Wie in Noord-Holland een dagje uit is (in bijvoorbeeld Purmerend, Alkmaar, Hoorn of Volendam) kan dit niet mooier afsluiten dan met een heerlijk Italiaans zevengangendiner en een overnachting bij het familierestaurant Mario in Neck. Dit is een buurtschap vlakbij Purmerend. Hier worden gasten al sinds 1967 in de watten gelegd met diner, overnachting en ontbijt tegen een redelijke prijs.

Jezelf een beetje verwennen, dat mag best

Vanaf € 150,- per persoon ben je de koning te rijk met een zevengangenmenu inclusief wijnarrangement en tafelwaters. Je blijft gezellig slapen en de volgende ochtend is er uitgebreid ontbijt. Toegegeven, er zijn goedkopere overnachtingen, maar dit is wel een hele speciale. En natuurlijk kun je er ook eerst een beetje voor sparen. Verzekeringen en energie vergelijken, minder shoppen op internet en wat vaker in de aanbiedingenfolders van de supermarkten kijken; alle beetjes helpen. En je mag jezelf zo nu en dan best een beetje verwennen.

Enthousiaste Michelingids

Het etablissement waar chef-kok Alessandro Uva de pollepel zwaait, geldt als een begrip in de omgeving, maar bleef in de rest van het land ook niet onopgemerkt. In 2000 kreeg het restaurant een Michelinster en in de Michelingids van 2021 wordt het familiebedrijf, dat in 1967 werd opgezet door Alessandro’s vader en naamgever Mario, nog immer aangeduid als favoriet. Ook de Gault & Millau-gids 2021 rept over een ‘lievelingsadres’ met goede wijnen en huisgemaakte pasta’s. In 2017 bracht Mario ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan een derde(!) kookboek uit. Een vierde is in de maak. Mario Uva kwam in 1964 naar Nederland en gebruikte zijn ervaring in de traditionele Italiaanse keuken toen hij in 1967 dorpscafé Het Anker opkocht en daar het familiebedrijf begon. Een mooie prestatie dat het zo’n vlucht heeft genomen. Het idee van blijven slapen na het eten is een gouden formule gebleken.

In de buurt van Neck?

Wat doe je in de buurt van Neck voordat je, vanaf 16.00 uur, incheckt bij Mario? Direct in de buurt ligt winkelstad Purmerend, iets verder liggen Volendam (het vissersdorp behoeft geen nadere introductie) en de stad Hoorn. Dit is een aparte tip, want Hoorn gaat je verrassen. Naast winkelen bekijk je hier schitterende architectuur, zoals de Hoofdtoren in de mooie haven. En dan is er het Museum van de Twintigste Eeuw: hier kom je allerlei relicten tegen die je ooit, in een ver verleden zelf nog gebruikt of gezien hebt. De wat recentere geschiedenis dus. Ook op een half uurtje ligt het gezellige Alkmaar, een nog wat grotere stad waar je Nationaal Biermuseum De Boom bezichtigt, rondkijkt in het AFAS stadion van AZ of de prachtige Waagtoren fotografeert. Veel plezier tijdens je trip naar het Noord-Hollandse platteland, met je verblijf bij Mario als hoogtepunt!

Reacties op dit artikel

Instagram