Last minute weekend naar de Beerze Bulten

Last-minute geboekt, niet ver van huis, en toch bij aankomst direct een vakantie gevoel door de vele gezellige lichtjes en een dik pak sneeuw op vakantie park Beerze Bulten. Onze aankomst-envelop met alle nodige informatie staat klaar en aangekomen bij het huisje brandt de kachel al in een warm en knus huisje. Deze Youpi! Lodge is dus ook bij -15 graden lekker warm, beschikt over 3 slaapkamers (6 bedden) en een ruime badkamer. Een goede bank en een fauteuil bij het gezellige gaskacheltje maken het compleet.


De eerste indruk

Een rondje over het park maakt duidelijk dat hier normaal gesproken veel kinderen te gast zijn; overal zijn speeltuinen en er zijn vele indoor-faciliteiten met als hoogtepunt het ‘Giga Konijnenhol’. Vanwege de Corona maatregelen is alles gesloten. De Spotify-playlist die je daar hoort, blijft echter nog weken in je hoofd hangen..  Daarnaast is er een zeer divers aanbod van accommodaties; van een groot, stenen familiehuis, Vechtglamping Lodges (direct aan de Vecht gesitueerd!) tot zogenaamde Trek-ins; een duurzame vorm van Glamping die er heel gaaf uitziet! Voor de volgende keer 🙂


Het eerste dagje genieten

Nu, midden in de winter, is het rustig, wat me eigenlijk verbaasd. Dit park is zo uniek gelegen; direct grenzend aan de natuur met een afwisseling van bos, heide, zandverstuivingen en bosmeertjes. Aan de andere kant stroomt de Vecht direct langs het park. 

Genoeg te verkennen dus! Moutainbike van de fietsendrager, hardloopschoenen uitgepakt en gaan! De vele uitgezette routes, goed gemarkeerd met verschillende kleuren pijltjes, starten vlakbij of zelfs op het park. De Beerze Bulten doet z’n naam eer aan; het landschap is flink heuvelachtig, perfect om te wandelen, hardlopen of mountainbiken! 

‘s Avonds een heerlijk dineetje besteld bij Restaurant De Zon in Ommen om vervolgens met een glas wijn bij de kachel af te sluiten.


Het tweede dagje genieten

Na een lekker ontbijtje met verse croissants, opgehaald bij de receptie, wandelen we richting een van de bosmeertjes. Gezien de temperaturen is het ijs dik genoeg en samen met wat locals schaatsen we heerlijk in het winterzonnetje. Een kop snert van de Beerze Bulten is een perfect passende lunch. Een prachtige wandeling en een friet met stoofvlees van de Beerze Bulten later, landen we bij de kachel in onze Youpi! Lodge.


Onze conclusie

Dit park is (ook) in de winter absoluut aan te bevelen voor natuurliefhebbers. Of je nu van wandelen, fietsen, hardlopen of mountainbiken houdt, er zijn volop routes beschikbaar. Het kunnen schaatsen op de bosmeertjes was onze kers op de taart. Voor ons een weekendje dichtbij huis en toch het ultieme vakantiegevoel!

 

-Geschreven door: Aagje Hardeman

Benieuwd naar De Beerze Bulten? 

Of benieuwd naar andere glampings?

Reacties op dit artikel

Instagram