Corsica; bezienswaardigheden, zon en natuur

Rond deze tijd van het jaar verlangen de meesten naar vitamine D, oftewel zon! Corsica, het Franse eiland in de Middellandse zee is dan de perfecte plek om te vertoeven. Voor veel Nederlanders is dit een favoriete vakantiebestemming vanwege de grote hoeveelheid zonuren en de prachtige stranden met helder blauwe zee waar je kunt te relaxen.  In de maand februari kan het hier al meer dan 20 graden zijn. Corsica bezienswaardigheden zijn ongekend; het eiland is dus niet voor niets zo populair.

De meest aangename manier om Corsica te verkennen, is met een auto. Je kunt met het vliegtuig naar het eiland toe, waar je vervolgens een auto huurt bij aankomst. Geniet van de vrijheid nadien, want het eiland is prachtig mooi. We geven je een aantal tips waar je het beste naartoe kunt gaan als je een rondreis wilt maken in vijf dagen. Corsica is verdeeld in Hoog Corsica en Zuid Corsica.

Zuid Corsica

Dit deel van het eiland is ideaal voor iedereen die veel natuur houdt en graag het eiland verkend. Hieronder meer info over Zuid Corsica.

De golf van Porto en natuurreservaat Scandola

De Golf van Porto is een baai die in 1983 op de Werelderfgoedlijst van Unesco is geplaatst. Het natuurreservaat Scandola ligt aan de kust van Corsica en is adembenemend mooi. Dit reservaat is alleen te bezoeken met een boot. De reis er naartoe is geen moment saai, door de steile kliffen, indrukwekkende rotsformaties, mooie landschappen en vele grotten.

Bavella en zijn schitterende naaldwouden

De toppen van gebergte Col de Bavella vormen één van de indrukwekkendste landschappen van Corsica. Het bos van Bavella, aan de voet van het gebergte, bestaat uit prachtig hoge dennen en sparren.

Oude stad Sartène

Sartène is een plaatsje dat volgens de kenners behoort tot de mooiste plaatsjes in dit deel van het eiland. Het heeft een rijke historie, die teruggaat tot de middeleeuwen. In het sfeervolle oude centrum is onder meer het sierlijke plein Placa Porta te zien. De oude straatjes rondom dit plein maken een wandeling absoluut de moeite waard.

Hoog Corsica

Hoog Corsica, op zijn Frans ook wel uitgesproken als Haute-Corse beslaat de noordelijke helft van het eiland Corsica, omringd door de Middellandse zee. Het is hier bergachtig, warm en dunbevolkt wat heerlijk is als je op zoek bent naar rust.
Bekijk ook de website France Voyage, gespecialiseerd in tips over toerisme, accommodaties en activiteiten op het eiland Corsica.

Meer bijzondere overnachtingen bekijken?

Reacties op dit artikel

Instagram