Verenigde Staten van Amerika

Van de enorme hitte van Death Valley tot aan de immense kou in Alaska. Van de diepe kloven van de Grand Canyon tot aan de hoge bergen van de Rocky Mountains. Van Amish tot aan Scientology, van Michelinsterwaardige restaurants tot aan Supersize XXL menu’s bij tal van fastfoodketens op elke hoek van de straat. You name it, they’ve got it!  ‘The Sunshine State’ in het Westen van Amerika leent zich uitstekend voor een strandvakantie, door de mooie stranden en aangename temperaturen. Ook gelegen in het Westen van Amerika is de plaats Orlando, bekend om zijn bijzonder grote attractieparken. Voor imposante landschappen ben je aan het juiste adres in Amerika. Denk bijvoorbeeld aan de vele Nationale Parken, zoals Yosemite National Park.

Ben je meer een citytripper? Bekijk de tientallen opties voor vliegen naar Amerika, van Los Angeles en Miami tot San Francisco en Detroit. Of laat je onderdompelen in de grootsheid van New York aan de Oostkust van de Verenigde Staten. Ga langs bij het 9/11 Memorial-Monument op Ground Zero of laat je verblinden op Times Square door alle neonreclames en billboards!  Maar wie aan Amerika denkt, denkt ook aan Las Vegas waar je altijd een gokje kan wagen, Salt Lake City waar de Olympische Winterspelen zijn geweest, New Orleans met de swingende klanken van Blues & Jazz of de welbekende Route 66 waarop je door Amerika kan razen.

Amerika, Verenigde Staten, U.S., U.S.A. of V.S. Hoe je het ook noemt, dit land has it all! En het is allemaal het bezoeken waard. Denk wel even aan het visum dat je nodig hebt voor Amerika. Je kunt ook een Esta kopen via een tussenpersoon, zo weet je zeker dat het goed verloopt. In 1664 is Nieuw-Amsterdam, een Nederlandse nederzetting, verkocht aan de Engelsen voor het symbolisch bedrag van 1 gulden! Vanaf dat moment heet de stad New York.