Ooit begonnen als mini-lunchtentje en binnen vijf jaar uitgegroeid tot volwaardig restaurant. Naast eten en drinken is hier van alles te koop en er zijn drie kamers ingericht als Bed & Breakfast. Wanneer de omstandigheden het toelaten, is deze trip absoluut de moeite waard.

Weekendjes weg: leuk, maar het gaat zo in de papieren lopen

Om zo nu en dan een weekendje weg te kunnen, zou je trouwens een apart spaarpotje op je bank-app kunnen maken waar je alle extraatjes parkeert. Wie bijvoorbeeld zijn energiekosten, inboedel- of autoverzekering vergelijkt, komt erachter dat er veel te winnen is. Net als wanneer je bewuster boodschappen doet, wat minder online impulsaankopen doet en wat vaker de fiets pakt. Zit er een leuk bedrag in dat potje, dan plan je weer zo’n weekendje. Ditmaal naar Alkmaar, waar je overnacht bij Soepp.

Van pijpenla tot volwaardig restaurant, vintage winkel én B&B

Soepp is sinds het begin in 2014 gevestigd in een pijpenlaatje in de Hekelstraat in de prachtige d’Oude Stad. Het was bedoeld als lunchtentje waar je een kom soep at, liefst vegetarisch of veganistisch. Het was een succes, mede dankzij het kooktalent en de originele insteek. De formule van een gezellig pand, heerlijke soepen, vrolijke bediening en het gegeven dat alles wat er in het eettentje staat aan vintage spulletjes ook te koop is, bleek heel goed te werken. Soepp werd een begrip in Alkmaar, een hangout voor jong en oud. Het pand ernaast kwam leeg te staan, hier creëerde Soepp meer ruimte voor met name vintage jurken: soepjurken uiteraard. Het personeel loopt er zelf ook in rond. En tot slot ontstonden er drie slaapverblijven die eveneens met allemaal design werden opgevrolijkt. Soepp is behalve een horeca-etablissement waar je ook kunt overnachten, een inspirerend verhaal geworden.

Soepp op TV

Er wordt ook een vrolijke Facebookpagina bijgehouden, met kleurige food-fotografie. Hier is de stemming net als in de zaak zelf: optimistisch en zonnig. Je kunt de B&B en Soepp trouwens uitgebreid bekijken op hun YouTube-kanaal: Soepp Tube. Soepp bracht ook nog een eigen kookboek uit en staat met haar foodtruck, de ‘SoepperTruck’, regelmatig op locatie. Het is een staaltje ondernemerschap om jaloers op te worden, maar beter is het je erdoor te laten inspireren. Dus wanneer je aan een weekendje in het prachtige West-Friesland denkt, kies dan voor een onvergetelijk verblijf bij de enthousiaste mensen van Soepp.

Reacties op dit artikel

Instagram