Een rondreis door Amerika is voor velen een droom. Het is het land van iconen, uitgestrekte natuur en uiteenlopende culturen. Je moet er gewoon een keer geweest zijn in je leven. We geven je een aantal tips voor een rondreis langs de kust van West Amerika met de auto.

Overweeg je met een camper te reizen? Houd er dan rekening mee dat deze vrij prijzig zijn. Een auto huren in combinatie met een overnachting in een hotel is vele malen goedkoper dan het huren van een camper. Daarnaast rijdt een huurauto veel zuiniger, aangezien een camper 1 op 5 rijdt. Dus heb je een klein budget, kies dan voor een huurauto in Amerika. Zorg wel dat je een goede kaart van Amerika op je navigatiesysteem hebt. Je kunt een kaart downloaden op de website van de fabrikant.

Emerald city – Seattle

Na aankomst in Seattle is het prettig om allereerst even op te frissen in je hotel. Als je nog energie over hebt na de vlucht, kun je dineren in één van de vele fantastische restaurants van Seattle.

Bezoek de must-see plekken van Seattle

Emerald City is een van de snelst groeiende steden in Noord-Amerika, beroemd om zijn koffie, grunge muziek en een groeiende technische sector. Het heeft een relaxte vibe met hoogtepunten als Pike Place Market, Space Needle en Pioneer Square.

Olympic National Park en Rialto Beach

Olympic National Park is een heel bijzondere en sfeervolle plek om te verkennen met enorme bomen, alpenweiden en watervallen. Rialto Beach is een magisch strand befaamd om de enorme stukken drijfhout, het zwarte zandstrand bezaaid met ronde stenen en schuim uit de Stille Oceaan.

De kustlijn van Oregon

De enorme zandstenen keien langs deze 360 mijl lange kustlijn, zien eruit alsof ze uit de hemel zijn gevallen. Rijd vervolgens verder met je huurauto langs de adembenemende Route 101 en geniet onderweg de prachtige bossen en kustgebieden.

Crater Lake

Dit meer heeft mensen al honderden jaren geïnspireerd. Het is een prachtig diep, zuiver meer, helder blauw van kleur, omringd met steile kliffen, twee kleine eilanden en een gewelddadig vulkanisch landschap. Het is een plek die absoluut de moeite waard is om te bezoeken.

San Francisco

Zodra de mist optrekt, wordt een van Amerika’s favoriete steden onthuld. Beklim de kabelbaan, wandel over de straten en beleef de sfeer die de stad te bieden heeft. Vol van Victoriaanse charme, beroemde filmlocaties en befaamde start-up bedrijven, deze stad heeft het allemaal en wordt terecht beschouwd als een van Amerika’s favoriete steden.

Laatste stop – Los Angeles

Hollywood is synoniem voor glitter en glamour, en hoewel veel van de studio’s nu zijn verhuisd naar andere delen van de stad, is het nog steeds leuk om het huis van de Oscars te bezoeken en naar Hollywood Boulevard te lopen op zoek naar de handafdrukken van je favoriete filmsterren. Slechts een korte rit ten noordoosten van San Francisco ligt het Observatorium van de Griffith, hoog op een heuvel met uitzicht op de stedelijke wildgroei van LA, dit recent gerenoveerde landgoed is zeker een bezoek waard.

ESTA verklaring voor toelating in Amerika

Als je naar Amerika gaat heb je een ESTA verklaring nodig om toegelaten te worden. Vraag dit wel een aantal weken voor vertrek aan. Een ETSA verklaring blijft een paar jaar geldig en kan je online aanvragen.

Reacties op dit artikel

Instagram