Tolvignet & Milieusticker

Ben je van plan binnenkort met de auto op vakantie te gaan? Dan kan het zijn dat je een vignet nodig hebt! Een vignet is het bewijs dat er voor jouw voertuig wegenbelasting betaald is. Wat heel handig is, is dat tegenwoordig deze vignetten online te verkrijgen zijn. Een voordeel hiervan is dat je bij de grens niet hoeft te wachten om een tolvignet te kopen. Tijdens vakantieperiodes kan het online aanschaffen van een vignet dus heel handig zijn. Via tolvignetten.nl kun je gemakkelijk en snel tolvignetten digitaal aanschaffen. En wist je dat je naast het hebben van een tolvignet in sommige landen het hebben van een milieusticker ook verplicht is? We leggen het allemaal uit!

Tolvignet Oostenrijk

Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Oostenrijk heb je zo’n tolvignet nodig. Een digitaal vignet voor Oostenrijk kun je sinds 2017 makkelijk aanschaffen. Dit tolvignet is gekoppeld aan jouw kenteken waardoor het plakken van een stikker op je voorruit niet meer nodig is en je direct kun doorrijden bij de grens. Zo kom jij nog sneller op jouw bijzondere locatie aan in Oostenrijk, win-win! Je kunt een tolvignet kopen voor 10 dagen, twee maanden en een jaar. Voer de datum van jouw vertrek in en er wordt automatisch weergeven welk vignet jij nodig hebt. Na het kopen van een tolvignet staat jouw kenteken geregisteerd in de database van Oostenrijk en kun je Oostenrijk inrijden op de datum waarop het vignet geactiveerd wordt. Let wel op, je dient tenminste 18 dagen van te voren een tolvignet aan te vragen, daarnaast kun je nog tot een dag voor vertrek wijzigingen doorgeven zoals een ander kenteken of datum van vertrek. Wist je dat naast het hebben van een tolvignet het hebben van een aantal veiligheidsproducten ook verplicht is? Zo heb je een gevarendriehoek en verbanddoos nodig. Daarnaast moet elke passagier een veiligheidsvest bij zich hebben. Daarnaast moet je tijdens de winter winterbanden op je auto hebben.

Milieustickers

Naast een tolvignet is een milieusticker in een aantal landen ook een verplichting. Frankrijk is een land waar je een milieusticker nodig hebt. Franse gemeenten kunnen milieuzones instellen om zo luchtvervuiling van Frankrijk te verminderen. In een aantal steden zijn permanente milieuzones ingevoerd. Naast de permanente milieuzones zijn er ook nog tijdelijke milieuzones. Let dus goed op of je door een milieuzone komt of niet. Een milieusticker voor Frankrijk kun je, net zoals een tolvignet, digitaal aanvragen. Erg handig! Op basis van jouw autogegevens wordt bepaald of je een milieusticker nodig hebt of niet. De levertijd van de milieusticker is ongeveer tussen de 2 á 4 weken. Als je de milieusticker niet op tijd ontvangen hebt kun je de factuur meenemen en is dat je bewijs voor een milieusticker.

Reacties op dit artikel

Instagram