Visvakanties Nederland – De Top 10 

Om heerlijk een hengeltje uit te gooien hoef je niet ver van huis. In Nederland zijn er veel natuurgebieden waar heerlijk gevist kan worden en je tegelijkertijd van het prachtige Hollandse landschap kan genieten. Pak de hengels dus maar in en vergeet je vispas niet. Wij hebben een Top 10 samengesteld van de mooiste visvakanties in Nederland.

1. Bungalowpark Belterwiede in Wanneperveen, Overijsselvisvakantie giethoorn weerribben

Aan het water van het Belterwijdemeer liggen drie schiereilanden met luxe vrijstaande vakantiehuizen, ieder met een eigen vlonderterras en aanlegsteiger voor een boot. In het park mag ook gevist worden; snoek, paling, witvis en eelt zwemt in dit prachtig schone Weerribben-Wieden natuurgebied. Er wordt zelfs gefluisterd dat dit één van Nederlands beste plekken is om heerlijk rustig te vissen.

Boek nu

2. Camping It Wiid in Eernewoude, Friesland

visvakanties-it-wiid

In het hart van Friesland ligt ‘It Wiid’, een groot kampeerterrein en bungalowpark te midden van het Nationaal Park De Alde Feanen. Omgeven door de natuur kom je heerlijk tot rust en met een sloep zijn de wateren van het park goed te verkennen. Je kan er onder andere snoek, snoekbaars en witvis vangen. Indien er veel recreanten aanwezig zijn op het water kan je ook nog in de late namiddag uitwijken naar het Prinses Margrietkanaal ten noordwesten van het natuurgebied.

Boek nu

 

3. Vakantiepark Giethoorn in Giethoorn, Overijssel

Vakantiepark Giethoorn

In het karakteristieke vakantiepark in het centrum van Giethoorn, met natuurlijk de bekende bruggetjes en grachten, kan je het hele jaar door genieten van de prachtige natuur en de mooie wateren. Het aanliggende Bovenwijde meer en het Weerribben Wiede Nationaal Park bevatten een uitstekend visbestand. Voorn, brasem en kolblei zijn hier goed te vangen. Een heerlijke plek voor een visvakantie voor zowel jong als oud.

Boek nu


4. Tusken de Marren, Friesland

visvakantie friesland

In de visrijke omgeving van Tusken de Marren in Akkrum | Friesland kan de karpervisser zijn hart ophalen. Het vakantiepark is omgeven met water met genoeg mooie plekken om wat hengels uit te hangen. Een eigen boot kan ook in het water gelegd worden, maar er zijn ook luxe motorsloeppen en zeilboten te huur. Niets houdt je hier tegen lekker het water op te gaan.

Boek nu


5. Camping Lauwersoog in Lauwersoog, Groningen

viswater groningen vakantie

Pal aan het Lauwersmeer ligt Camping Lauwersoog, een camping en bungalowpark dat precies op de grens van Friesland en Groningen ligt. Het beste van twee werelden dus! Zowel de recreatieve visser als de sportvisser kan hier zijn geluk beproeven. Hier komen zowel brasem als blankvoorn voor, evenals baars en snoekbaars.

Boek nu


6. Villapark de Weerribben in Paasloo, Overijssel

visvakantie overijssel

Dit villapark, gelegen aan het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden, heeft luxe privé-villa’s met eigen steigers aan grote visvijvers. Heerlijk in de vroege ochtend je villa uitlopen en in alle rust een paar uurtjes ongestoord vissen. Je kan natuurlijk ook in het uitgestrekte Nationaal Park met een bootje verkennen. Hier zijn meer dan genoeg mooie plekken om even de hengel uit te gooien voor paling, snoekbaars en blankvoorn, en te genieten van de wonderschone natuur.

Boek nu


7. Boomhut aan het water in Overijssel

vakantiepark aan het water overijssel

De Reggehooibergen zijn nagebouwde hooibergen zoals die vroeger werden gebruikt voor de opslag van hooi, stro en koren. Tegenwoordig zijn ze natuurlijk van alle moderne gemakken voorzien. De Reggehooibergen staan op zes verschillende locaties in de landelijke omgeving van de Reggestreek. In de Regge rivier zijn het hele jaar door bijna alle soorten vis te vangen, brasem, voorns, witvis en karpers. Bij uitstek een geschikte plek voor een mooie visvakantie dus.

Boek nu


8. Droompark Spaarnwoude in Spaarnwoude, Noord-Holland

visvakantie noord holland

In het prachtige natuurgebied van Spaarnwoude ligt dit vakantiepark waar je chalets kan huren maar ook fijn kan kamperen. De omliggende polders en bossen lenen zich uitstekend voor mooie wandelingen, en liefhebbers van vissen kunnen terecht in de vele waters van het recreatiegebied. Ook Zijkanaal B, in het midden van het natuurgebied, heeft een erg goed visbestand. Je vindt hier zowel roofvissen als witvissen, en er schijnen ook grote karpers rond te zwemmen.

Boek nu

 

9. Droomparken Buitenhuizen in Velsen, Noord-Holland

vakantiepark viswater

Droompark Buitenhuizen ligt ook in het natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude. Dit park heeft een groot aantal chalets en bungalows, vele faciliteiten en een uitstekende camping. Behalve de wateren en kanalen van het natuurpark zelf kan je ook het viswater Mooie Nel opzoeken ten zuidwesten van Spaarnwoude. Hier zijn alle vissoorten met variërende groottes te vangen.

Boek nu


10. Beach Resort Makkum in Makkum, Friesland

viswater Beach Resort Makkum

Voor een heerlijke visvakantie moet je de Friese wateren opzoeken. Beach Resort Makkum heeft een bungalowpark waar je vanaf de steiger van je vakantiehuisje al kans maakt om snoek, (snoek)baars, voorn of karper te vangen. Neem je je eigen bootje mee, of huur je er een op het vakantiepark, dan kan je de omliggende wateren en zelfs op het Ijsselmeer, het Sneeker- of Heegermeer een hengel uitgooien. Doordat het park slechts op kleine afstand van de Afsluitdijk ligt kan men zelfs nog op de Waddenzee vissen.

Boek nu

 

 

Bekijk ook

Reacties op dit artikel

Instagram