Bijzondere overnachtingen
Geselecteerd door Supertrips
Foto's
Wist je dat?
Informatie
Kaart
Weer
Zweden
Het archipel van Stockholm maar liefst uit 24.000 eilandjes bestaat?

Bijzondere vakantie Zweden

Als je dacht dat in Zweden iedereen Ikea meubels bouwt en knäckebröd eet, dan heb je het mis! Zweden is een land van de vele mogelijkheden. Winkelen, cultuur opsnuiven, sporten, natuurschoon aanschouwen, het kan allemaal in dit diverse land.

De beste shoppingssteden van Zweden zijn Stockholm, Göteborg en Malmö. In deze steden kan je ook terecht voor musea. Zoals het openluchtmuseum Skansen in Stockholm, dit museum neemt je terug naar de 20e eeuw en in Malmö staat een museum met de grootste Scandinavische kunst collectie.


Ooit gehoord van de Sami? Dit volk leeft in het noorden van Zweden en zijn beter bekend als de Lappen. Zij leven traditioneel, zoals hun voorouders leefden. En trekken samen met hun rendieren rond, met de seizoenen mee. Noord-Zweden staat ook bekend om het Noorderlicht en de middernachtzon. Prachtig om mee te maken. Trek hier rond en verblijf hier net zoals de inheemse bevolking.

Daarnaast heeft Zweden een mooi natuurschoon, bijvoorbeeld het Zweeds Archipel. Deze eilandclusters kunnen verlaten of bewoond zijn. Maar er is altijd een mooi erfgoed te vinden aan natuur en cultuur. Ideaal om te bezoeken met de veerpont of lekker actief met een kajak.

Zweden is ook zeker geschikt voor vele vormen van sport. Van rustig wandelen tot aan extreme sporten als ijszeilen, waarmee je wel 100 km per uur over het ijs kan roetsjen. Vast iets wat je nog nooit hebt gedaan?


Zo zie je maar, Zweden heeft voor elk wat wils! Ontdek het voor jezelf.

source: wunderground

Zweden

Treehotel Zweden

Treehotel Zweden

Harads

Als je op zoek bent naar echt een bijzondere accommodatie, dan zit je bij het Treehotel in Zweden goed. Dit...

€ 465
Zweedse boomhut

Zweedse boomhut

Vansbro - Midden-Zweden

Deze authentieke boomhut is gesitueerd in de wildernis van Zweden. Hier kan je het avontuur aangaan en een unieke natuurervaring...

€ 245
Tendi Safaritenten (Z)

Tendi Safaritenten (Z)

Ransäter - Munkfors

Safaritenten in Zweden? Ga 'Glamperen' in een luxe safaritent in Zweden! Zin om het land van Pipi Langkous te ontdekken...

€ 349
tot
€ 679
1 - 3 van 3 accommodaties