Heb je zin in een wellness weekendje weg? Even volledig ontspannen, genieten van een massage, zen worden in minerale baden en zweten in de sauna. Duitsland is hét land van de kuuroorden. Van modderbaden tot thermale bronnen, het aanbod is enorm! Net over de grens, maar ook verder Duitsland in zijn er veel mogelijkheden voor een kuuroord overnachting. In deze blog delen we 5 thermen in Duitsland met hotel die perfect zijn voor jouw volgende wellness vakantie!

kuuroord-duitsland-emser-thermenhotel
kuuroord-duitsland-emser-thermenhotel
kuuroord-duitsland-emser-thermenhotel

Kuuroord Bad Ems

Ga badderen in het thermale water van Bad Ems! Verblijf in het luxueuze Emser ThermenHotel en ervaar wellness van wereldklasse. Het moderne kuuroord Emser Therme beschikt over meerdere (warmwater)baden, een saunapark, kruidenstoombad en zout-inhalatie. Je kunt daarnaast ook fitnessen of een rustgevende behandeling boeken. Je voelt je hier de koning te rijk!

Bekijken
1
kuuroord-duitsland-bentheimer-hof
kuuroord-duitsland-bentheimer-hof
kuuroord-duitsland-bentheimer-hof

Minerale baden in Bad Bentheim

Ben je op zoek naar een Kuuroord in Duitsland net over de grens? De therme in Bad Bentheim heeft alles te bieden voor een ontspannen weekendje weg. Bentheimer Mineral Therme heeft onder andere een aromatische rozensauna, een stoombad en meerdere geneeskrachtige baden. Het hotel Bentheimer Hof ligt op slechts 10 minuten lopen van de Therme.

Bekijken
2
kasteelovernachting-duitsland
kasteelovernachting-duitsland

Kuurcentrum in Kirchberg

Op slechts 100 meter van Kirchberg centrum kun je overnachten in Biohotel Schloss Kirchberg, gevestigd in een toverachtig slot. Het hotel heeft een eigen kuurcentrum waar je gratis gebruik van kunt maken en onder andere Ayurveda-massages of yogasessies kunt bijboeken. Tijdens je verblijf is ontbijt en een 3-gangenmenu ook inclusief. Zo ga jij een zorgeloos weekendje weg tegemoet!

Bekijken
3
kuuroord-duitsland-mauritius
kuuroord-duitsland-mauritius
kuuroord-duitsland-mauritius

Thermen met hotel in Keulen

Voor de ultieme kuuroord ervaring hoef je niet ver te reizen. Maak je klaar voor een wellness weekend in het luxe Mauritius Hotel & Therme. Tijdens je verblijf in het 4-sterren hotel kun je gebruik maken van de maar liefst 3500 m2 spa. De spa beschikt over meerdere sauna’s, een stoombad, twee hottubs en een binnen- en buitenzwembad. Ook kun je een ontspannende massage bijboeken. Genieten geblazen!

Bekijken
4
kuuroord-duitsland-winterberg
kuuroord-duitsland-winterberg
kuuroord-duitsland-winterberg

Kuuroord in Winterberg

Het unieke architectonische Hotel Oversum in hartje Winterberg beschikt over een groot wellnesscentrum met onder andere een binnenzwembad, aromatisch stoombad, Finse sauna en spadouches. Ook een massage behoort tot de mogelijkheden. Perfect na een dagje op de latten of een wandeling in de groene omgeving!

Bekijken
5

Wat is een kuuroord?

Een kuuroord richt zich op ontspanning en/of heeft medische doeleinden. Door de geneeskrachtige bronnen is een bezoek aan een kuuroord goed voor de gezondheid. In een kuuroord kun je bijvoorbeeld ontspannen in minerale waterbronnen, schone/gezonde lucht inademen en speciale therapieën en behandelingen boeken.

Kuuroord in Duitsland

Met meer dan 350 kuuroorden is Duitsland een bekend kuurland. Alle plaatsnamen in Duitsland met het woord ‘Bad’ zijn kuuroorden. Een plaats mag zich zo noemen als het beschikt over natuurlijk bronwater, het in een groene omgeving ligt en de lucht schoon is. Wij hebben een aantal kuuroorden getipt waar je gemakkelijk een weekendje naartoe kunt rijden. Wil je toch verder Duitsland in? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar het luxe Kurhaus Binz in het uiterste noorden. Of geniet van een wellness vakantie in het Beierse Woud bij Thermenhotel Quellenhof!

 

Reacties op dit artikel

Instagram