Stel je voor: wakker worden in een glazen iglo onder het noorderlicht, slapen in een boomhut met uitzicht op fjorden of verblijven in een hotel gemaakt van sneeuw en ijs. Klinkt dat als een droom? In Noorwegen kan het allemaal! Nieuwsgierig waar je deze unieke accommodaties kunt vinden? Wij hebben 8 bijzondere overnachtingen in Noorwegen voor je op een rijtje gezet!

cabin noorwegen
noorderlicht wonderinn
uitzicht panorama lodge

Glamping in Noorwegen

Geniet vanuit je luxe glampingaccommodatie van een waanzinnig uitzicht op de zee, fjorden en besneeuwde bergtoppen. En zeg nou zelf, wat is er beter dan vanuit je bed het noorderlicht spotten? Dit kan allemaal bij WonderInn Arctic! Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook huisjes met jacuzzi huren voor een bijzondere wellness overnachting in de ruige natuur van Noorwegen.

Bekijken
1
bijzonder overnachten noorwegen
bijzonder overnachten noorwegen
bijzonder overnachten noorwegen

Arctic Cabins

Bij Vestvatn Arctic Cabins is vervelen geen optie. Deze bijzondere cabins in Noorwegen zijn van alle gemakken voorzien en omringd door prachtige natuur. Je kunt hier geweldige outdoor activiteiten ondernemen, zoals skiën, vissen, kanovaren, paardrijden en hiken. Na een avontuurlijke dag in de buitenlucht kan je heerlijk tot rust komen in de sauna en jacuzzi.

Bekijken
2
bijzonder overnachten noorwegen
bijzonder overnachten noorwegen

Uniek hotel in Noorwegen

Voormalige mijnwerkers barakken zijn omgetoverd tot een knus hotel met 17 kamers, een restaurant, relaxruimte en zelfs een Game Room met pooltafel, tafelvoetbal en bar. In de zomer kun je hier de middernachtzon ervaren, een bijzonder natuurlijk fenomeen waarbij de zon niet ondergaat.

Bekijken
3
boomhut noorwegen
boomhut dome in noorwegen
boomhut overnachting in noorwegen

Boomhut Dome

Deze unieke boomhut ligt op slechts een uur rijden van het bruisende Oslo. De Treehouse Dome ligt midden in het bos en beschikt over alles voor een comfortabel verblijf voor twee personen. Je kunt zowel de natuur intrekken als culturele uitstapjes maken. Dit is de ideale accommodatie voor natuurliefhebbers en avonturiers!

Bekijken
4
unieke accommodatie noorwegen
unieke accommodatie noorwegen
unieke accommodatie noorwegen

Glazen Iglo

Wil je écht een bijzondere overnachting in Noorwegen beleven? Probeer dan Stiklestad Eye, een doorzichtige koepel met panoramisch uitzicht over de natuur. Voorzien van alle comfort, zodat je in luxe kunt genieten van het buitenleven. En zeg nou zelf: wie wil er nou niet in slaap vallen onder een prachtige sterrenhemel?

Bekijken
5
sneeuwhotel noorwegen
sneeuwhotel noorwegen
sneeuwhotel noorwegen

Bijzonder sneeuwhotel Noorwegen

Brrr… trek je dikke sokken maar aan, want in Snowhotel Kirkenes slaap je in kamers en suites volledig gemaakt van sneeuw en ijs! Is dit iets te fris? Dan kun je altijd nog kiezen voor een warme, houten cabin. In de omgeving van het hotel kun je allerlei winterse activiteiten ondernemen, waaronder rendiersafari’s of sneeuwschoenwandelen.

Bekijken
6
noorwegen-noorderlicht-wandelroutes-skien
noorwegen-vakantie-noorderlicht-fjorden
prive-lodge-noorwegen-noorden-fjorden

Natuurhuisje aan de fjorden

Overnacht in stijl bij Aurora Fjord Cabins, omringd door bergen, fjorden en de Noorse zee. Naast een bijzondere overnachting in de luxe cabins, kun je ook deelnemen aan allerlei activiteiten hier in Lyngen, vlakbij Lapland. Denk aan sneeuwscootersafari, huskytochten en met een beetje geluk het noorderlicht bewonderen!

Bekijken
7
bijzonder verblijf noorwegen
bijzonder verblijf noorwegen
bijzonder verblijf noorwegen

Bird Box Cabin

Deze bijzondere accommodatie in Noorwegen lijkt op een vogelhuisje! Het is minimalistisch ingericht, maar is allesbehalve eenvoudig. Na een actieve dag in de buitenlucht kun je vanuit je bed of het ronde raam genieten van het uitzicht, of lekker opwarmen bij de open haard. Klinkt als een warm nestje, toch?

Bekijken
8

Activiteiten tijdens een bijzondere overnachting in Noorwegen

Het mooie van deze unieke accommodaties in Noorwegen is dat je niet alleen een bijzondere slaapplek hebt, maar ook tal van avontuurlijke activiteiten kunt ondernemen. Van wandelen door ongerepte natuur tot kajakken op rivieren, van huskytochten door de sneeuw tot het spotten van walvissen in de fjorden. Welke bijzondere accommodatie in Noorwegen je ook kiest, tijdens je verblijf ga je onvergetelijke herinneringen maken!

Klimaat Noorwegen

Het klimaat in Noorwegen heeft voor ieder wat wils. In Noord-Noorwegen kun je het hele jaar door iets bijzonders beleven. ’s Winters heb je de kans om het noorderlicht te bewonderen, in de zomer ervaar je hier de middernachtzon. In de fjorden wisselt het weer snel. Op één dag kun je vier seizoenen meemaken – regen, zon, sneeuw en wind, het kan allemaal! Het klimaat in Zuid-Noorwegen wordt gekenmerkt door een aangenaam zomerklimaat. Geniet op de stranden en eilanden van een heerlijk warme zomer. Zodra je de bergen ingaat, verandert het klimaat in Noorwegen naar koude winters. Kortom, Noorwegen is het hele jaar door een unieke bestemming voor een bijzondere overnachting.

Beleef het noorderlicht in Noorwegen

Noorwegen is de perfecte bestemming om het noorderlicht te zien. De beste tijd om dit natuur fenomeen te ervaren is van september tot april, vooral in de noordelijke regio’s van Noorwegen. Bij minimale lichtvervuiling en een heldere nacht is de kans op het spotten van het noorderlicht het grootst. Een ervaring om nooit te vergeten!

Reacties op dit artikel

Instagram