Druk, druk, druk… Ben jij er soms ook zo aan toe om een hutje op de hei te huren en alle drukte even helemaal achter je te laten? Wij kunnen ons dat helemaal voorstellen. Daarom hebben we de 12 beste plekken om helemaal tot rust te komen in de natuur voor je bij elkaar gezocht. Zo heb je daar alvast geen stress meer over!

bijzonder vakantiehuis

De Vier Eiken

Er is geen betere plek om tot jezelf te komen dan in de natuur. Dat hebben ze bij De Vier Eiken goed begrepen: hier vind je luxe, vrijstaande vakantiehuizen midden in de natuur. De natuurlodges gaan helemaal op in het landschap en binnen zorgen natuurfoto’s en de speksteenkachel voor een fijne sfeer.

Bekijken
1
natuurhuisje-in-de-natuur-tiny-house1
natuurhuisje-in-de-natuur-tiny-house2
tiny-house-in-de-natuur-natuurhuisje2

Tiny nature house

Associeer je natuur met koude, donkere hutjes? Laat dit vakantiehuisje op de Veluwe je dan op andere gedachten brengen. De grote ramen laten het zonlicht binnen en de pelletkachel houdt je heerlijk warm. Van buiten ziet dit Tiny House eruit als een plaatje. Wat kan zo’n natuurhuis mooi zijn!

Bekijken
2
Natuurcamping Overijssel Trekkershutten

Natuurcamping De Lemeler Esch

Dat een huisje op de hei niet eenvoudig hoeft te zijn, bewijst natuurcamping De Lemeler Esch. Hier kun je slapen in een luxe bosbungalow aan de rand van een bos in het Overijsselse Vechtdal. Vervelen hoef je je er niet, want in de directe omgeving kun je volop wandelen en fietsen.

Bekijken
3

Kunstketen

Wil je een heel bijzonder afgelegen huisje huren, dan kun je terecht bij de Kunstketen in Drenthe. Ze staan op de mooiste plekjes in de natuur, die door de boswachter zelf zijn uitgekozen. Bovendien zijn de accommodaties ook nog eens artistiek vormgeven door beeldend kunstenaars.

Bekijken
4
Biologische Boerderij

Erve Woolderink

Bij Erve Woolderink in Twente slaap je in een luxe hooiberg langs een riviertje. Om je heen grazen de koeien en als je een beetje geluk hebt, kun je er wild spotten. Dan merk je dat het uitkijken over de velden net zo goed werkt als mediteren.

Bekijken
5
bijzondere-en-unieke-overnachting-Flevoland8
bijzondere-en-unieke-overnachting-Flevoland5
bijzondere-en-unieke-overnachting-Flevoland4

Buytenplaets Suydersee

Dichter bij de natuur dan in een boomhut kun je bijna niet komen. In de boomhutten van Buytenplaets Suydersee word je vanzelf relaxt door het ruisen van de wind en het fluiten van de vogels om je heen. De grote ramen zorgen ervoor dat je zelfs binnen van dat buitengevoel kunt genieten.

Bekijken
6

Natuurhuisje in Tripscompagnie

Ben jij zo iemand die optimaal tot rust komt door het kijken naar een mooie zonsopkomst of zonsondergang? Dan is de watertoren in het Groningse Tripscompagnie dé plek voor jou. De watertoren wordt omgeven door weilanden en biedt daardoor een uitzicht van 360 graden, zodat je alles meekrijgt van de eerste en laatste zonnestralen.

Bekijken
7

Schaapskooi Lansink

Zodra je in het glooiende natuurgebied Het Springendal bent, lijkt de hectiek van alledag meteen heel ver weg. Als je dan ook nog kunt overnachten in een nostalgische schaapskooi, lijkt het wel alsof je alleen op de wereld bent – samen met je reisgezelschap dan. Soms is dat precies wat je nodig hebt, toch?

Bekijken
8
Natuurcamping Overijssel Trekkershutten

De Lemeler Esch

De Lemeler Esch is een natuurkampeerterrein met duurzame Trek-in-huisjes die helemaal opgaan in de natuur. Zo’n Trek-in is het ideale boshuisje, want je wandelt of fietst hier zo boswachterij Dorst in. Ook natuurgebied de Biesbosch is vlakbij.

Bekijken
9
Hotel weidumerhout

Hotel Weidumerhout

Je hoeft natuurlijk niet altijd een huisje in de natuur te huren. Ook in een hotel kun je je hoofd leeg maken midden in de natuur. Kijk maar eens naar Hotel Weidumerhout. Dit kleinschalige hotel in Friesland bestaat uit een authentieke boerderij en vrijstaande ‘kubussen’ in het weiland als hotelkamers. Door de grote ramen kijk je uit over de weilanden.

Bekijken
10
Tiny House
Inrichting Tiny House
Knus ingericht

Droompark de Zanding

Een Tiny House is een van de beste plekken om de drukte uit je hoofd te krijgen. Hoe minder spullen om je heen, hoe rustiger je wordt. Bij Droompark De Zanding op de Veluwe weten ze duidelijk hoe weldadig minimalisme kan zijn. Tegelijkertijd zijn de faciliteiten van het vakantiepark, zoals een restaurant en een overdekt zwembad met wellness, heel dichtbij. Een ideale combinatie!

Bekijken
11

Meer vakantiewoningen in de natuur

Ben jij ook op zoek naar een vakantiewoning in de natuur, maar heb je je match toch niet gevonden tussen deze 12 accommodaties? Dan hebben we gelukkig nog veel meer mooie plekjes met een huisje in de natuur voor je. Hier vind je alle natuurhuisjes bij elkaar.

Reacties op dit artikel

Instagram