Naast gedeelde slaapplekken biedt Treck Hostel in Gent de bijzondere ervaring om indoor te kamperen. Verspreid in een gezellig omgetoverde loods staan allerlei (retro) caravans met een ‘buitenplaatsje’ erbij. Een slim en uniek idee in het deel van Europa waar veel te zien is, maar het weer nogal eens nat kan zijn. Er is een speeltuin en, zoals het hoort op een camping, een centrale doucheruimte. En je mag ook je eigen tent meenemen!

Het kleurrijke geheel van diverse soorten caravans

Er is een terras, er kan gebarbecued worden en er is genoeg vertier om je mobieltje met onbeperkt internet aan de kant te leggen en alles goed op je in te laten werken. Het thema van Caravan Hawaii mag duidelijk zijn, met Caravan Retro ga je vanzelfsprekend terug in de tijd en Caravan Graffiti is een slaapplaats die compleet versierd is met kleurige tekeningen. Caravan Zen is een plek om tot jezelf te komen. De allerkleinste caravan heet Caravan Mini. En dan is er nog Caravan Up, deze hebben ze een kwartslag gekanteld zodat het dak nu de voorkant vormt. In een bohemien stad als Gent is er logischerwijs ruimte en animo voor dit soort out of the box-initiatieven.

Goedkoop weekendje weg

Check hun website voor meer bijzondere slaapplekken. Overnachtingen bij Treck Hostel zijn er vanaf vijf tientjes, dus voor een lang weekend weg met z’n tweetjes betaal je bijvoorbeeld slechts €150,-. En dan heb je de stad zelf nog niet eens gezien! Je krijgt spontaan zin in een paar dagen vakantie in de mooie stad aan de rivier de Leie, in een ijsje in de zomer aan het water, of kaaskroketten. Nou, die zijn maar anderhalve kilometer bij indoorcamping verwijderd. Pak de tram, huur een fiets of ga gezellig wandelen. Je zou eenmaal in de stad de bekende route van Herman Brusselmans kunnen lopen, waarover hij dit boek schreef.

Gent zien

Op de Vismarkt zoemt de Vlaamse gezelligheid je tegemoet. De winkelstraten Graslei en Korenlei bieden veel meer dan alleen bekende ketens en natuurlijk is een typisch Vlaams frietkot altijd binnen handbereik. In de Vooruit pak ja, als de gelegenheid dat toelaat, een concert mee van Belgisch talent of een internationaal vermaarde artiest en bij de middeleeuwse burcht Gravensteen duik je de historie in. De Belforttoren is een indrukwekkend bouwwerk om nader te bestuderen en een boottochtje over de Leie behoort ook tot de mogelijkheden. Treck Hostel is dan wel geen bijzonder luxe onderkomen – daar zijn de prijzen ook niet naar – maar wie daar niet te veel aan hecht bij het maken van een stedentrip, zal er een heerlijke ongedwongen tijd beleven.

Reacties op dit artikel

Instagram