Tegenwoordig kunnen we binnen heel Europa internetten uit onze eigen data bundel, super handig! Toch komt het nog wel eens voor dat je op vakantie binnen Europa tóch over je bundel heen gaat. Hier lees je een aantal supertips die jou helpen om binnen jouw internetbundel te blijven! Ga je lekker buiten Europa op vakantie? Ook dan hebben wij voor jou een aantal opties om het internetten buiten Europa zo goedkoop mogelijk te houden.

Binnen de EU

Hoe blijf je toch binnen je bundel én kun je toch die leuke vakantiekiekjes delen op sociale media?

  • Zorg dat je grote bestanden download op een WiFi netwerk.
  • Schakel apps op de achtergrond uit. Die apps blijven constant refreshen en dat kost je mb’s!
  • Zorg ervoor dat als je foto’s/video’s via Whatsapp ontvangt, deze niet automatisch gedownload worden.

Buiten de EU

Ga jij lekker buiten Europa op reis? Dan kunnen de kosten aardig hoog oplopen. Natuurlijk wil je de kosten zo laag mogelijk houden wanneer je op vakantie bent. Daarnaast wil je tijdens je vakantie niet ook nog eens op de kosten van je internet bundel letten. Het afsluiten van een internetbundel kan een optie zijn. Verschillende providers bieden er een aan. Natuurlijk moet je dan ook binnen je internetbundel blijven.

De volgende tips kunnen daar wellicht mee helpen!

  • Vind apps die je kunt gebruiken zonder data te verbruiken. Er zijn bijvoorbeeld veel look a like google maps apps die geen data verbruiken maar waarop je toch de weg kunt vinden tijdens jouw vakantie.
  • Zorg ervoor dat dataroaming uit staat!
  • Wat natuurlijk ook kan helpen is een internet bundel afsluiten. Er zijn vele verschillende providers die internetbundels aanbieden. Wij hebben een overzicht gevonden die voor ieder land de goedkoopste bundels aangeeft. Lees verder
  • Tegenwoordig is er op veel plekken een Wifi hotspot aanwezig. Ook erg handig! Het zal waarschijnlijk niet zo snel werken als je normale 4G internet. Maar iets is beter dan niets!
  • Schakel pushberichten van nieuwssites, Facebook en Instagram uit. Door de pushinstellingen moet de app constant refreshen wat dus voor extra data verbruik zorgt.

Vind jouw beste & goedkoopste provider

UnitedConsumers vergelijkt diverse telecomaanbieders om zo écht de laagste prijs te krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Ze hebben daarom ook de prijs van zeven providers verzamelt en deze op een rij gezet. Zo kun je zien welke tarieven een provider per land vraagt. Hieronder vind je een interactieve wereldkaart. Zo kun je ook bekijken bij welke provider het goedkoopst is om buiten je bundel te gaan. Handig toch!

https://www.unitedconsumers.com/gsm/abonnement-verlengen/vodafone.jsp

Reacties op dit artikel

Instagram