Ben je toe aan een nachtje weg, maar heb je geen zin om er heel ver voor te moeten reizen? Dan is een weekendje weg in België de ideale oplossing. Wij gingen op zoek en verzamelden 9 leuke weekendjes weg die je echt snel een keer moet inplannen.

1. Nutchel 🌳

Zeg je glamping in België, dan zeg je Nutchel. Je hebt de prachtige Cosy Cabins die hier in het bos staan vast wel eens ergens gezien. Mede dankzij de verlichting met kaarsen en olielampen worden er namelijk volop sfeervolle plaatjes van gemaakt. Een houtkachel houdt je warm op frissere dagen en dankzij de grote ramen heb je echt het gevoel dat je één bent met de natuur om je heen. Wil je echt een onvergetelijk weekendje weg, kies dan voor de cabin met hottub.

Bekijk Nutchel

2. Aan de Vleterbeke 🏕

De luxe safaritenten van Aan de Vleterbeke bij bierdorp Vleteren staan naast een boerderij en bieden plaats aan maximaal 8 personen. Genoeg dus voor een gezellig weekendje weg in België met familie of vrienden. De tenten hebben een volledig ingerichte keuken en een eigen toilet, wastafel en douche. Bij lekker weer kun je gebruikmaken van de barbecue die bij de tent hoort, terwijl je uitkijkt op de indrukwekkende runderen die hier rondlopen in het groene landschap. In de omgeving is voor jong en oud van alles te zien. Bij de abdij van Westvleteren wordt zelfs het beste bier ter wereld gebrouwen!

Bekijk Aan de Vleterbeke

3. B&B Wellness Hasselt 🧖🏼‍♀️🧖🏼‍♂️

Wil je tijdens je weekendje weg optimaal ontspannen, dan is de wellness-suite van B&B Wellness Hasselt de perfecte bestemming. Deze luxe suite heeft zijn eigen wellness-voorzieningen – helemaal voor jullie alleen dus. Na een weekend genieten van de regendouche, het stoombad met geurtherapie, de sauna met lichttherapie, de duo-jacuzzi en eventueel een massage voel je je als herboren. Het ontbijt wordt op de kamer bezorgd en kun je opeten op het terras of bij de openhaard. Zo wordt een nachtje weg wel heel relaxt!

Bekijk Wellness Hasselt

4. Landal Mooi Zutendaal 👨‍👩‍👧‍👦

Landal Mooi Zutendaal in Belgisch Limburg heeft accommodaties voor allerlei soorten leuke weekendjes weg. Een weekendje weg met actieve kinderen? Dan slaap je in een stoere blokhut vlak bij het zwembad. Familieweekend? Daarvoor zijn er mooie 12-persoonsvilla’s met een eigen sauna, jacuzzi, stoomdouchecabine en infraroodstraler. En als interieurdesign je leven is, kun je hier zelfs overnachten in een door Jan des Bouvrie ingerichte designvilla. Een dagje Maastricht, Hasselt of nationaal park De Hoge Kempen maakt jullie weekend compleet.

Bekijk Landal Mooi Zutendaal

5. Natuurhuisje in Durbuy ⭐️

Stel je voor: je kijkt uit het raam en ziet overal om je heen de heuvelachtige bossen van de Ardennen. Als dat niet rustgevend is… In dit natuurhuisje in Durbuy ben je binnen de kortste keren compleet ontspannen. Het huisje heeft vier tweepersoonskamers, dus neem gerust je familie of vrienden mee. Trek een baantje het verwarmde buitenzwembad, warm op in de sauna, leg iets lekkers op de barbecue en kruip ’s avonds gezellig bij de houtkachel. Er is maar één nadeel: na een nachtje weg op deze plek wil je vast niet meer terug naar huis.

Bekijk Natuurhuisje in Durbuy

6. Loft aan het water 😍

Een privé-loft aan het water waar je compleet in de watten wordt gelegd – dat klinkt toch als de ideale plek voor een romantisch weekendje weg? In de Belgische Kempen vind je deze luxe design-lounges, die je kunt aanvullen met exclusieve extra’s. Het ontbijt wordt bezorgd wanneer jij dat wilt en alles van een privébioscoop tot een massage valt te regelen. Kortom: je hoeft zelf echt helemaal niets te doen, behalve genieten van het uitzicht en van elkaar.

Bekijk Loft aan het water

7. Kampeervlot 🌊

Slapen op een kampeervlot betekent wegdommelen op het gekabbel van het water, met om je heen alleen het gefluit van de vogels en het ruisen van het riet. Een van de kampeervlotten waar dit kan ligt in De Wissen in Belgisch Limburg, met vlakbij Rivierpark Maasvallei en nationaal park De Hoge Kempen. Je aankomst is meteen al avontuurlijk: het kampeervlot is alleen bereikbaar over het water. Daarvoor heb je tijdens je verblijf een Canadese kano ter beschikking, waarmee je ook naar het toilet peddelt. Het vlot bestaat uit boomstammen die drijven op vaten en je verblijf is inclusief een groot deel van de benodigde kampeeruitrusting. Maar het grootste voordeel is toch wel de ultieme privacy voor een romantisch weekendje weg!

Bekijk Kampeervlot

8. Camping de la Semois⛺️

Nog zo’n mooi kampeerplekje voor een weekendje weg in België is Camping de la Semois in het zuiden van de Belgische Ardennen. Hier kun je, midden tussen de bossen en pal aan de rivier, slapen in een tipi, safaritent, yurt, Marokkaanse tent of… een wijnvat. In de avonduren mag je je eigen kampvuurtje stoken en worden er fakkeltochten en droppings georganiseerd. Kortom: het perfecte kampeeravontuur!

Bekijk Camping de la semois

9. Thermes des Sources🍀

Vlak bij Spa in de provincie Luik staat een droomhuis dat perfect is voor een romantisch weekendje weg. In de omgeving liggen genoeg gezellige dorpjes verscholen in het heuvelachtige landschap en er is ook een indrukwekkend kasteel dat je kunt bezichtigen. Eenmaal weer terug in jullie knusse vakantiewoning is het tijd om te genieten van de weldadige warmte van de pelletkachel, de infraroodcabine of de hottub die in jullie eigen privétuin staat.

Bekijk Thermes des Sources

Zo, nu heb je vast wel genoeg inspiratie voor heel wat leuke weekendjes weg. Wanneer ga je de eerste plannen?

Reacties op dit artikel

Instagram