde bereidt de bijgerechten. Samen koken is gezellig en goed voor het groepsgevoel. Het wordt juist hip om met z’n allen in de keuken te staan, in plaats van wachten tot het eten klaar is terwijl de kok van dienst alle gesprekken mist. Een kookworkshop met een groepje vrienden is tijdens een weekend weg dus een leuke afsluiting van de dag. Even de iPhone of de samsung s10 uitzetten en aandacht voor elkaar hebben.

Stadions bezoeken

Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar je naartoe gaat, maar in elke grote stad bevindt zich wel een voetbalstadion waar je een rondleiding kunt boeken. Is je vriendenweekend in een Nederlandse (voetbal)stad? Dan zal de bestemming misschien discussie opleveren, aangezien we allemaal een andere clubbril op hebben. Maar of je nu bij de rivaal op bezoek gaat of niet, zie er de lol van in en ontdek dat elke club wel iets bijzonders of moois te bieden heeft.

Wandelen

Over tot elkaar komen gesproken: de beste gesprekken komen op gang tijdens het wandelen. Zoek een mooi natuurgebied, neem eten en drinken mee en trek eropuit. Tijdens het bewonderen van al het natuurschoon bespreek je de toekomst, dromen en plannen om die te verwezenlijken. En er zitten altijd wel één of meer liefhebbers in de groep die hun kennis over flora en fauna nu eens goed kunnen tentoonspreiden. Een mooi wandelgebied ligt in het door groen omringde en bourgondische Bergen (Noord-Holland). Welke richting je vanuit het centrum ook kiest, je komt altijd in de natuur terecht.

Motorjacht huren in Friesland

Google op ‘jacht huren Sneek’ en je stuit op een site waar ze tegen zeer schappelijke prijzen, zeker voor groepen, motorjachten verhuren. Gezien de lengte en snelheid van deze boten heb je geen vaarbewijs nodig, wel wat verantwoordelijkheidsgevoel. Het zijn mooie varende vakantiehuisjes voor vier personen met keuken, slaapvertrekken en badkamer, waarmee je middenin de Friese steden kunt aanleggen. Hoe je je daar vermaakt hoeven we natuurlijk niet te vertellen. En je bent bij het manoeuvreren bij sluizen en bruggen natuurlijk teamgericht bezig. Ideaal voor een vriendenweekend!

Reacties op dit artikel

Instagram