Er is niets zo gezellig als een wintersportvakantie met je hele vriendengroep. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een compleet verzorgde reis met skipas, verblijf en eventueel een busreis of jouw wintersport helemaal zelf regelen met je vrienden. Dit zijn de vijf leukste wintersportgebieden voor jongeren, waar veel te beleven valt en je veel gezellige mensen tegen komt.

Les Deux Alpes, Frankrijk

Het Franse skigebied Les Deux Alpes is goedkoop, sneeuwzeker en heeft veel gezellige pubs, restaurants en bars in het dorp. Door de nabijgelegen gletsjer kun je al vroeg in het seizoen wintersporten bij Les Deux Alpes, en het dorp staat bekend als een van de beste bestemmingen voor après-ski in Frankrijk! Ook biedt het skigebied voor ieder wat wils met een totale lengte van 200 kilometer aan pistes en skiliften die vrijwel altijd op loopafstand van je verblijf liggen.

Val Thorens, Frankrijk

Val Thorens ligt ook in Frankrijk en is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallées. Dit grote skigebied bestaat uit maar liefst 600 kilometer piste waardoor er pistes zijn voor wintersporters van alle niveau’s. Doordat Val Thorens op 2500 meter hoog ligt, is hier altijd sneeuw te vinden. Het is het een van de hoogst gelegen wintersportdorpen in de Alpen. Het wintersportdorp is waanzinnig populair onder jongeren omdat je hier dag en nacht kunt feesten. Er zijn bars, kroegen, pubs en clubs in overvloed, zoals de Frog & Roastbeef, de hoogst gelegen pub in Europa.

Mayrhofen, Oostenrijk

In Oostenrijk kun je waanzinnig goed après-skiën. Mayrhofen is een rustig dorp, maar je vindt hier toch genoeg leuke après-ski barretjes zoals de Icebar en de Pilzbar. Ook de Speak Easy Bar moet je een keer bezoeken. Knal jij liever door tot in de late uurtjes? Dan kun je na het après-skiën nog een dansje wagen in de Arena-disco of de Schlüssel. Ook qua wintersporten biedt Mayrhofen fantastische omstandigheden. Het dorp ligt onderaan de Zillertal, waar je zowel blauwe, rode als zwarte pistes vindt.

Gerlos, Oostenrijk

Gerlos is een bruisend wintersportoord waar je veel hotels, pensions en typisch Oostenrijkse Gasthöfe vindt. In het langgerekte dorp vind je vele terrasjes, bars, winkels, restaurants en clubs. Ook als je een dagje niet op de piste staat is er dus genoeg te doen. Wat prettig is aan Gerlos is dat er veel Nederlands wordt gesproken door het personeel, ook bij de skischolen. Dit zorgt voor een typisch sfeertje dat Nederlandse gezelligheid combineert met de bruisende Oostenrijkse après-ski.

Sölden, Oostenrijk

Sölden is de perfecte bestemming in Oostenrijk voor de liefhebber van serieuze wintersport en gezelligheid. Door de twee gletsjers en 145 kilometer aan pistes staat het skigebied bekend om de sneeuwgarantie. Hier bewonder je sportwedstrijden en worden regelmatig toffe evenementen gehouden. Voor de après-ski kun je terecht bij gezellige bars zoals de Mogul, Kuckuck en Schirmbar. Stappen doe je bij het populaire Philip.

Wist je dat juist jongeren veel nadenken over de risico’s van wintersport? Check voor vertrek je zorgverzekering of sluit deze over naar de goedkoopste zorgverzekering met de beste voorwaarden om tijdens de wintersport beschermd te zijn tegen onverwachte kosten als gevolg van een ongeluk.

Reacties op dit artikel

Instagram