Droom jij er ook van om een verre reis te maken, maar weet je nog niet waar naartoe en wat je allemaal moet regelen? We’ve got your back! In deze blog tippen we onze favoriete landen in Zuidoost-Azië. Ook delen we alle belangrijkrijke zaken die je vooraf moet regelen, zoals het aanvragen van een visum.

Welk land kies je in Zuidoost- Azië?

Yes, je hebt besloten om naar Azië te gaan! Maar welk land kies je? Een van de populairste bestemmingen van Zuidoost-Azië is Thailand. Het land is gemakkelijk te reizen en je vindt er een goede mix van cultuur, stad, strand en natuur.

Een andere populaire bestemming is Indonesië. Toeristen reizen vooral af naar Bali en wij snappen wel waarom. Het is een veelzijdig eiland met veel bezienswaardigheden. Doordat het eiland niet heel groot is, reis je gemakkelijk van a naar b.

Voor natuurliefhebbers en avonturiers is Vietnam de perfecte bestemming. Vaar tussen de rotsformaties van Ha Long Bay, trek de jungle in en bewonder de indrukwekkende rijstvelden.

Wil je meer het authentieke Azië beleven, ga dan naar Sri Lanka. Je kunt hier in de cultuur duiken, wilde olifanten spotten en op tropische stranden relaxen. Ook is de treinreis van Kandy naar Ella een van de mooiste treinreizen ter wereld. Dat moet je natuurlijk meemaken. Tip: combineer Sri Lanka met de Malediven, dat ligt namelijk op slechts 1,5 uur vliegen!

Wat moet je vooraf regelen?

In tegenstelling tot een vakantie binnen Europa vergt een verre reist wel wat voorbereiding. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Daarom zetten wij een aantal belangrijke zaken op een rijtje!

Check het reisadvies

Voordat je vertrekt is het goed om te weten wat het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is. Soms wordt het afgeraden om naar een land te reizen of is een deel van het land niet veilig. Hier vind je bijvoorbeeld het Reisadvies voor Indonesië.

Vraag een visum aan

Voor sommige landen in Zuidoost-Azië dien je vooraf een visum aan te vragen. Hoe regel je bijvoorbeeld een visum Vietnam of je visum Sri Lanka? Dat leggen we je graag uit!

Reis je naar Thailand en blijf je niet langer dan 30 dagen? Dan heb je geen visum nodig. Bij aankomst ontvang je gratis een visumvrijstelling. Voor een vakantie naar Indonesië hoef je thuis ook geen visum te regelen. Je krijgt een toeristenvisum bij aankomst op het vliegveld. Met dit Visa on Arrival kun je 30 dagen in Indonesië blijven. De kosten hiervan bedragen circa €35,-.

Vertrek je naar Vietnam, dan dien je vooraf wel een visum aan te vragen. Voor reizen naar Vietnam kun je gebruikmaken van het e-visum Vietnam. Het visum Vietnam aanvragen doe je eenvoudig online bij VisumBuitenland. Hier kun je geheel in het Nederlands, met duidelijke uitleg en ondersteuning alles voor je visum regelen. Het visum van Vietnam heeft een geldigheidstermijn van 30 dagen en kost in totaal €49,95 per persoon.

Ook voor een vakantie naar Sri Lanka heb je een visum (ook wel ETA Sri Lanka genoemd) nodig. Een visum Sri Lanka aanvragen doe je online via VisumBuitenland. Je kunt een Nederlandstalig aanvraagformulier invullen. Deze digitale variant kost €69,95 per persoon en is geschikt als je niet langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijft. Zo kun je eenvoudig naar Sri Lanka reizen met het ETA Sri Lanka!

Regel je bankzaken

Je bankpas staat automatisch op Europa ingesteld. Het is dus belangrijk om je pas op ‘wereld’ te zetten om ook in Zuidoost-Azië te kunnen pinnen. Daarnaast is het handig om een creditcard aan te vragen. Je gewone pinpas wordt namelijk niet overal geaccepteerd.

Kies een reisverzekering

Vergeet niet op tijd een reisverzekering af te sluiten. Afhankelijk van jouw reisplannen kun je een doorlopende of kortlopende reisverzekering afsluiten.

Zoek uit of je vaccinaties nodig hebt

Vaak heb je voor een land in Zuidoost-Azië één of meer vaccinaties nodig en mogelijk dien je ook malariatabletten te bestellen. Haal je reisvaccinaties ruim van te voren. Soms moet je namelijk meerdere prikken halen en moet je dus een aantal keren terugkomen. Je kunt contact opnemen met de GGD om te achterhalen welke reisvaccinatie je precies nodig hebt voor het betreffende land dat je gaat bezoeken.

Waar kun je bijzonder overnachten in Azië?

Wil je tijdens je vakantie op de meest bijzondere plekken een unieke overnachting beleven? Ook in Azië vind je volop bijzondere accommodaties. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een boomhut of slapen in een safaritent tussen de wilde dieren. Of wat dacht je van het prachtige hotel Gaga Bees Yala in Sri Lanka? Het ligt aan de rand van een rijstveld en dichtbij een nationaal park met Olifanten, luipaarden, krokodillen en meer! Voor een uniek hotel in Vietnam raden we het Sala Da Nang Beach Hotel aan. Het uitzicht vanuit je kamer is fenomenaal, er is een infinity pool en het ligt aan het strand. Dit geeft je het ultieme vakantiegevoel!

Wil je alvast genieten van de voorpret en trakteer je jezelf met een mini vakantie in eigen land? Wil je even weg van de dagelijkse drukte, in alle rust je visum Sri Lanka of visum Vietnam en alle andere belangrijke zaken regelen? Of wil je toch gewoon dichterbij vakantie vieren? Bekijk dan eens:

Reacties op dit artikel

Instagram