Op vakantie en alleen een camping gasstel tot je beschikking? Geen zorgen, zelfs met beperkte middelen kun je heerlijke maaltijden maken. Je zult verrast zijn met hoeveel je eigenlijk kunt maken in één pan. Hier zijn onze tien gerechten die bewijzen dat koken op de camping eenvoudig en ongelooflijk lekker kan zijn.

1. Klassieke spaghetti bolognese

Eenvoudig of een klassieker hoeft niet altijd saai te zijn. De spaghetti “bolo” is namelijk altijd goed. Met (vegetarisch) gehakt, tomatensaus, kruiden en spaghetti maak je in een handomdraai een heerlijke maaltijd. Wat parmigiano erop en genieten maar.

2. Eenpans mexicaanse burrito

Denk je op de camping voor de zoveelste keer: ‘wat eten we vanavond’? Dan is gerecht perfect voor jou: een snelle en vullende maaltijd. Rul (vegetarisch)gehakt en voeg bonen, maïs, tomaten en Mexicaanse kruiden toe. Serveer in een wrap of met rijst. Easy as that!

3. Omelet met groenten

Van een ei word je altijd blij. Deze veelzijdige topper is ook op de camping onmisbaar. Een omelet is snel, eenvoudig en je kunt er alle kanten mee op. Voeg je favoriete groenten toe, zoals tomaten, paprika en uien, en je hebt een gezonde maaltijd. Je kunt zelfs een omelet weer in een wrap doen of boven op een broodje.

4. Pilaf met kip en groenten

Pilaf is een van die kip gerechten die super fijn zijn voor op de camping. Bak wat kip, voeg rijst, bouillon en gemengde groenten toe. Laat het sudderen tot de rijst gaar is. Dit gerecht kookt lekker ‘in’ en wordt ontzettend smeuïg.

5. Romige pasta met champignons

Kook pasta, zet dit apart. Kook daarna room, champignons en kruiden in de pan. Voeg de pasta erbij en je hebt een simpel, maar romig en smakelijk gerecht. Rucola is ook nog lekker eroverheen.

6. Eenvoudige panpizza

Heb je weleens van een panpizza gehoord? Een panpizza is een leuke twist op de traditionele pizza. Gebruik een tortilla als bodem en voeg je favoriete toppings toe. Even bakken en je hebt een heerlijke pizza. Je kunt ‘m ook dubbelvouwen, dan heb je een quesadilla!

7. Groentecurry met kokosmelk

Een groentecurry is makkelijk te maken en zit vol met smaak. Kokosmelk, currypasta en je favoriete groenten zijn alles wat je nodig hebt. Kook wat rijst ervoor of dip met een lekker stuk brood.

8. Gegrilde groenten en vlees

AVG’tje? Maak gebruik van het camping gasstel om groenten en vlees te grillen. Simpel, snel en heerlijk. Je kunt ook hier lekker een stukje brood in de jus dippen bijvoorbeeld.

9. Stoofpotje met kip

Een stoofpotje is ideaal voor de camping. Zeker als je restjes groenten over hebt, bijvoorbeeld. Doe de kip, groenten, kruiden en wat bouillon en laat sudderen tot alles lekker mals is.

10. Pannenkoeken

Begin óf eindig je dag goed met zelfgemaakte pannenkoeken. Meng bloem, melk, eieren en een snufje zout. Bakken maar! Plakje kaas, spek of appel ertussen en het is smullen geblazen.

Je ziet het: koken op een camping gasstel hoeft niet beperkt te zijn tot eenvoudige gerechten. Met deze tien ideeën zet je zonder al te veel moeite voedzame en lekkere maaltijden op tafel. Smakelijk eten!

Reacties op dit artikel

Instagram