Friesland staat, naast het rustige plattelandsleven, ook bekend vanwege haar ligging aan de Waddenzee en de vele Friese meren en rivieren. De prachtige natuur en de gezellige Friese stadjes zijn voor vele een reden om een bezoek te brengen aan de provincie. In verschillende Friese steden is het daarom ook mogelijk om een historische, sfeervolle en nautische overnachting te boeken aan boord van bijzondere schepen.

De Langenort; een stoere sleepboot

In Harlingen is het mogelijk om te overnachten op een echte sleepboot. De boot, genaamd de Langenort, ligt in de haven op loopafstand van het gezellige centrum en de veerboot terminal. Het stoere uiterlijk van de boot is in vele havens van Europa en bekend gezicht. Van binnen is de Langenort door de trotse eigenaren Johan en Carolien verbouwd tot een zeer luxe appartement. Hierbij is de sfeer van nautische glorie niet verloren gegaan. De Langenort biedt plaats aan 2 tot en met 8 personen verdeeld over 4- en 2-persoonshutten (waaronder een bruidssuite).

Historische en bijzondere overnachting in Leeuwarden

In de hoofdstad van Friesland ligt onder andere het historische charterschip de Nova Cura voor u klaar. Dit schip ligt nabij het gezellige centrum van Leeuwarden aangemeerd en is zowel geschikt als bed and breakfast voor individuen als voor groepen tot wel 12 personen. Het interieur aan boord straalt zowel een moderne als scheepse en historische sfeer uit. Aan de kwaliteit van de overnachting wordt door gastheer Robert veel aandacht besteed. De bedden zijn opgemaakt en de handdoeken liggen klaar. Daarnaast wordt er ’s ochtends een heerlijk ontbijt geserveerd.

En er is meer!

De Langenort en de Nova Cura zijn slechts een greep uit de bijzondere schepen waarop deze zomer een unieke overnachting geboekt kan worden in Friesland. Via Slaapschepen.nl zijn tientallen verschillende schepen op locatie te boeken in Friesland, zowel als bed and breakfast, groepsaccommodatie en als zeilcharterschip voor prachtige vaartochten over de Waddenzee en het IJsselmeer.

Enthousiast of nieuwsgierig geworden?

Ga dan snel naar slaapschepen.nl voor meer informatie en laat u verrassen door het aanbod! Slapen op het water wordt zo een unieke beleving.

Reacties op dit artikel

Instagram