Waarom ‘gewoon’ kamperen als je ook een bijzondere overnachting met het hele gezin kunt beleven? Slapen in een schoolbus, een trein of helikopter… Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er overnachten. In Nederland heb je talloze opties voor een bijzondere overnachting met kinderen. Wij hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn!

wikkelhouse-beerze-bulten
glamping-de-beerze-bulten11
glamping-de-beerze-bulten10

Kindvriendelijk vakantiepark Beerze Bulten

In Nederland vind je veel kindvriendelijke vakantieparken. Deze vakantieparken hebben een rijk animatieprogramma, een speelparadijs en vaak ook een binnen- en/of buitenzwembad. Camping de Beerze Bulten is een van de 5-sterren vakantieparken welke ideaal is voor families met kinderen. Deze camping is door ANWB uitgeroepen tot camping van het jaar 2023. Het park beschikt over unieke glamping accommodaties, perfect voor een bijzondere overnachting dus!

Bekijken
1
sprookjesbos-efteling
winter-efteling-bijzondere-overnachting
Efteling

Verblijf bij een attractiepark

Vind je een dagje naar een attractiepark niet lang genoeg? Blijf dan een nachtje slapen bij het attractiepark. Veel pretparken bieden deze mogelijkheid namelijk, waarbij je tijdens je verblijf onbeperkt toegang hebt tot het park. Je kunt bijvoorbeeld slapen tussen de wilde dieren in Safari Resort Beekse Bergen, verblijven bij attractiepark Slagharen of beleef een bijzondere vakantie met de kinderen bij de Efteling! Duik in de sprookjesachtige wereld tijdens een overnachting in een unieke accommodatie, op loopafstand van de Efteling.

Bekijken
2
kinderbungalows-vakantiepark-molke-9
gethematiseerde-kinderbungalows-vakantiepark-molke3
Jungle Cabana

Gethematiseerde vakantiehuizen

Wist je dat er op een aantal vakantieparken ook speciale kinderbungalows te huur zijn? Deze bijzondere accommodaties zijn kidsproof en geheel in een bepaald thema ingericht. Heb jij een kleine profvoetballer in huis? Kijk dan eens naar de Voetbalbungalow op vakantiepark Mölke. Op dit kindvriendelijke vakantiepark vind je nog veel meer kinderbungalows, met bijvoorbeeld het thema ‘kasteel’ en ‘boerderij’. Voor de kleine avonturiers is de Jungle Cabana bij CenterParcs Het Heijderbos perfect. Naast de bijzondere overnachting in dit themahuisje, heb je ook exclusief toegang tot de Jungle Dome na sluitingstijd, een gethematiseerd diner en gratis toegang tot Aqua Mundo. Hier beleeft het hele gezin een onvergetelijke vakantie.

Bekijken
3
boomhut-ruinen-1
Boomhut-landclub-ruinen5
boomhut-bijzondere-overnachting-landclub-ruinen-4

Bijzondere boomhut overnachting

De ultieme kinderdroom: slapen in een boomhut. Een boomhut overnachting is niet alleen leuk voor kinderen, maar voor iedereen! Beleef bijvoorbeeld een avontuurlijke gezinsvakantie op grote hoogte in Drenthe. Deze boomhut in Ruinen is van alle luxe voorzien, op het terras vind je zelfs een hottub. Helemaal leuk; de boomhut staat op een vakantiepark met veel faciliteiten voor kinderen. Dit wordt gegarandeerd een unieke overnachting met kinderen.

Bekijken
4
Straw Igloo Hayema Heerd
originele-stro-iglo-groningen

Slapen in een iglo

Wil je graag vakantie vieren in een rustige en groene omgeving, maar waar wel genoeg te doen is voor jong en oud? Een boerderijvakantie is erg leuk voor kinderen. Ze kunnen de boer helpen met het voeren van de dieren, het drijven van de schapen en lekker ravotten in de weilanden. Maak deze boerderij overnachting extra bijzonder door te slapen in een iglo. Deze originele iglo in Groningen is helemaal gemaakt van stro en vanuit de glazen koepel kun je de sterrenhemel bewonderen.

Bekijken
5

We zijn benieuwd waar jij binnenkort een bijzondere overnachting met kinderen gaat beleven!

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook eens onze blog met een top 10 nachtjes weg met kinderen. Of bekijk ons volledige aanbod op de pagina: vakanties met kinderen.

Reacties op dit artikel

Instagram