Overijssel is een prachtige provincie om per fiets te verkennen. Met vele kilometers aan fietspaden en een gevarieerd landschap, is er voor iedereen wel een mooie fietsroute te vinden. In deze blog delen we daarom de leukste fietsroutes in Overijssel, zodat jij tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Overijssel optimaal kunt genieten van het fietsen en de omgeving.

1. Rondje Zwolle

Deze fietsroute van ongeveer 30 kilometer voert je rondom de gezellige stad Zwolle. Je fietst door mooie natuurgebieden, langs het water en door het oude centrum van de stad. Onderweg zijn er diverse leuke plekjes om te stoppen voor een hapje en drankje.

2. Vechtdalroute

De Vechtdalroute is een fietsroute van 75 kilometer die langs de rivier de Vecht voert. De route start en eindigt bij het station in Hardenberg en voert door de prachtige natuur van het Vechtdal. Onderweg passeer je historische stadjes als Ommen en Dalfsen en kun je genieten van mooie uitzichten.

3. Sallandse Heuvelrugroute

De Sallandse Heuvelrugroute is een pittige fietsroute van ongeveer 60 kilometer, die je voert over de heuvels van de Sallandse Heuvelrug. Je fietst door bossen, over heidevelden en langs mooie landgoederen. De route start en eindigt bij het station in Nijverdal.

4. Hanzeroute

De Hanzeroute is een fietsroute van ongeveer 60 kilometer die langs de IJssel voert en diverse Hanzesteden aandoet, zoals Kampen, Hattem en Zwolle. Onderweg fiets je door mooie natuurgebieden en historische stadjes en kun je genieten van het uitzicht op de IJssel.

5. Twentse Coulisselandschapsroute

De Twentse Coulisselandschapsroute is een fietsroute van ongeveer 50 kilometer die je voert door het typische Twentse landschap met zijn karakteristieke coulissen en boerderijen. Onderweg kom je langs leuke dorpjes en landgoederen en kun je genieten van de rust en stilte van het platteland.

Nederland heeft behalve in Overijssel nog veel meer mooie fietsroutes. Ze voeren u langs de mooiste plekken in eigen land. Met een vakantiehuis geniet je optimaal van de schitterende omgeving. Zo heb je de vrijheid om de omgeving op je eigen tempo te verkennen en kun je na een dag fietsen heerlijk ontspannen in je eigen vakantiehuis. Voor een op-en-op vakantiegevoel kies je voor een vakantiehuis met zwembad in Nederland.

Reacties op dit artikel

Instagram