Druk, druk, druk… Ben jij er soms ook zo aan toe om een hutje op de hei te huren en alle drukte even helemaal achter je te laten? Wij kunnen ons dat helemaal voorstellen. Daarom hebben we de 12 beste plekken om helemaal tot rust te komen in de natuur voor je bij elkaar gezocht. Zo heb je daar alvast geen stress meer over!

bijzonder vakantiehuis

De Vier Eiken

Er is geen betere plek om tot jezelf te komen dan in de natuur. Dat hebben ze bij De Vier Eiken goed begrepen: hier vind je luxe, vrijstaande vakantiehuizen midden in de natuur. De natuurlodges gaan helemaal op in het landschap en binnen zorgen natuurfoto’s en de speksteenkachel voor een fijne sfeer.

Bekijken
1
slow-cabins-in-de-natuur
slow-cabins-in-de-natuur
slow-cabins-in-de-natuur

Slow cabins

Even vertragen, relaxen en onthaasten… Dit duurzame natuurhuisje is daar perfect voor! De Slow cabin is minimalistisch ingericht en volledig zelfvoorzienend. Waar je gaat overnachten? Op een verborgen plek midden in de natuur! De Cabins staan op tijdelijke locaties in België, die tot vlak voor vertrek geheim blijven.

Bekijken
2
Natuurcamping Overijssel Trekkershutten

Natuurcamping De Lemeler Esch

Dat een huisje op de hei niet eenvoudig hoeft te zijn, bewijst natuurcamping De Lemeler Esch. Hier kun je slapen in een luxe bosbungalow aan de rand van een bos in het Overijsselse Vechtdal. Vervelen hoef je je er niet, want in de directe omgeving kun je volop wandelen en fietsen.

Bekijken
3
unieke-spothut-veluwe
unieke-spothut-veluwe
unieke-spothut-veluwe

Spothut op de Veluwe

Midden in het groen vind je deze unieke Spothut. Dit huisje op hoogte is de ideale bijzondere overnachting voor natuurliefhebbers. Vanuit de grote ramen heb je geweldig uitzicht op de omgeving en vanuit het huisje stap je zo Nationaal Park De Hoge Veluwe in.

Bekijken
4
Biologische Boerderij

Erve Woolderink

Bij Erve Woolderink in Twente slaap je in een luxe hooiberg langs een riviertje. Om je heen grazen de koeien en als je een beetje geluk hebt, kun je er wild spotten. Dan merk je dat het uitkijken over de velden net zo goed werkt als mediteren.

Bekijken
5
bijzondere-en-unieke-overnachting-Flevoland8
bijzondere-en-unieke-overnachting-Flevoland5
bijzondere-en-unieke-overnachting-Flevoland4

Buytenplaets Suydersee

Ga back-to-basic in Flevoland. In de bijzondere accommodaties van Buytenplaets Suydersee word je vanzelf relaxt door het ruisen van de wind en het fluiten van de vogels om je heen. Overnachten in een  boomhut, rioolbus, zeecontainer, kajuitboot of pipowagen… Dit hutje op de hei is wel heel uniek!

Bekijken
6

Natuurhuisje in Tripscompagnie

Ben jij zo iemand die optimaal tot rust komt door het kijken naar een mooie zonsopkomst of zonsondergang? Dan is de watertoren in het Groningse Tripscompagnie dé plek voor jou. De watertoren wordt omgeven door weilanden en biedt daardoor een uitzicht van 360 graden, zodat je alles meekrijgt van de eerste en laatste zonnestralen.

Bekijken
7

Schaapskooi Lansink

Zodra je in het glooiende natuurgebied Het Springendal bent, lijkt de hectiek van alledag meteen heel ver weg. Als je dan ook nog kunt overnachten in een nostalgische schaapskooi, lijkt het wel alsof je alleen op de wereld bent – samen met je reisgezelschap dan. Soms is dat precies wat je nodig hebt, toch?

Bekijken
8
tiny-house-namen
tiny-house-namen
tiny-house-namen

Natuurhuisje in België

Samen met je geliefde even weg van de dagelijkse drukte? Dit duurzame natuurhuisje vind je aan de rand van de Belgische Ardennen. Wanneer je de gordijnen opengooit, wordt je begroet door de schapen en Alpaca’s. Een echt hutje op de hei gevoel gegarandeerd!

Bekijken
9
Hotel weidumerhout

Hotel Weidumerhout

Je hoeft natuurlijk niet altijd een huisje in de natuur te huren. Ook in een hotel kun je je hoofd leeg maken midden in de natuur. Kijk maar eens naar Hotel Weidumerhout. Dit kleinschalige hotel in Friesland bestaat uit een authentieke boerderij en vrijstaande ‘kubussen’ in het weiland als hotelkamers. Door de grote ramen kijk je uit over de weilanden.

Bekijken
10
Tiny House
Inrichting Tiny House
Knus ingericht

Droompark de Zanding

Een Tiny House is een van de beste plekken om de drukte uit je hoofd te krijgen. Hoe minder spullen om je heen, hoe rustiger je wordt. Bij Droompark De Zanding op de Veluwe weten ze duidelijk hoe weldadig minimalisme kan zijn. Tegelijkertijd zijn de faciliteiten van het vakantiepark, zoals een restaurant en een overdekt zwembad met wellness, heel dichtbij. Een ideale combinatie!

Bekijken
11

Meer vakantiewoningen in de natuur

Ben jij ook op zoek naar een vakantiewoning in de natuur, maar heb je je match toch niet gevonden tussen deze 12 accommodaties? Dan hebben we gelukkig nog veel meer mooie plekjes met een huisje in de natuur voor je. Hier vind je alle natuurhuisjes bij elkaar.

Reacties op dit artikel

Instagram