Glamping leverancier

Heb je altijd al een bijzondere B&B of camping willen beginnen waarbij mensen kunnen overnachten in een unieke accommodatie? Ben je erover aan het nadenken om een tent te kopen waarin je workshops kan houden, teambuilding uitjes kunt organiseren of waar je met de welpen van de scouting in kan zitten? Denk er dan eens aan om een yurt of tipi-tent te kopen bij een glamping leverancier.

Yurts en tipi’s worden steeds vaker op festivals, evenementen of thema-feesten gebruikt. Je kan tegenwoordig zelfs een hippie trouwerij, een zogenaamde Festiloft,  organiseren!  Echter past deze accommodatievorm ook in de huidige trend van glamping,  de samenvoeging van de termen “ glamorous” en “camping”.

De vakantieganger is steeds meer op zoek naar nieuwe vormen van verblijf en vermaak. Men wil hedendaags niet alleen maar overnachten in ‘recht toe, recht aan’ accommodaties maar genieten in een mooie omgeving gecombineerd met een bijzondere ambiance. Supertrips speelt inmiddels al 10 jaar in op deze vakantieganger met zijn aanbod van tipi’s, yurts en safaritenten in Nederland en het buitenland.

Wij krijgen regelmatig vragen van (toekomstige) accommodatieverhuurders of wij tips hebben waar je het beste een yurt of tipi kunt kopen. En om in deze vraag te voorzien, zijn wij op zoek gegaan naar de juiste Glamping leveranciers waar je terecht kan om een unieke accommodatie aan te schaffen.

De glamping leverancier die we als eerste uitlichten is Thematenten.nl. Zij voorzien in de verhuur en verkoop van tipi’s en yurt tenten. De bekende Indianentent heeft eigenlijk geen toelichting  meer nodig maar omtrent de yurt, ook wel de Mongoolse Nomadentent genoemd, krijgen we nog regelmatig vragen van bezoekers van onze websites.

Wat is een traditionele yurt nu eigenlijk?

Een yurt is een traditionele ronde tent die vooral wordt gebruikt voor bewoning door rondtrekkende nomaden die leven in de koude droge steppegebieden. De yurts zijn opgebouwd met een houten geraamte en overdekt met een dikke wollen viltdoek. In het midden van het ‘plafond’ zit een opening, die zowel open als dicht kan worden gedaan. Deze opening in de tent zorgt voor de afvoer van rook (want in het midden van de tent is het normaal gesproken mogelijk om een kampvuurtje te maken) en zorgt voor inval van het licht. De deuropening van de yurt staat oorspronkelijk altijd naar het Zuiden gericht.

Wat zijn de mogelijkheden met een luxe yurt?

De yurt is uit een houten frame  opgebouwd en goed  geïsoleerd,  het is een ideale accommodatie om in een natuurlijke omgeving te zetten. Daarnaast kan je in alle jaargetijden comfortabel overnachten in een yurt, door de aanwezigheid van een (hout)kachel. De tent biedt een romantische, rustgevende sfeer door de unieke vormgeving. Richt de yurt in met sfeervolle meubels en de beleving voor de vakantieganger is compleet.

Bij Luxeyurt.nl, de dochteronderneming van Thematenten.nl, kan je zelf kiezen  hoe je de yurt vormgegeven wilt hebben.

Aanschaffen yurt bij Glamping leverancier

De Luxe yurt is leverbaar in de doorsnede 4 t/m 9 meter met een wandhoogte van 160 cm of 210 cm! Als je een standaard yurt koopt bij deze Glamping leverancier, dan wordt de yurt geleverd met: Een houten vloer, een houten framewerk met deur en ramen, binnen- en buitendoek en isolatie (van vloer, dak en wand).

Wil je jouw yurt nog unieker maken? Dan is het mogelijk om de luxe yurt uit te breiden met accessoires, zoals: ingebouwde elektra, schoorsteen voor houtkachel, vloerafwerking, trap en luifel. Op deze manier wordt het echt luxe overnachten! Daarnaast bepaal jijzelf de plaats en het aantal ramen en of ze open en dicht kunnen.

Durf jij het aan?

Een yurt kopen, doe je natuurlijk niet zomaar. Hier gaat een heel (beslissings-)proces aan vooraf. Vraag daarom aan Luxeyurt.nl vrijblijvend om persoonlijk advies en goede informatie. Ze denken mee en ze denken in mogelijkheden. De yurt kan meestal binnen 5 weken worden geleverd en daarnaast bieden ze ondersteuning met het opbouwen van de tent. Een ideale Glamping leverancier dus!

Ontdek de mogelijkheden voor uw eigen camping, B&B of tuin op www.luxeyurt.nl.

Of mail direct naar de eigenaar Dick Verdonk op info@indianententen.nl.

Reacties op dit artikel

Instagram