Een goede vakantie begint vaak met een goede reis naar je bestemming, en wat is er beter dan die reis maken met je eigen auto? De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder gedoe met vliegtuigen, treinen of taxi’s. En het beste van alles? Je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt om van het uitzicht te genieten. In deze blog vind je een paar van de mooiste vakantiebestemmingen die perfect zijn om met de auto te ontdekken.

De Franse Alpen: adembenemende uitzichten en uitdagende wegen

Voor wie van natuur en avontuur houdt, zijn de Franse Alpen een perfecte bestemming. De slingerende wegen door de bergen bieden adembenemende uitzichten. Let op, er zitten wel een paar pittige bochtjes tussen. Als je wilt genieten van het uitzicht, zet de auto dan even aan de kant voor je eigen veiligheid. Vergeet niet om te stoppen bij een van de vele kleine dorpjes die je onderweg tegenkomt. Hier kun je genieten van lokale lekkernijen en wat authentieke Franse cultuur snuiven.

Ben je een echte wintersportfanaat? Dan zijn de Alpen perfect voor jou. Maar ook in de zomer is hier genoeg te beleven, zoals wandelen, fietsen en zwemmen in bergmeren. Zorg wel dat je auto goed is voorbereid op de bergachtige wegen. Een goede verzekering en een check-up voor je vertrekt kan zeker geen kwaad. Natuurlijk kun je voor jezelf ook wel een doorlopende reisverzekering van Univé gebruiken.

De Toscaanse heuvels: wijngaarden en middeleeuwse stadjes

Toscane staat bekend om prachtige landschappen en historische steden zoals Florence en Siena. Dit is echt een heerlijke bestemming om met de auto te verkennen. Lekker op je gemak en stop af en toe ook zeker bij de prachtige dorpjes en wijngaarden. Natuurlijk mag een wijnproeverij niet ontbreken.

De wegen in Toscane zijn over het algemeen goed onderhouden, maar wel relatief smal en er zitten een paar pittige bochten tussen. Houd daar rekening mee, een kleinere auto kiezen kan wel fijn zijn in dit geval.

De Schotse Hooglanden: mysterie en pracht

Voor de avontuurlijke reizigers is een roadtrip door de Schotse Hooglanden echt een must. De ruige natuur, verlaten stranden en mystieke meren zoals Loch Ness maken van deze regio een van de mooiste plekken in Europa om met de auto te verkennen. Onderweg kom je kastelen tegen die rechtstreeks uit een sprookje lijken te komen.

De Spaanse Costa Brava: zon, zee en pittoreske dorpjes

Zin in een zon-zee-strand vakantie? Dan is de Spaanse Costa Brava het antwoord op al je vragen. Verken de kustwegen langs de Middellandse Zee voor een spectaculair uitzicht op helderblauw water. En stop onderweg vooral bij de kleine dorpjes voor wat authentiek Spaans eten: dat wordt heerlijk!

De Costa Brava staat bekend om het warme klimaat en de levendige cultuur. Parkeer je auto in een van de kleine stadjes en wandel langs de boulevard, proef verse zeevruchten en geniet van de (echte Spaanse) ontspannen sfeer. Maar let op: in de zomer kan het hier aardig druk worden!

De vrijheid van de weg

Er gaat niets boven de vrijheid van een roadtrip met je eigen auto. Je kunt zelf bepalen waar je heen gaat, waar je stopt en hoelang je blijft. Of je nu kiest voor de Franse Alpen, de Schotse Hooglanden of de Costa Brava, één ding is zeker: dit wordt een van de mooiste trips van je leven.

Zorg ervoor dat je auto goed voorbereid is op de reis. Laat hem controleren voor vertrek en sluit de juiste verzekeringen af, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je vakantie. Het afsluiten van een reisverzekering voor jezelf is overigens ook geen gek idee!

Reacties op dit artikel

Instagram