Een droom van velen; het noorderlicht bewonderen. Wist je dat de wintermaanden de beste maanden zijn om het noorderlicht te kunnen zien? Dit is dus hét moment om jouw reis naar het hoge noorden te boeken. Wij hebben de meest bijzondere accommodaties met uitzicht op het noorderlicht voor je geselecteerd.

Glazen iglo

Glazen iglo in Lapland

In deze glazen iglo’s beleef je gegarandeerd een unieke overnachting! Door de glazen koepel kan je zo vanuit je bed het noorderlicht zien, hoe tof is dat? Maak overdag een prachtige sneeuwscootersafari en warm vervolgens op in de sauna.

Bekijken
1
prive-lodge-noorwegen-noorden-fjorden
noorwegen-noorderlicht-wandelroutes-skien
romantische-overnachting-bijzondere-zee

Bewonder het noorderlicht in Noorwegen

Deze sfeervolle en luxe vakantiehuizen in Noorwegen geven je prachtig uitzicht over het Fjord, de Noorse zee en misschien heb je geluk om het noorderlicht te ervaren. Dit mooie natuurhuisje is perfect voor een romantische overnachting met z’n tweeën.

Bekijken
2
Boomhut-lapland-finland2
Boomhut-lapland-finland5
Boomhut-lapland-finland22

Artic Treehouse hotel

Wil je rond kerst het noorderlicht spotten? Deze boomhut staat op het terrein van SantaPark, een kerst themapark waar je ook een bezoekje kunt brengen aan de kerstman. Verblijf tussen de boomtoppen, geniet van spectaculair uitzicht en streep nog een item van je bucketlist: boek een huskysafari!

Bekijken
3

Natuurhuisje in Fins Lapland

Verblijf met vrienden of familie in een cottage in Lapland. Dit bijzondere natuurhuisje ligt op een eiland in het Muddsjärvi-meer en geeft je het ultieme winterwonderland ervaring. Wandel door de natuur, gooi een hengel uit, spot wilde dieren en ga ‘s avonds op zoek naar het noorderlicht. Dit wordt een onvergetelijke gezinsvakantie …

Bekijken
4
boomhut-overnachting-in-zweden-6
boomhut-overnachting-in-zweden-2
boomhut-overnachting-in-zweden-4

Bijzondere boomhut in Zweden

Deze bijzondere boomhut is de ideale plek voor een ontspannen vakantie in Zweden. Je hebt er veel privacy en rust, er is een hottub en sauna aanwezig en vanuit de boomhut kun je het noorderlicht bewonderen. Daarnaast is het ook mogelijk om in de omgeving te skiën of een lange wandeling maken. Het noorderlicht zien tijdens een wintersportvakantie, dat is nog eens een unieke belevenis!

Bekijken
5
overnachten-in-iglo
overnachten-in-een-iglo10
overnachten-in-een-iglo12

Santa’s Iglo hotel

In slaap vallen onder het noorderlicht, dat is toch een droom van iedereen? Deze luxueuze iglo’s met glazen dak liggen op slechts 600 meter van het dorp van de kerstman. Ieder ochtend wordt er een vers ontbijtje bij je bezorgd, zodat je rustig kunt wakker worden en je je klaar kunt maken voor een avontuurlijke dag in Finland.

Bekijken
6

Wij zijn benieuwd, vanuit welke bijzondere accommodatie ga jij je droom werkelijkheid maken? Wil je meer inspiratie opdoen voor een vakantie naar Lapland of Noorwegen, dan vind je op deze pagina meer unieke accommodaties in het hoge noorden.

Waar is het noorderlicht te zien?

Je kunt het noorderlicht op verschillende plekken ten noorden van de poolcirkel zien. Zelfs in Nederland, op de Waddeneilanden, kun je soms het noorderlicht met het blote oog bewonderen. De grootste kans om dit mysterieuze natuurverschijnsel te zien is onder andere in het noorden van Noorwegen, IJsland, Zweden en Lapland.

Welke tijd van het jaar kun je het noorderlicht zien?

Het noorderlicht kun je op een donkere, heldere avond zien. In de lente en zomer is het ‘s avonds vaak nog te licht. Ga je op vakantie voor het noorderlicht, boek dan je reis tussen september t/m maart. Garantie heb je natuurlijk nooit, maar zeker in de maanden december t/m februari is de kans het grootst om het noorderlicht te zien.

Reacties op dit artikel

Instagram