Op zoek naar een romantisch weekendje weg? Waarbij het belangrijk is dat je slaapt in een uniek gebouw en in een natuurrijke & historische omgeving? Kom dan romantisch overnachten in Hotel Klooster Elsendael te Boxmeer.

Hotel Klooster Elsendael

Wanneer we aan komen rijden, zien we al de oude ommuring van het klooster en de kloostertuinen. We rijden via een smal poortje naar binnen en komen op het erf terecht. Het grind knispert onder onze voeten, wanneer we naar de entree van het klooster lopen. Eenmaal binnengekomen zien we een mooie combinatie van oud & nieuw. De deuren & vloeren zijn bewaard gebleven, waardoor je in een soort modern sprookje loopt. We worden erg vriendelijk ontvangen en begeleidt naar onze kamer die we via een authentieke trap (pas op je hoofd, de zusters waren erg klein vroeger) en krakende kloostergangen bereiken.

Romantisch overnachten in een kloosterOp de deur van onze hotelkamer staat de naam van een van de zusters die in het verleden hier hebben geleefd. En als je eenmaal binnenkomt in de hotelkamer met hoog plafond, zie je dat het kleurgebruik van het klooster doorgetrokken is naar de kamers en de inrichting is simpel, doch elegant. Boven het twinbed (2 aan elkaar geschoven bedden), prijkt een canvas met een mooie kloosterfoto. En vanuit het raam hebben we uitzicht op een klein hofje. De badkamer beschikt over een douche, wasbak en toilet. Wij zullen hier comfortabel & rustig overnachten in ieder geval!Nadat we helemaal geïnstalleerd zijn, is het tijd voor een rondleiding door het historische pand. De vriendelijke eigenaar van het hotel laat ons alle mooie plekjes zien van het kloosterhotel en vertelt er interessante verhalen over! Zo krijg je onder andere het altaar te zien, nemen we een kijkje in het café en gastronomisch restaurant en sluiten we af met een gratis kopje koffie en/of thee in het overkapte binnenhof. Het klooster bestaat uit verschillende bedrijven, want naast het hotel, kan je hier ook Restaurant Carte Blanche en een kliniek voor dermatologie vinden.

Na een comfortabele overnachting, was het tijd voor het ontbijt in Klein Elsendael, waar het ontbijt in buffetvorm was uitgestald. Er was voor ieder wat wils; Vers afgebakken broodjes & croissantjes, scrambled eggs, spek, yoghurt, muesli etc.

Boxmeer & Omgeving

Hotel Klooster Elsendael is ideaal gelegen, het hotel zelf geeft het volgende aan:

Gelegen in een streek waar dé Brabantse gastvrijheid, het Bourgondische leven en de Limburgse gemoedelijkheid samenkomen!

Boxmeer is een klein dorpje, waar je leuk kan winkelen en daarnaast vind je hier vele historische gebouwen. In het centrum van het dorp staat bijvoorbeeld de Sint Petrusbasiliek. De kerk stamt uit de jaren 50, maar bezit ook elementen uit eerdere tijden. Zoals de eikenhouten zangzolder uit 1634 en een marmeren graftombe uit 1741. Tevens heeft er rond 1400, in de crypte onder de kerk, een Bloedwonder plaatsgevonden, sinds deze gebeurtenis is Boxmeer een bedevaartsplaats geworden en wordt elk jaar nog De Vaart gehouden.

Verder staat er in Boxmeer een kasteel met een rijke geschiedenis en fungeert nu als woonzorgcentrum voor ouderen. Maar neem zeker een kijkje in het museum van dit prachtige gebouw en bekijk de levensloop van het kasteel.

Bezoek ook eens de dorpjes in de buurt van Hotel Klooster Elsendael, zoals Cuijk, Gennep & Overloon. Overloon heeft o.a. een zeer mooi oorlogsmuseum & een kleinschalige dierentuin.

Wij zelf zijn richting Arcen gereden, op 30 minuten rijafstand van Boxmeer. Hier hebben wij heerlijk gebadderd in de Thermaalbaden en gezellig gegeten in Pannekoekenrestaurant De Bosrand. Tevens vind je hier het Hertog-Jan brouwerij, waar je een leuke rondleiding kunt krijgen.

Leuk cadeautje voor je liefje, vind je niet?

Boek nu via:
Hotel Klooster Elsendael

Reacties op dit artikel

Instagram