Misschien had je goede hoop dat het nu zo’n beetje wel weer zou kunnen: een fijne vakantie in het buitenland. Maar helaas, door de aangescherpte maatregelen en de reisadviezen die toch veelal negatief zijn weten we dat we ook voorlopig nog het beste thuis kunnen blijven. Wil jij er toch even uit dit najaar, maar wel op een veilige manier? Wij hebben voor jou uitgezocht hoe en waar jij coronaproof overnacht, in ons eigen mooie land!

Blijf in Nederland

Dat is ook direct onze eerste tip wat het coronaproof vakantievieren betreft: blijf in Nederland. Denk je dat dat supersaai is? Dan kom je bedrogen uit! Ons eigen landje heeft ontzettend veel verrassends en moois te bieden. Op vakantie gaan in Nederland is, geloof ons nou maar, een ontzettend goed idee. Bewonder de Veluwse bossen, die nu zo mooi verkleuren, waai uit op onze schitterende Waddeneilanden, wandel door de duinen langs de Noordzeekust, blaas uit in de natuurrijke Achterhoek en aanschouw vanaf een bootje hoe prachtige waterrijke nationale parken als De Biesbosch en Weerribben-Wieden zich opmaken voor de winter.

Rustige regio’s: hier moet je zijn

Jammer, een echte stedentrip naar een van ’s lands bruisende steden als Amsterdam of Rotterdam is nu even geen goed idee. Alhoewel: ga je wel, dan is het mooi rustig in normaal zo drukke hotspots als het Rijksmuseum of de Markthal. Maar goed, het is begrijpelijk dat je het nu even liever niet opzoekt. Nee, dit najaar trekken we naar de ruimere plekken in Nederland. Ontdek bijvoorbeeld de Groningse ommelanden, de Friese meren, de bossen in de Achterhoek of gemoedelijk Twente. Of ga naar Drenthe, fietsprovincie bij uitstek. Geniet onderweg van de weidse uitzichten over het prachtige landschap, de gemoedelijkheid, de rust en de prachtige natuur. Drenthe telt namelijk maar liefst drie nationale parken; het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. En de hunebedden kun je natuurlijk niet overslaan als je in deze oerprovincie bent!

Je eigen vakantiehuisje

Maak van een vakantiehuisje jouw ‘home-away-from-home’, zonder dat echte vakantiegevoel te verliezen: op een vakantiepark ben je er echt even helemaal uit! Ga ook, wanneer je op zoek bent naar een leuk park, voor een rustige bestemming. Kies jij voor een bosrijke omgeving, zodat je zo de natuur inwandelt? Of verblijf jij liever aan de weidse Noordzeekust of in het Limburgse Heuvelland? Door heel Nederland zijn fantastisch leuke vakantieparken te vinden, waar jij in jouw eigen huisje met je eigen gezelschap veilig kan verblijven! Je hebt namelijk gewoon je eigen badkamer en keuken, en hoeft dus helemaal niet in de buurt van andere mensen te komen. Nu denk jij misschien: op een vakantiepark, in de herfst? Dat is toch koud en nat? Maar niets is minder waar: je zit toch heerlijk in een huisje? Knus en gezellig, mét verwarming en hopelijk genoeg spelletjes en kaarsen om die fijne avonden éxtra warm te maken. Verblijf jij in een mobile home? Niets is leuker dan het getik van de regen, toch, zo vlak boven je hoofd? Het echte kampeergevoel, met alle comfort van thuis.

Niet uit eten, maar binnenblijven

Goed nieuws: anders dan andere restaurants en cafés mogen die in hotels sinds de afgekondigde aangescherpte maatregelen openblijven om eigen gasten te bedienen. Dat betekent dat als jij lekker dineren een van de leukste tijdsbestedingen vindt tijdens jouw vakanties, je dit najaar toch echt in een hotel moet zijn. En zeg nou zelf: wat is er nou fijner dan na een fijne maaltijd zo een comfortabel hotelbed in te duiken? Dat is nog eens uitbuiken!

Pak wel lekker uit

Wanneer jij gewend bent lange reizen naar verre oorden te maken is het misschien een goed idee om jouw vakantie in Nederland net dat beetje extra te geven. Dit doe je bijvoorbeeld met een bijzondere overnachting. Nu is het natuurlijk zo, dat wat voor de een bijzonder is, voor de ander doodnormaal is. Gelukkig komen speciale overnachtingen in alle soorten en maten. Wat dacht je van een nachtje de bak in? Overnachten in een voormalige bajes kan bijvoorbeeld in Alkmaar, bij hotel The Fallon, en in Almelo in het Huis van Bewaring. Alvast een kleine waarschuwing: uit deze gevangenissen wil je niet ontsnappen! Zie jij meer in een koninklijke overnachting, of toch in ieder geval op stand? Kies dan voor een hotel in een kasteel, of op een mooi landgoed met prachtige tuinen om in een grote jurk of deftig pak doorheen te struinen. In Leeuwarden kun je bij Post-Plaza Hotel & Grand Café overnachten in een voormalig postkantoor en in het hart van Heerenveen is Boutique Hotel ’t Gerecht gevestigd in een schitterend historisch pand, met een geschiedenis die terugvoert tot de zestiende eeuw! Ook kun je in Nederland onder meer slapen aan boord van een schepen, op palen (Eemshotel Delfzijl), in voormalige kloosters en omgebouwde kerken. Genoeg keuze, om jouw coronaproof vakantie in Nederland éxtra speciaal te maken!

Reacties op dit artikel

Instagram