Slapen in een River Lodge Wellness bij Mölke

Aan de kabbelende rivier de Regge in Zuna, Twente vind je Vakantiepark Mölke. Een plek voor mensen die het even rustiger aan willen doen, want hier geniet je van de Slow Living Experience. Je zit hier niet in die hoge versnelling waarin je elke dag leeft, maar keer je juist terug naar een langzaam tempo. En gelukkig zijn daar ook de nodige comfortabele accommodaties voor te vinden op het vakantiepark! Mijn vriend en ik sliepen in één van de River Lodges met uitzicht op de Regge. En niet zomaar een, want deze gloednieuwe accommodatie is uitgerust met een ligbad, regendouche en privé sauna! Dat beloofde dus al een fijn weekendje weg te worden.

De River Lodge met Wellness

Toen wij de lodge binnenstapten, kregen we meteen het gevoel alsof we in een luxe hotel suite zaten. Allereerst heb je een ruime woonkamer met compleet ingerichte keuken en eettafel. Loop je door naar achteren, dan vind je daar de slaapkamer met een comfortabele boxspring. In dit gedeelte bevindt zich ook een luxe ligbad, regendouche en een Finse sauna.

Wil je met mooi weer buiten zitten, dan kan dat hier ook. Je hebt een eigen veranda met een loungebankje. Vanaf hier heb je een bijzonder mooi vergezicht over de weilanden en rivier de Regge waar veel mensen aan het kanoën zijn of langsvaren met een bootje. De River Lodge Wellness is geschikt voor 2 personen. Heb je een baby? Dan kun je deze ook meenemen. Hiervoor kun je een babybedje bijboeken.

Vakantiepark aan de Regge

Of Slow Living gelijk staat aan je vervelen? Absoluut niet! Bij Mölke zijn er genoeg activiteiten om te ondernemen tijdens je vakantie. Op het vakantiepark kun je een fluisterbootje, rondvaartboot, kano, fiets of Green Buggy huren om de omgeving te verkennen. Ook kun je een duik nemen in het overdekte zwembad, klimmen en klauteren in de indoor binnenspeeltuin of een potje bowlen in het bowlingcentrum. Mocht je lekker willen luieren langs de waterkant, dan is daar ook genoeg plek voor. Er is zelfs een privé strandje waar je heerlijk kan relaxen! 

Na een dag met de nodige inspanning en ontspanning kun je uit eten bij het Dinercafé & Pannenkoeken restaurant op het vakantiepark. Ook kun je terecht bij pop-up restaurant ‘Bij de buren’. Dit vind je op het pop-up glamping gedeelte van het vakantiepark, waar een festival vibe hangt. En er is een Streekwinkel waar je terecht kunt voor een lekker broodje of kleine boodschapjes. Hier kun je tevens terecht voor heerlijke streekproducten. Denk aan Zunakaas, wijn van de Wijnmakers en zuivelproducten van Reggezuivel.

Rustige & groene omgeving

Denk je aan Twente, dan denk je aan een ongedwongen sfeer, rust en veel ruimte om je eigen ding te doen. En dat is gelukkig ook te vinden bij Mölke!  Vanaf het vakantiepark ben je slechts 10 km verwijderd van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Hier vind je 35 km² ongerepte natuur om te verkennen. Ook zit je vlakbij het natuurgebied de Groene Kruisbossen. Mijn vriend ik zijn daar op een MTB route gaan mountainbiken. Als onervaren mountainbiker moet ik wel zeggen dat het een behoorlijk uitdagende route is, dus mocht je ook een beginner zijn dan kun je alsnog een klein stuk meepakken van de route.

Naast mountainbiken zijn wij ook gaan varen in een fluisterbootje die we bij Mölke gehuurd hadden. Wil jij ook gaan varen tijdens je vakantie, wees dan wel op tijd met reserveren. Wij hadden nog nét het geluk dat wij een van de laatste plekjes online vast konden leggen. Om 10:00 uur ‘s ochtends gingen wij dus al het water op, haha. Niks mis mee overigens, want het werd een rustig boottochtje over de Regge. Onderweg kom je geen spectaculaire dingen tegen zoals bij het mountainbiken. Je vaart vooral langs weilanden en andere rustige plekjes.

Ontbijt & diner

Wanneer je op vakantie bent, heb je vaak zelf geen zin om te koken. Tijdens ons verblijf hebben wij dan ook gebruik gemaakt van de ontbijt service. Iedere ochtend kregen wij een ontbijtmand gevuld met lekkers bezorgd bij ons vakantiehuisje. Denk hierbij aan verse sinaasappelsap, boerenyoghurt, verse broodjes, ei en fruit. Yummy!

Daarnaast hebben we op onze laatste dag een plekje gereserveerd bij het pop-up restaurant ‘Bij de buren’. En hier hebben wij geen moment spijt van gehad! Er hangt een geweldige, relaxte sfeer en ze serveren smakelijke gerechten met lokale ingrediënten.

Ik ging zelf voor vis als hoofdgerecht en als dessert had ik een cremeux van yoghurt, rood fruit en aardbeicoulis. Klinkt alleen al smakelijk, toch? Nou, dat was het ook zeker! Een aanrader dus, om hier een hapje te gaan eten tijdens je verblijf bij Mölke.

Slow Living Experience

Na dit weekendje weg kunnen mijn vriend en ik wel zeggen dat we de Slow Living Experience hebben ervaren. Allereerst is de sfeer op het park heel aangenaam. Iedereen, zowel het personeel als de parkgasten, is erg vriendelijk. Er heerst een unieke sfeer op de pop-up glamping en bij het pop-up restaurant die je echt een keer zelf moet ervaren. En over de accommodatie hadden we al he-le-maal niks te klagen, want die was gewoon top! We hebben genoten van de wellnessfaciliteiten en het uitzicht over de weilanden en de Regge was rustgevend. Als je in een stad woont, onderschat je nog weleens wat groen met je kan doen 🙂 

Ook slapen in een River Lodge met Wellness?

Bekijk deze accommodatie

Geschreven door Maaike Sanders

Reacties op dit artikel

Instagram