Echt iets dat niet op je bucketlist mag ontbreken; overnachten op een kampeervlot! Rustig dobberend, ver weg van alle drukte, slaap je op het water en kom je lekker tot rust. Je geniet van de vogels om je heen en van het wiegende riet. De zon zag je nog nooit zo mooi ondergaan. Zie jij jezelf al zitten? Ik vond het een geweldige ervaring!

Kamperen op z’n mooist

De kampeervlotten in De Heen (Noord-Brabant), De Wissen (Belgisch Limburg) en Marnemoende (Utrecht) liggen op mooie natuurrijke locaties die altijd een prachtige uitvalsbasis vormen om de natuur, cultuur, historie en legio recreatiemogelijkheden in de regio te ontdekken. Ideaal als je niet voor een nachtje boekt, maar er een langer weekend of vakantie van maakt.

Zelf overnachtte ik in De Heen op de mooie Brabantse Wal, precies op de grens van Zeeland en Noord-Brabant. The best of both worlds! Mijn vlot lag midden in de natuur, vlakbij het idyllische sluizencomplex Beneden Sas en de bijzondere Dintelse Gorzen. Het kamperen was lekker back to basic, maar je wordt met een handige kampeeruitrusting, een Canadese kano en sanitaire voorzieningen op korte kanoafstand goed op weg geholpen.

Even helemaal niks..

Hoewel de omgeving veel te bieden had voor wat betreft recreatie, cultuur en historische steden koos ik ervoor om me eens even helemaal onder te dompelen in het ultieme ‘niks doen’ en te genieten van het kamperen op zich en mijn gezelschap waarmee ik ’s avonds nog naar een nabijgelegen restaurant, theetuin en huiskamer café kanode voor een hapje en een drankje. Koken op het vlot kan overigens ook, dus ons ontbijtje met uitzicht op het kabbelende water en de opkomende zon was inclusief gebakken eitje! Slapen op het water is nog nooit zo leuk geweest.

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke, bijzondere en originele overnachting en de charme van het back to basic kamperen jou helemaal aanstaat, is dit een overnachting op een kampeervlot een absolute aanrader. Ik heb genoten!

Meer info

Reacties op dit artikel

Instagram