Ben je op zoek naar een vakantiehuis waarbij je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het water? Wij hebben een top 9 van de leukste vakantiehuizen aan het water voor je samengesteld. Deze 9 accommodaties zijn prachtig gelegen en dé ideale bestemming voor de ultieme watersportliefhebber. Hier ervaar je rust, ruimte en vrijheid. Beleef een actieve en ontspannen vakantie in een vakantiehuis aan het water!

1. Exclusieve en duurzame vakantievilla’s aan het water in Gelderland

De luxe vakantievilla’s voor 4 personen liggen op een prachtige locatie in het hart van de Betuwe nabij de Utrechtse Heuvelrug. De ruime en luxe vakantiehuizen van Marinapark Bad Nederrijn liggen vlak aan het water. Meer je eigen boot aan tegenover het park of vaar vanaf hier naar Utrecht, Wijk bij Duurstede of Amerongen. Vanaf het mooie buitenterras heb je een prachtig uitzicht op de Nederrijn. De vakantievilla’s hebben een modern ingerichte keuken die beschikken over een koel-vriescombinatie, vaatwasser, combimagnetron en meer! Watersporters kunnen terecht bij de waterskivereniging en daarnaast kun je zeilen, kanoën, varen, zwemmen en zelfs jetskiën. Ontspan bij de recreatieplas met afgezet zwemdeel, geniet van een heerlijke maaltijd bij de gezellige Brasserie, huur een fiets en verken de omgeving. Kortom, perfect voor een vakantie aan het water!

Bekijk Marinapark Bad Nederrijn

Marinapark Bad Nederrijn - Vakantiehuis aan het water

2. Vakantiehuizen met privé aanlegsteiger in Friesland

Deze prachtige vakantiehuizen aan het water van Recreatiepark Tusken de Marren zijn geschikt voor 2 tot 14 personen en beschikken bijna altijd over een privé aanlegsteiger. De huisjes zijn voorzien van alle denkbare faciliteiten, zoals een ruime woonkamer, compleet ingerichte keuken, luxe badkamer én gratis WiFi. Heb je behoefte aan nog meer luxe? Dan is het zelfs mogelijk om een huisje te boeken met sauna, Sunshower, buitenspa en jacuzzi! De provincie Friesland staat bekend om zijn open en waterrijke omgeving, en dat zie je ook terug in de omgeving van deze vakantiehuizen. Meer aan met je eigen sloep of zeilboot of huur een motorboot, want vanuit dit vakantiehuis vaar je zo de Friese meren op! Bezoek een museum, dierenpark of doolhof of beleef het échte Friesland met een bezoek aan de elfsteden. Boek je hier een vakantiehuis aan het water? Dan weet je zeker dat je heerlijk kunt ontspannen.

Bekijk Recreatiepark Tusken de Marren

Vakantiepark aan het water - Tusken de Marren

3. Ruime vakantiewoningen aan het water in Noord-Holland

Een ontspannen vakantie met veel rust, ruimte en privacy? Dan zijn deze bungalows aan het water misschien wel de perfecte accommodatie voor jou! De bungalows van Europarcs IJsselmeer, gelegen in het waterrijke Medemblik, hebben bijna allemaal een privé aanlegsteiger. Hier verblijf je in een vakantiehuisje direct aan het water van De Vliet. De bungalows zijn geschikt voor 4 tot 8 personen en vanaf de aanlegsteiger vaar je zo de wateren op. Huur een motorboot, kajak, sloep of kano en ervaar de vrijheid op het water! De vakantiehuizen zijn voorzien van een compleet ingerichte keuken, mooie badkamer met douche of bad, ruim ingerichte woonkamer en heerlijke tuin. Op zoek naar nét dat beetje extra luxe? Onze watervilla’s zijn geschikt voor 2 tot 8 personen en hier beschik je over een jacuzzi, sauna en/of Sunshower. De ruime vakantiewoningen bij het IJsselmeer bieden volop luxe en ontspanning.

Bekijk Europarcs IJsselmeer

Vakantiewoning aan het IJsselmeer - Europarcs IJsselmeer

4. Luxe vertoeven in een vakantiehuis aan het water in Zeeland

Een vakantie in een luxe vakantievilla in Tholen; dat is zeker weten genieten van rust, ruimte en natuur. De unieke villa’s van Oesterdam zijn geschikt voor 4 tot 16 personen en zijn prachtig gelegen aan het Zoommeer. Je verblijft in een stijlvol ingerichte villa met mooie keuken, luxe badkamer en ruime woonkamer. De comfortabele boxspringbedden zorgen ervoor dat je iedere ochtend uitgerust wakker wordt. Het is ook mogelijk om een villa met wellness te huren. Deze vakantievilla’s zorgen voor nét dat beetje extra. Ontspan en kom tot rust in je privé sauna, Sunshower of bruisbad. Vanuit je villa heb je uitzicht over de jachthaven. In de omgeving van de vakantievilla’s is ook genoeg te doen. Zeilen, duiken, zwemmen, vissen en varen. Dat is allemaal mogelijk! Een verblijf in een luxe vakantiehuis aan het water is perfect voor een luxe vakantie met het hele gezin of met de hele familie.

Bekijk Oesterdam Resort

5. Houseboat op prachtige locatie aan de rand van Jachthaven Waterrijck in Friesland

Welcome in biedt de mogelijkheid om te overnachten op een hoge kwaliteit houseboat. De houseboat is geschikt voor 4 personen en is voorzien van 2 aparte slaapkamers. Deze prachtige accommodatie, met vrij uitzicht over het Sneekermeer, is van alle gemakken voorzien. De houseboat beschikt over een moderne keuken, badkamer met douche en toilet en daarnaast heeft de houseboat meerdere terrassen. Het grootste terras is voorzien van een ruim zonnedek zodat je heerlijk kan bijkleuren. Van insecten heb je geen last, want de houseboat is voorzien van insectenramen. De houseboat ligt dichtbij het Starteiland, waardoor je makkelijk alle Friese meren kunt bereiken. Even geen zin meer om op het water te zijn? Dan is het mogelijk om prachtige fietsroutes te maken door Friesland. Ben je op zoek naar een unieke overnachting op een prachtige locatie? Dan ben je bij de houseboat van Welcome in aan het juiste adres!

Bekijk Welcome in

6. Slapen op het strand in Zeeland

Deze prachtige vakantiehuisjes op het strand van 5-sterren camping Zonneweelde zijn gelegen in Zeeland bij Strandweelde. De vakantiehuisjes liggen op een steenworp afstand van camping De Zonneweelde en ook nog eens op één van de schoonste stranden van Nederland. Overnacht je in één van deze vakantiehuisjes dan ben je verzekerd van comfort en luxe. En wie weet kun je tijdens je verblijf ook genieten van een adembenemende zonsondergang. Hier geniet je van de meeste zonuren van heel Nederland! Boek je een strandslaaphuisje bij camping Zonneweelde? Dan heb je de keuze uit een standaard strandslaaphuisje, strandslaaphuisje met maximaal 2 huisdieren of speciaal voor senioren. Een overnachting in een strandslaaphuisje betekent een unieke ervaring op het Zeeuwse strand. De strandhuisjes zijn luxe ingericht en beschikken over twee terrassen, waardoor je altijd uit de zon of uit de wind kan zitten.

Bekijk Camping Zonneweelde

7. Vakantiehuisjes voor echte levensgenieters direct aan de Regge in Overijssel

Ben jij nou een échte levensgenieter en wil jij het echte weekendgevoel ervaren? Dan is een vakantiehuisje in Twente de ideale plek. Of je nou met het hele gezin vakantie komt vieren of met zijn tweetjes. Je vindt bij vakantiepark Mölke zeker weten een vakantiehuisje die aan jouw wensen voldoet. Een luxe lodge, huisje met sauna of tiny house, het is allemaal mogelijk. Bovendien zijn sommige vakantiehuisjes voorzien van een heerlijke hottub en bieden uitzicht op rivier de Regge en het prachtige Twentse landschap. De vakantiehuisjes aan het water zijn luxe en stijlvol ingericht. Relax op je eigen terras met comfortabel terrasmeubilair of ontspan in een heerlijk ligbad. De vele faciliteiten en prachtige omgeving zorgen ervoor dat jij even helemaal uit die dagelijkse sleur komt. Varen, suppen, vissen, fietsen, zwemmen, bowlen en spelen in de speeltuin. Na je verblijf in één van deze vakantiehuisjes ben je weer helemaal opgeladen!

Bekijk Vakantiepark Mölke

Vakantiehuis in Twente - Vakantiepark Mölke

8. Droomplek aan zee met luxe vakantiewoningen in Zuid-Holland

De luxe vakantiewoningen van Ridderstee liggen op een paar honderd meter afstand van de Noordzee. Deze vakantiehuizen aan het water zijn van alle gemakken en luxe voorzien, zoals prachtig meubilair en mooie badkamers mét regendouche. Je kiest hier voor een vakantiehuis voor 6 tot 10 personen of een extra luxe vakantiehuis met onder andere een houtkachel, Sunshower en wijnkoelkast. Tevens staan deze vakantiewoningen voor duurzaamheid, want de woningen zijn volledig gasvrij én alle woningen worden deels voorzien van energie door middel van zonnepanelen achter het vakantiepark. De vakantiewoningen zijn omgeven door mooie oude bomen en prachtig aangelegde waterpartijen. Maak gebruik van het wandel- en fietspad die je toegang geeft tot het strand. Breng ook een bezoek aan het gezellige Strandplein Ouddorp of bezoek Zierikzee en Renesse. Zoek je een plek om even helemaal niets te doen? Boek dan een vakantiewoning aan zee.

Bekijk Ridderstee Ouddorp Duin

Vakantievilla aan het water - Ridderstee Ouddorp Duin

9. Prachtige vakantievilla’s midden in de natuur in Zeeland

Privacy, ruimte, comfort en luxe. Dat bieden de prachtige vakantievilla’s aan zee in Kamperland. Boek je 4-, 6- of 8-persoons villa met Finse of Infrarood sauna! De vakantiehuizen van Z’ANDvillas liggen in het duinlandschap op loopafstand van het Noordzeestrand. Alle villa’s zijn bovendien voorzien van een gashaard en zijn luxe ingericht. Wil je lekker uitwaaien samen met je huisdier? Dat kan, want je hond is hier van harte welkom. Geniet van het prachtige uitzicht over het polderlandschap en bekijk de mooie zonsondergang vanaf je terras. In de omgeving is genoeg te beleven. Bezoek Veere, Domburg, Zoutelande of het Banjaardstrand. Hier geniet je zeker weten van een heerlijk vakantiehuis aan het water. Ervaar het gevoel van vrijheid en écht thuiskomen in je villa. Het is mogelijk om vele extra’s bij te boeken waardoor je verblijf nóg comfortabeler wordt. Kortom, een ultiem luxe vakantie!

Bekijk Z’ANDvillas

Vakantievilla's in de natuur - Z'ANDvillas

Dit was de top 9 leukste vakantiehuizen aan het water. Een vakantiehuis aan het water boeken is altijd een goed idee als je even lekker tot rust wilt komen, maar tegelijkertijd ook behoefte hebt aan iets actiefs. We zijn benieuwd voor welk vakantiehuis aan het water jij kiest!

Reacties op dit artikel

Instagram