Bij Supertrips vonden we het hoog tijd om even wat zonnestralen op te doen in het buitenland, terwijl in Nederland het winterse weer zich liet gelden. En begin januari was het zover: we gingen op vakantie! Lanzarote, een zonzeker eiland van de Canarisch eilanden was de bestemming. Zon, zee, strand, tapas en de Spaanse sfeer stonden op ons te wachten. Lees hieronder onze ervaring bij een unieke accommodatie op Lanzarote en wat leuke tips voor uitstapjes op dit eiland.

Lanzarote

Lanzarote is één van de Canarische Eilanden, een archipel gelegen in de Atlantische Oceaan en vanaf Nederland is het ongeveer 4,5 uur vliegen. In januari is het hier gemiddeld 23 graden. Het is een vulkanisch eiland en dat kun je duidelijk zien! Het oppervlakte van Lanzarote bestaat namelijk grotendeels uit vulkanische grond en gesteente. Het eiland is niet heel erg groot, waardoor het erg leuk is om met een huurauto het eiland te verkennen. Overal zijn goede wegen aangelegd en je kan zo van het ene stadje, naar het andere rijden. Wil je er bijzonder overnachten, dan kun je terecht bij Eliza was Here .

Lanzarote Retreats

Tijdens ons verblijf hadden we  een afspraak staan met de eigenaresse van Lanzarote Retreats. Dit is een paradijselijk plekje in het Noorden van Lanzarote in het plaatsje Arrieta. Arrieta is een klein vissersdorpje aan de kust, waar het grootschalige toerisme nog is weggebleven. Hier kan je genieten op een terras tussen de lokale bevolking, van verse vis en heerlijke tapas aan het strand, terwijl je nipt van een wijntje.

Lanzarote Retreats is een unieke overnachtingsplek met luxe & romantische yurts. Daarnaast is dit plekje eco-vriendelijk, heeft het een kleine zwembad, lounge plekken en een Honesty shop. Toen we aan kwamen rijden, dachten we wel; Mooie plek (500 meter van het strand), maar het ziet er wel erg klein uit. We hadden verwacht dat het veel weidser zou liggen. Maar zodra je door de poort rijdt, kom je in een kleine oase. Je kan zelf inchecken, want de sleutel zit al in de accommodatie die je hebt geboekt, en dan is het tijd om de gehele plek te ontdekken. Alles is hier eco-friendly, zonder vervelend te zijn. Dat wil zeggen, ze geven je tips om je verblijf zo eco-friendly mogelijk te houden, maar je bent het niet verplicht. Heb je afwaswater? Hiermee kan je de planten water geven. Heb je brood over? Ga dan de ezels voeren. Heb je zin in een vers eitje ’s ochtends? Dan kan je dit zelf pakken bij de kippen!

Eco-Twin Yurt

Wij sliepen in de Eco Twin Yurt. Dit is een omheind plekje, met 2 yurts (ideaal voor 4 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen). En het blijft altijd koel in de yurts, door de unieke vormgeving. Verder heb je hier je eigen lounge bedden, een hangmat, een bamboe zitplekje met BBQ, een buitenkeuken met gasfornuis, oven, koelkast en wasbak & een stenen badkamer met wc. De Yurts zijn prachtig ingericht. Je loopt binnen en je zit meteen een heerlijk, comfortabel tweepersoonsbed met klamboe en verder is de yurt ruimtelijk ingericht met leuke, bijpassende meubels. Wanneer je ’s avonds in bed duikt, hoor je nog het ruisen van de zee. Aan alles is gedacht hier. Het enige wat je kan en wil doen hier, is relaxen en even op adem komen, zonder zorgen & zonder stress. Wanneer je ergens anders wilt overnachten hebben wij het aanbod van eliza was here in Spanje op een rijtje gezet. Bekijk direct de leukste accommodaties van Eliza was here in Spanje.

Uitstapjes Lanzarote

Zoals al gezegd, is Lanzarote niet groot. Dus je kan makkelijk het gehele eiland verkennen in een week en dan doe je het nog rustig aan. De bezienswaardigheden van Lanzarote worden vooral gekenmerkt door César Manrique. Hij was kunstschilder, beeldhouwer, architect en bouwadviseur. Tevens werd hij gezien als de beschermheer van Lanzarote, hij wilde namelijk niet dat de unieke cultuur & natuur werden opgeslokt door het massatoerisme. Hij zorgde er bijvoorbeeld voor dat de gebouwen nooit hoger werden dan 4 verdiepingen en dat de huizen veelal wit zijn. En daarnaast zijn er dus een aantal bezienswaardigheden die je kunt bezoeken die César Manrique heeft achtergelaten, waaronder:

  • El Mirador del Rio – een uitkijkpunt op het noorden van Lanzarote
  • Los Jameos del Agua – een ondergronds meer met witte blinde krabben
  • El Jardín del Cactus – een cactustuin
  • La Cueva de los Verdes – grotten en tunnels
  • Restaurante El Diablo in Parque Timanfaya – restaurant midden in Timanfaya
  • Lagomar – het huis van Omar Sharif

Nu moeten wij wel toegeven dat wij dit niet allemaal hebben gezien. Wij zijn wel naar El Mirador del Rio geweest, waar je moet betalen om naar binnen te kunnen en vervolgens een prachtig uitzicht hebt over het naastgelegen eiland La Graciosa. Daarnaast zijn we ook naar Nationaal Park Timanfaya geweest, wat TE toeristisch is. Je betaalt €9,- per persoon om het park in te rijden. Vervolgens kan je je auto parkeren en word je meteen doorgestuurd naar een grote touringcar, waar je mee door het park mag rijden als passagier. De rit duurt ongeveer 40 minuten en het rijdt door het surrealistisch maanlandschap dat is achtergelaten door een vulkaanuitbarsting in 1730. Alhoewel het landschap erg bijzonder was,  mag je niet de bus uit tijdens de rit en kregen wij de kriebels van het bandje dat werd afgespeeld met meer informatie over Timanfaya en waarbij je een (SPOILER-ALERT) Star Wars deuntje hoort, bij het einde van de rit. Wij vonden het niet waard.

Wat we wel waard vonden was het huis van Omar Sharif, Lagomar. Dit huis is in de rotsen van de berg gecreëerd en is een sprookje. Met mooie ruimtes, bijzondere hoekjes en een goed restaurant, bij elke trap die je neemt, wordt je weer verrast door het uitzicht en door het gebruik van de ruimte.

Authentieke Spaanse dorpjes

Maar of je er nu wel of niet voor kiest om naar de toeristische attracties te gaan, het leukste om te doen is: rondtoeren. Stop bij dat ene restaurantje aan het water, bezoek een bergdorpje en laat je verrassen door een mooie kerk en knusse straatjes. Wij willen vooral het dorp Teguise aanraden (een andere plek dan Costa Teguise, dat vooral een boulevard heeft met veel restaurantjes en souvenierwinkeltjes). Teguise is rustig, heeft een prachtige kerktoren, leuke boetiekjes en fijne cafeetjes met terrassen. Hier kan je genieten van de rust en de echte Spaanse sfeer.

Reacties op dit artikel

Instagram