10x glamping-aanbieders: bij wie ga jij luxe kamperen?

Hier bij Supertrips krijgen we regelmatig de vraag: “Waar boek je een goede glamping?” Daarom hebben we maar eens een overzicht gemaakt van de beste glamping-aanbieders die we kennen. Dus wil je voor je volgende vakantie een glamping boeken, maak dan gauw kennis met deze 10- glamping-aanbieders. Wedden dat er eentje voor je bij zit?

Vacanceselect

Vacanceselect wordt wel dé glamping-specialist genoemd. Je kunt er heel veel verschillende glamping-accommodaties in heel Europa boeken, vaak met allerlei speel- en zwemmogelijkheden erbij. Soms heb je zelfs een ligbad, vaatwasser of jacuzzi in je accommodatie! Vanuit de Airlodge kun je vanuit je bed naar de sterren kijken en de Lodgesuites zijn super romantisch. Voor kleinschalige bestemmingen heeft Vacanceselect agriglamping.

Allcamps

Allcamps heeft behalve bungalowtenten op campings in heel Europa ook stacaravans, safaritenten en lodgetenten in populaire vakantielanden zoals Spanje, Kroatië en Italië. Het is dus zeker ook de moeite waard om eens bij deze kampeerspecialist te kijken als je op zoek bent naar een mooie glamping-locatie.

TUI

Ook reisaanbieder TUI heeft een verzameling bijzondere glamping-accommodaties voor je in petto. TUI gaat daarbij verder dan stacaravans en safaritenten: je kunt ook kiezen voor een tipi, yurt of boomhut. Daarmee geef je je vakantie een extra avontuurlijk tintje. Daarnaast zijn er natuurlijk ook safaritenten en lodgetenten (met hemelbed!).

Glamping van Landal

Landal ken je natuurlijk wel van de vakantiehuizen. Maar wist je dat Landal ook campings en glamping-accommodaties heeft? Op bepaalde parken in Nederland en Duitsland staan stacaravans, safaritenten en woodlodges waar je comfortabel geniet van het buitenleven. Met altijd de vertrouwde Landal-voorzieningen dichtbij.

BoerenBed

Deze glamping-aanbieder is net even anders dan wat we tot nu toe genoemd hebben. Met BoerenBed kampeer je namelijk in luxe accommodaties bij de boer. Dat kan in Nederland, België, Engeland, Schotland, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Aan de ene kant ga je hier back to basics, maar je slaapt wel op een lekker matras en hebt je eigen keuken en sanitair. Voor kinderen is er van alles te doen op de boerderij en soms kun je ’s avonds ook nog aanschuiven voor een gemeenschappelijke maaltijd.

FarmCamps

Ook bij FarmCamps blijf je in boerensferen. FarmCamps is gespecialiseerd in glamping op boerderijen in Nederland en maakt hier een echte beleving van. Knuffelen met de dieren, meelopen met de boer tijdens een Tour de Boer en spelen in de Hooi Hooi Speelschuur en Water Pret Weide – het kan allemaal. Kinderen kunnen zelfs een Boerenknecht Diploma verdienen met allerlei opdrachten.

Roan

Roan begon ooit als Frankrijk-specialist, maar heeft nu ook kampeeraccommodaties op campings in Nederland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië.. En daar hoort ook glamping bij! Persoonlijke service staat bij deze aanbieder voorop, net als kindvriendelijkheid. Roan verstrekt zelfs gratis kinderfietsjes bij een verblijf in de lodgetenten en stacaravans.

EuroParcs – Tiny Houses

Je hebt vast wel eens van Tiny Houses gehoord – en ook die passen in de glamping-trend. Wil je een bijzondere glamping boeken, dan is het dus zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken. EuroParcs heeft Tiny Houses op verschillende parken in Nederland. Zoals de naam al zegt zijn ze klein, maar dankzij een slim (en mooi) ontwerp en interieur ontbreekt het je aan niets. Een bijzondere ervaring!

RCN Glamping

Liever geen groot vakantieresort, maar een plekje midden in de natuur? Dan moet je bij RCN zijn. Deze safaritenten en moderne Cocoon Sweets in Nederland en Frankrijk staan op de mooiste plekjes in de natuur en soms zelfs in beschermde natuurgebieden. Bij de bouw van de accommodaties is het behoud van die natuur leidend. Daarnaast besteedt RCN de hele winstuitkering aan maatschappelijke projecten en aan mensen die door eenzaamheid, geldgebrek of lichamelijk beperkingen niet op vakantie kunnen. Met deze vakantie doe je dus niet alleen jezelf, maar ook de natuur en je medemens een groot plezier.

Let op de glamping-aanbiedingen

Heb je al een glamping-aanbieder op het oog? Dan wijzen wij je graag de weg naar de beste glamping-aanbiedingen. Kijk bijvoorbeeld eens op onze pagina met vroegboekkortingen – altijd interessant om in de gaten te houden. Of ga juist voor een glamping last-minute, die kunnen ook heel aantrekkelijk zijn. Veel plezier alvast!

Reacties op dit artikel

Instagram