In de uiterwaarden van de IJssel, ligt een ark. De ark, ook wel woonboot genoemd, wordt omringt door riet en watervogels. Je bevindt je midden in de natuur, dus het is een oase van rust. Het enige geluid dat je hoort is het gezellige gekwetter van de verschillende watervogels.

Omgeving: Slapen in de natuur

Vanaf het terras van de woonboot, kijk je uit over het meer van Stoter dat is verbonden met het IJsselmeer. En in de verte kan je Kampen zien. Het mooie plaatsje Kampen ligt op maar 10 minuten fietsafstand. De historische binnenstad van deze Hanzestad is de moeite waard om te bezoeken en te ontdekken. Op de vele terrasjes kan je neerstrijken bij mooi weer. Als je zin hebt om cultuur te snuiven, ga dan langs bij de authentieke klippers en tsjalken die aan de IJsselkade liggen. Of bezoek één van de vele musea die in de buurt liggen. Eigenlijk slaap je aan de rand van de stad, maar toch kun je hier lekker slapen in de natuur.

Fietsen en wandelen zijn de hoofdactiviteiten hier in de omgeving. Want er liggen vele natuurgebieden rondom Ecostay de IJsvogel. Want binnen een straal van 25 km liggen onder andere de volgende natuurgebieden: Bosgebied De Dellen, Nationaal Park De Weerribben, Merengebied De Wieden, Vogelreservaat Kamperhoek, Ketelmeer en Vossemeer, Schokland-Schokkerbos, Urkerbos, Vogeleiland en Vreugderijkerwaard. En dit is nog geeneens alles!

Accommodatie

De Ecostay bestaat uit een woonkamer met kleine keuken en een slaapkamer met toilet en douche. Buiten is een houten terras waar je uitkijkt over het meer en het middeleeuwse centrum van Kampen.

Ecostay de IJsvogel, is een apart deel van een grote woonark. Echt een eigen plekje op het water, waar je tot rust kan komen. Wanneer je de 80 meter lange steiger afloopt kom je uiteindelijk bij het paradijsje.
De woonkamer is voorzien van alle basis noodzakelijkheden. Zoals een TV met DVD-speler, WiFi en een computer met internetverbinding. Er staat een collectie tot uw beschikking van boeken, dvd’s en spelletjes. Er is een kleine keuken aanwezig met inventaris.

In de slaapkamer staat een tweepersoonsbed. Aansluitend aan deze kamer is er een toilet en een douche. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. De IJsvogel is ideaal voor een romantisch weekendje weg voor twee personen. Maar de comfortabele tweezitsbank in de woonkamer kan worden uitgetrokken tot tweepersoonsbed, waardoor er ruimte is voor vier personen.

Ecostay de ijsvogel

 

Reacties op dit artikel

Instagram