De Pyreneeën liggen op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Het gebergte is rijk aan schitterende wandelroutes. Er zijn wandelroutes voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars en je geniet van veel afwisseling. Zo voeren de routes langs prachtige watervallen, groene valleien en indrukwekkende bergtoppen. Lees snel verder over de mooiste wandelroutes van de Pyreneeën.

Wandelen door Parc National des Pyrénées Occidentales

Dit is het enige nationale park in de Franse Pyreneeën en je vindt hier afwisselende wandeltochten. Het Parc National des Pyrénées Occidentales heeft zeer afwisselende landschappen en is bereikbaar vanuit maar liefst zes verschillende valleien. In alle valleien liggen duidelijk gemarkeerde wandelpaden en langs de verschillende routes liggen een aantal berghutten waarin je kunt overnachten tijdens een meerdaagse wandeltocht. Het nationale park heeft een gevarieerd berglandschap. Zo wandel je langs indrukwekkende karstlandschappen bij Lescun en kun je talloze bergmeren bewonderen aan de voet van de Balaitous. Doordat je kunt kiezen uit diverse routes door het nationale park is er altijd wel een geschikte route te vinden die past bij de intensiteit en afstand die je zoekt.

Wandeltocht door Andorra

Andorra is een dwergstaat gelegen op de grens van Frankrijk en Spanje. Het ministaatje wordt omgeven door de indrukwekkende pieken van de Pyreneeën en in Andorra kun je dan ook vele wandelingen maken. Ontdek bijvoorbeeld de Madriu-Claror-Perafitavallei. Deze indrukwekkende gletsjervallei bevat het op een na grootste waterbekken van Andorra en hier wandel je door een bijzonder bergachtig landschap met klippen, gletsjers en ijs. Ontdek ook de Sorteny Vallei, waar vele bloemen en planten groeien in het voorjaar en de zomer. Vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten voordat je op wandelvakantie gaat en wees je bewust van de risico’s van bergwandelen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Als je regelmatig op vakantie gaat ben je het voordeligst uit met een doorlopende reisverzekering.

Avontuurlijke wandeling in Ordesa y Monte Perdido

Ordesa y Monte Perdido is een uitstekend wandelgebied voor avontuurlijke wandelaars. Het ruige gebied ligt aan de Spaanse kant van de Pyreneeën. Volg bijvoorbeeld de populaire route door de Ordesa Vallei tot je aan het einde van het dal uitkomt bij de schitterende waterval Cola de Caballo. Ook kun je zelf je route uitzoeken door verschillende aangelegde wandelpaden met elkaar te combineren. Je hebt de keuze uit zowel korte wandelingen als lange trektochten, waarbij je langs steile rotswanden loopt en geniet van een indrukwekkend uitzicht op de hoge bergtoppen. Het valt aan te raden om enkele dagen voor je wandeltocht uit te trekken, zodat je niet alleen over het hoofdpad hoeft te wandelen, maar echt op ontdekkingstocht uit kunt. Zo liggen de Pineta-, Otal-, en Añisclovalleien vlak bij waar je nog veel meer rustige en natuurlijke wandelroutes vindt. Tijdens je wandelvakantie kun je bijzonder overnachten, bijvoorbeeld in een van de vele natuurhuisjes.

Reacties op dit artikel

Instagram