Ben jij op zoek naar een originele en nog onontdekte vakantiebestemming in Europa waar je met de auto naartoe kunt? Deze bestemmingen bestaan zeker nog. Wij hebben een aantal van onze favorieten voor jou op een rijtje gezet. Van de grillige Dolomieten tot de ongerepte kust van Montenegro; waar gaat jouw volgende reis naartoe?

Wandelen in de Dolomieten

De bergen hebben een bijzondere aantrekkingskracht. Hier ben je echt in contact met de natuur en geniet je van de meest indrukwekkende panorama’s. In het noorden van Italië liggen de Dolomieten. De landschappen kenmerken zich door grillige bergtoppen die niet Europees aandoen. Hier kun je echt een back to basic bergvakantie vieren. Neem je tentje en een slaapzak mee in de rugzak en maak een trektocht van meerdere dagen of weken. Of kies voor een comfortabele uitvalsbasis in de Dolomieten van waaruit je mooie dagwandelingen kunt maken. De Dolomieten zijn eenvoudig te bereiken met de auto. Regel voor vertrek de goedkoopste autoverzekering met dekking in het buitenland, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

De mooie kust van Montenegro

Montenegro is een land op de Balkan en ligt aan de Adriatische Zee, tegenover Italië. Dit nog onontdekte pareltje heeft een uitstekend klimaat, prachtige stranden, een goede lokale keuken en is nog zeer betaalbaar. Montenegro grenst zowel aan Kroatië en Bosnië en Herzegovina in het noorden als aan Albanië in het zuiden. Ook Servië en Kosovo zijn buurlanden. Bezoek hier bijvoorbeeld de vredige Baai van Kotor, waarvan wij hebben gehoord dat dit een van de mooiste plekken in Europa is. Als je met de eigen auto gaat kun je het land op je gemak ontdekken, maar het is een flink eind rijden. Uit ecologische overwegingen kun
je hier wel voor kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen en ter plekke een auto te huren voor een roadtrip.

Ruige natuur in Schotland

Schotland heeft een prachtig ruig landschap met verwaaide velden, grote meren en oude sparrenwouden. Dit is een uitstekende bestemming voor de vakantieganger die gek is op natuur en niet op zoek is naar een zonvakantie. Schotland is het hele jaar door een mooie bestemming. Zeker in de lente, zomer en herfst. Trap jouw reis bijvoorbeeld af met een stedentrip naar Edinburgh en reis vervolgens af naar de kust en het Schotse hoogland. Dit bergachtige gebied in het noorden van Schotland is dunbevolkt en staat voornamelijk bekend om de whisky en de doedelzak. Zowel de natuur als de cultuur zijn hier heel interessant. Je komt makkelijk in aanraking met de lokale bevolking door een avondje door te brengen in de kroeg. Door de highlands loopt de Great Glen, een dal dat is uitgesneden door gletsjers in vroegere tijden. Hierdoor zijn er talloze valleien en meren ontstaan, waaronder het befaamde meer Loch Ness waar je naartoe kunt wandelen.

Reacties op dit artikel

Instagram