Op 9 & 10 mei was het zover, de Arnhemse Kadedagen werden weer georganiseerd. En om dit heugelijke feit nog extra bravoure te geven, heeft Supertrips in samenwerking met Stichting Historische Schepen Arnhem en restaurant Dining 56 een unieke ervaring geregeld. Er werd een win-actie opgezet; Win in een overnachting romantisch kamperen in een historische Havenkraan. De bijzondere overnachting zou dan plaatsvinden op de Rijnkade te Arnhem tijdens de Kadedagen 2015. Na veel decoreren en promotie is deze actie een groot succes geworden. Lees snel verder hoe het allemaal is verlopen..

Historische havenkraan

In 2013 is deze havenkraan, uit omstreeks 1950, gerestaureerd door Stichting Historische Schepen Arnhem. Arnhem heeft een rijke geschiedenis met betrekking tot havenkranen, niet alleen de straten Oude Kraan en Nieuwe Kraan refereren hier aan maar op de Rijnkade hebben tot aan de oorlog diverse kranen gestaan. De laatste kraan, die van rederij Koppe, is rond 1970 afgebroken. Door deze kraan weer te restaureren op de kade, kan een stuk geschiedenis van Arnhem weer worden beleefd.

In de havenkraan zijn nog oude elementen te vinden en dat maakt een verblijf in deze havenkraan zo uniek. Verder staat er in de kraan nog een orginele bouwtekening en mooie foto’s van vroeger.

Wat kon je winnen?

Één nacht romantisch kamperen in de historische havenkraan. Inclusief een 3-gangendiner ‘Over de Top’ met prosecco & amuses, bij elke gang een andere wijn en een afsluiting met koffie of thee en lekkere bonbons. En als klap op de vuurpijl, letterlijk, werd er tijdens hun diner vuurwerk afgeschoten vanaf de Rijnkade. En de volgende dag een lekker vers ontbijtje geserveerd in de havenkraan.

Hoe kon je meedoen?

Om mee te dingen voor de prijs voor de bijzondere overnachting, kon men een aanvraag doen via Supertrips.nl/havenkraan, bij de aanvraag was het de bedoeling dat ze een romantische, ontroerende, grappige of een ander leuke reden moesten opgeven waarom zij juist degene moesten zijn om dit te kunnen winnen.

Meer dan 30 mensen hebben een aanvraag gedaan via Supertrips en het was moeillijk om daaruit de terechte winnaar te kiezen. Maar de uiteindelijke doorslag was het volgende verhaal:

‘Drie jaar geleden verhuisde ik voor mijn droombaan naar Arnhem. Op weg naar mijn werk loop ik ’s ochtends graag, liefst als de zon nog niet op is, onder langs de Rijnkade. Inderdaad, langs de kraan! Ik woonde nog niet lang in Arnhem toen ik Lex ontmoette. En wij hadden onze eerste date bij… Dining56! Deze supertoffe prijs zou voor ons extra bijzonder zijn: dat we onze eerste date nog eens kunnen overdoen om vervolgens samen de ochtendzon te zien vanuit die leuke kraan.’

Dit mooie verhaal heeft bij ons de romantische snaar geraakt en daarom hebben wij de winnaars opgebeld en medegedeeld dat zij hadden gewonnen en hun eerste date nog een keer over kunnen doen, maar dan met net een beetje meer!

‘Wij zijn elke keer blij verrast’

De reactie van de winnaars na hun bijzondere overnachting plus de foto’s!

‘Bedankt Supertrips voor de enorm toffe prijs! We hebben echt een hele avond, nacht en ochtend lang genoten. We zijn elke keer blij verrast geweest met alle extra’s: dat het diner inclusief de drank was, het vuurwerk dat jullie natuurlijk speciaal voor ons hebben laten aanrukken, het verse ontbijtje! Slapen in de kraan was kamperen op hoogte.’

Kadedagen

Dit jaar werden de Kadedagen voor de 9e keer georganiseerd in Arnhem door SHSA, met dit jaar als thema: ‘Stoom’. En beide dagen (9 & 10 mei) was er van alles te doen.

Er waren twee unieke stoommachines op de kade, een Arnhemse machine uit 1888 die in de bekende Westerbouwingboot Het Zwaantje dienstdeed en een grote machine uit een voormalige baggermolen. Langs de Rijnkade liggen weer veel historische schepen. Op de Rijnkade was van alles te zien dat met historische scheepvaart te maken heeft, zoals nieuwe en oude scheepsmotoren, demonstraties van oude ambachten, eten en drinken en kindervertier: bootjes bouwen en te water laten, scheepsmodellen in de waterbak (kinderen kunnen meevaren).

Sleepboot De Harmonie verzorgde rondvaarten over de Rijn en zondag vond om 14 uur de Duckrace plaats op de rivier, een sponsorrace voor het herstel van de Eusebiuskerk en voor kinderen was het een leuke afsluiter van de meivakantie. En Theaterschip De Zeester zorgde voor muziek in de avond!

Lokale aandacht

Tijdens de Kadedagen van 2015 scheen het zonnetje ruimschoots en dat betekende dat er veel toeloop was op 9 & 10 mei, zelfs de wethouder van Toerisme & Recreatie kwam even een kijkje nemen. Omdat SHSA de Kadedagen organiseren om de historische erfgoed van de Rijnkade te belichten, schonken veel lokale media aandacht aan de Kadedagen en dus ook aan de havenkraan + winactie.

Zo heeft het op verschillende websites gestaan, waaronder Arnhemse Koerier, De Gelderlander en de Facebookpagina van Oud-Arnhem met meer dan 9.900 fans. Daarnaast heeft er ook een krantenbericht gestaan in de Gelderlander van 5 mei & 9 mei met een bereik van 368.400 mensen.

Radio Gelderland kwam ook op bezoek. Zo is radioverslaggever Laurens Tijink van Radio Gelderland langs geweest bij de havenkraan om er verslag over te doen. Radio Gelderland heeft dagelijks meer dan 163.000 luisteraars.

Het artikel op Supertrips zelf over romantisch kamperen in een Havenkraan heeft binnen een zeer korte periode meer dan 700 bezoekers gehad en op Facebook heeft het bericht 15.000 mensen bereikt.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Vond je het een leuke actie, maar heb je niet gewonnen of was de actie niet bij jou onder de aandacht gekomen? Niet getreurd! Wij bij Supertrips zijn continue bezig met nieuwe, unieke ideeën te bedenken. Dus like de Supertrips Facebook-pagina en hou zo alle acties, aanbiedingen en nieuwe, bijzondere accommodaties in de gaten!

Reacties op dit artikel

Instagram