Om heerlijk een hengeltje uit te gooien hoef je niet ver van huis. In Nederland zijn er veel natuurgebieden waar heerlijk gevist kan worden en je tegelijkertijd van het prachtige Hollandse landschap kan genieten. Pak de hengels dus maar in en vergeet je vispas niet. Wij hebben een Top 18 samengesteld van de mooiste visvakanties in Nederland.

Tusken de Marren, Friesland

In de visrijke omgeving van Tusken de Marren in Akkrum | Friesland kan de karpervisser zijn hart ophalen. Het vakantiepark is omgeven met water met genoeg mooie plekken om wat hengels uit te hangen. Een eigen boot kan ook in het water gelegd worden, maar er zijn ook luxe motorsloeppen en zeilboten te huur. Niets houdt je hier tegen lekker het water op te gaan.

Bekijken
1
Boomhut-De-Koeksebelt
koeksebelt-boomhut

Camping de Koeksebelt in Ommen, Overijssel

Camping de Koeksebelt aan de Vecht in Ommen is een prachtige plek voor een visvakantie in Nederland. Op deze camping met bijzondere overnachtingen kun je zelfs slapen in een boomhut. Deze boomhut staat ook nog op een prachtig plekje aan het water, waardoor je een nog mooier uitzicht hebt.

Bekijken
2
vakantiepark-giethoorn6
vakantiepark-giethoorn4
vakantiepark-giethoorn5

Vakantiepark Giethoorn in Giethoorn, Overijssel

In het karakteristieke vakantiepark in het centrum van Giethoorn, met natuurlijk de bekende bruggetjes en grachten, kan je het hele jaar door genieten van de prachtige natuur en de mooie wateren. Het aanliggende Bovenwijde meer en het Weerribben Wiede Nationaal Park bevatten een uitstekend visbestand. Voorn, brasem en kolblei zijn hier goed te vangen. Een heerlijke plek voor een visweekend voor zowel jong als oud.

Bekijken
3
boutique suite molke
kindvriendelijk-vakantiepark-molke-twente

Vakantiepark Mölke, Overijssel

Vakantiepark Mölke ligt aan het idyllische riviertje De Regge. De Regge is een zacht stromend viswater, waar je diverse vissoorten kunt vangen. Je overnacht in een comfortabele accommodatie, geschikt voor maximaal 8 personen. Of ervaar het echte buitenleven op een ruime en groene kampeerplaats op deze viscamping in Nederland. Bij Vakantiepark Mölke beleef je de ultieme slowliving experience én gegarandeerd een fijne tijd!

Bekijken
4
Slapen-in-een-safaritent-vechtdal-overijssel17
Slapen-in-een-safaritent-vechtdal-overijssel25
Slapen-in-een-safaritent-vechtdal-overijssel16

’t Rheezerwold, Overijssel

Op vakantiepark ’t Rheezerwold kun je overnachten in de leukste accommodaties. Zo kun je ook overnachten in de Outdoor Lodge. Deze stoere accommodatie is geschikt voor 6 personen en staan bij de vijver waardoor je een prachtig uitzicht hebt vanaf je eigen veranda én waar je kunt vissen. Je beleeft een heerlijk weekendje weg aan dit viswater. Vang jij de grootste vis?

Bekijken
5

Bungalowpark Zuiderzee, Noord-Holland

Bij Bungalowpark Zuiderzee kun je vissen vanuit je huisje; hoe handig is dat? Alle bungalows beschikken over een privé aanlegsteiger, hier kun je gemakkelijk je hengel uitgooien. Je verblijft op dit vakantiepark in een bungalow geschikt voor maximaal 6 personen. Ook vind je in de omgeving prachtige vaar- en viswateren. Vang jij de grootste karper, witvis, snoek of paling?

Bekijken
6
boomhut-vakantiepark-molke
vakantiepark-molke-boomhut

Boomhut aan het water in Overijssel

De boomhut staat direct aan de Regge. In de Regge rivier zijn het hele jaar door bijna alle soorten vis te vangen; brasem, voorns, witvis en karpers. Bij uitstek een geschikte plek voor een mooie visvakantie dus. De boomhut is luxe ingericht en heeft een prachtig uitzicht over de Regge en het landschap van Zuna. Gooi je hengel uit en jouw visvakantie in Nederland kan beginnen!

Bekijken
7
familie nunspeet
familie nunspeet

Familiehuis Nunspeet, Gelderland

Met een ligging aan het Veluwemeer, en diverse randmeren, kun je bij Familiehuis Nunspeet uitstekend terecht voor een visvakantie in Nederland. Het Veluwemeer heeft een oppervlakte van ruim 3.200 hectare; genoeg mogelijkheden dus voor vissers! Bij Familiehuis Nunspeet kun je overnachten in een 6-persoons watervilla. Deze accommodatie is direct gelegen aan viswater. Ben je met een grotere groep? Verblijf dan in een accommodatie voor 8 of 20 personen.

Bekijken
8
lichtenvoorde
lichtenvoorde

Résidence Lichtenvoorde, Gelderland

Résidence Lichtenvoorde is een vakantiepark van TopParken en beschikt over vakantiehuisjes aan viswater. Gooi je hengel uit in je achtertuin of zoek een rustig plekje op de vissteiger. Vang jij de grootste karper? Résidence Lichtenvoorde is gelegen in de Achterhoek, wat ook zeker een aanrader is om te ontdekken tijdens je visvakantie. Je overnacht op dit vakantiepark in een comfortabele accommodatie, geschikt voor maximaal 14 personen.

Bekijken
9
oesterdam-resort-aan-het-strand

Resort Oesterdam, Zeeland

De unieke vakantievilla’s van Resort Oesterdam zijn allemaal prachtig gelegen in Zeeland aan open water, midden in Nationaal Park Oosterschelde. De meeste woningen beschikken over een eigen aanlegsteiger, handig om te vissen! Resort Oesterdam heeft zowel groepsaccommodaties als vakantievilla’s voor twee personen.

Bekijken
10
de witte berg
de witte berg

Camping De Witte Berg, Overijssel

Camping De Witte Berg, gelegen in het pittoreske stadje Ootmarsum, beschikt over een mooie visvijver nabij de kampeerplaatsen. Geniet van een heerlijke kampeervakantie of kies voor een comfortabele accommodatie. Waar je ook voor kiest, je hengel gooi je gemakkelijk uit op de steiger van de visvijver. Wil je liever een dagje eropuit om andere visplekken te ontdekken? De stad Ootmarsum beschikt over een grote openbare visvijver, of bezoek twee grote visvijvers in de nabijgelegen dorpen Reutum en Geesteren.

Bekijken
11

Landal Hof van Saksen, Drenthe

Dit vakantieresort met prachtige boerderij-vakantiehuizen ligt te midden van een prachtig groene omgeving en het park heeft tal van faciliteiten voor jong en oud die de vakantie extra bijzonder maken. Het is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, of groepen tot wel 24 personen.

Bekijken
12

Centerparcs

Centerparcs heeft veel vakantieparken met viswater. Voor een alles-in-een vakantie is Centerparcs zeker een aanrader. Naast viswater hebben de meeste Centerparcs parken ook een heerlijk zwembad en veel speelgelegenheden voor de kids.

Bekijken
13
visvakantie noord holland
visvakantie spaarnwoude
visvakantie spaarnwoude

Europarcs Spaarnwoude in Spaarnwoude, Noord-Holland

In het prachtige natuurgebied van Spaarnwoude ligt dit vakantiepark waar je chalets kan huren maar ook fijn kan kamperen. De omliggende polders en bossen lenen zich uitstekend voor mooie wandelingen, en liefhebbers van vissen kunnen terecht in de vele waters van het recreatiegebied. Ook Zijkanaal B, in het midden van het natuurgebied, heeft een erg goed visbestand. Je vindt hier zowel roofvissen als witvissen, en er schijnen ook grote karpers rond te zwemmen.

Bekijken
14

De Witterzomer, Drenthe

Geniet van glamping in Drenthe op Vakantiepark Witterzomer waar je alle faciliteiten binnen handbereik hebt. Op deze camping met visvijver beleef je gegarandeerd een fijne tijd. Wist je dat er jaarlijks het WK vissen gehouden wordt in Assen? Dichtbij de Witterzomer, waar wacht je nog op?

Bekijken
15
hemelvaart-pinksteren
Lodge - Beekse Bergen - Safari Resort

Vakantiepark Beekse Bergen, Noord-Brabant

Op Vakantiepark Beekse Bergen kun je heerlijk genieten van een visvakantie aan het water. Het vakantiepark staat bekend om het grote Victoriameer, dat direct in verbinding staat met het Wilhelminakanaal. Als gast van het vakantiepark mag je zo vaak gaan vissen als je wilt, mits je in het bezit bent van een vispas.

Bekijken
16
visvakantie overijssel

Villapark de Weerribben in Paasloo, Overijssel

Dit villapark, gelegen aan het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden, heeft luxe privé-villa’s met eigen steigers aan grote visvijvers. Heerlijk in de vroege ochtend je villa uitlopen en in alle rust een paar uurtjes ongestoord vissen. Je kan natuurlijk ook het uitgestrekte Nationaal Park met een bootje verkennen. Hier zijn meer dan genoeg mooie plekken om even de hengel uit te gooien voor paling, snoekbaars en blankvoorn, en te genieten van de wonderschone natuur.

Bekijken
17
vakantie-makkum
outbacklodges-comfort
viswater Beach Resort Makkum

Beach Resort Makkum in Makkum, Friesland

Voor een heerlijke visvakantie moet je de Friese wateren opzoeken. Beach Resort Makkum heeft een bungalowpark waar je vanaf de steiger van je vakantiehuisje al kans maakt om snoek, (snoek)baars, voorn of karper te vangen. Neem je je eigen bootje mee, of huur je er een op het vakantiepark, dan kan je de omliggende wateren en zelfs op het IJsselmeer, het Sneeker- of Heegermeer een hengel uitgooien. Doordat het park slechts op kleine afstand van de Afsluitdijk ligt kan men zelfs nog op de Waddenzee vissen.

Bekijken
18

Op welk vakantiepark gooi jij straks je hengel uit?

Bekijk ook

Reacties op dit artikel

Instagram