Wil jij de top 10 vreemdste hotels in de wereld ontdekken? Wij hebben ze hier onder voor je op een rijd gezet. Check snel de top 10 vreemdste hotels ter wereld!

1. Smukfest Can Sleep Hotel in Denemarken

Als je een echte bierfanaat bent, dan zal je dit hotel geweldig vinden! In Denemarken, mede dankzij de creatie van het Smukfest Music Festival ‘Can Sleep’ door het Royal Unibrew Brouwerij, kunnen festivalgangers letterlijk in een bierblikje slapen in augustus. Gasten kunnen dus van hun biertje genieten terwijl ze van hun bierblik genieten… Letterlijk! Het hotel heeft 121 blikken met een grootte van 3,75 meter bij 2,2 meter. Binnenin is er genoeg ruimte voor een tafel en twee stoelen en een minibar op de begane grond. Denk je dat je het effect van bier echt kan voelen wanneer je in een bierblikje slaapt?

Smukfest

2. Hotel Kakslauttanen in Finland

Hotel Kakslauttanen respecteert het karakter van het Fins klimaat in dit gebied niet alleen, het verheerlijkt het zelfs. De Finnen staan erom bekend niets te geven om koud weer, dus bouwden ze een hotel waar de 12 kamers heuse glazen iglo’s zijn. Tijdens de winter varieert de temperatuur in de iglo tussen de -6˚C en de -3˚C, maar wanneer je het Noorderlicht door het glazen plafond door de hemel ziet golven wil je wellicht toch nog een extra paar wollen sokken aantrekken.

3. Palacio de Sal in Boliviē

Ook wel: Het Paleis van Zout. Het hotel is gebouwd in de Boliviaanse zoutbekken en is volledig gemaakt van zout: de muren, vloeren en plafonds en zelfs het merendeel van het meubilair. De grote zoutpannen van Salar de Uyuni liggen slechts 24 kilometer verderop en bieden daarmee het materiaal voor dit spectaculair hotel. Meer dan een miljoen zoutblokken werden gebruikt tijdens de bouw, met zoutwater als mortel.

4. The Jumbo Stay Hotel in Stockholm, Zweden

Het Jumbo Stay Hotel ligt dichtbij het Arlanda vliegveld. Het is in feite een oude Boeing 747 vliegtuig die buiten gebruik is, waarmee maar weer wordt bewezen dat een vliegtuig niet hoeft te kunnen vliegen om nuttig te zijn. In dit hotel slapen de gasten in hun privé-vertrekken en kunnen ze heerlijk dineren in de lounge. Gasten kunnen zelfs in de cockpit slapen en regelmatig door de intercom aankondigingen doen.

5. Free Spirit Spheres, Canada

Deze drie ronde boomhutten hebben de namen Eve, Eryn en Melody, en hangen in het bos van Vancouver Island. De bollen zijn schitterend gemaakt, het timmerwerk is gebaseerd op de Yacht-stijl met koperversieringen, gelakt hout en prachtige deuren. Zelfs de allerkleinste waar slechts één persoon kan slapen – of de single slaapkamer Eve – geeft haar gast een spirituele connectie met het bos terwijl hij of zij zachtjes mee wiegt met de bomen. Maar let op! Gasten die last hebben van hoogtevrees of misselijkheid kunnen daar wat problemen mee ondervinden… Desalniettemin, de ingebouwde speakers kunnen voor deze arme zielen dan wat troost brengen.

6. Utter Inn Hotel in Zweden

‘Hotel’ is een groot woord voor dit éénkamer hotel dat zich onderwater bevindt. Het heeft geen elektriciteit – de kamer wordt verlicht door gaslampjes. De kamer heeft daarbij twee bedden en glazen wanden waardoor je een panoramisch uitzicht hebt over het onderwaterleven in het meer dichtbij het Zweedse dorpje Vasteras.

7. Elephant Safari Park in Bali

Wie heeft er een piccolo nodig wanneer je een olifant hebt?!? The Elephant Safari Park in Bali is zowel een hotel als een reservaat voor de grootste Sumatra olifantenkudde in de wereld. De gasten worden per olifant naar één van de 26 kamers gebracht die zijn geschilderd door deze majestueuze dieren.

8. V8 Hotel, Baden-Württemberg, Duitsland

Wat zou je liever doen? Schaapjes tellen of met je favoriete auto je dromen inrijden? Het V8 Hotel biedt thema-kamers waar gasten een ritje kunnen maken in een verscheidenheid aan klassieke of moderne auto’s door het speelse design van de kamers en bedden. Elke kamer heeft zijn eigen unieke karakter. Oud Amerikaanse drive-in movie theater of een race circuit, de slaapkamers zijn allemaal gedecoreerd met oog voor detail en charme, en zorgen voor nachtelijke spanning en sensatie.

9. Hotel Marques de Riscal in Elciego, Spanje

Top 10 Vreemdste Hotels in de Wereld

Dit hotel ligt in Elciego, in het Baskenland van Noord-Spanje, en is ontworpen door beroemd architect Frank Gehry. Wanneer je het ziet waan je je in een schilderij van Picasso – scheve muren, zigzaggende ramen en kathedraal-hoge plafonds.

10. Hostel Celica, Ljubljana, Slovenië

Wil je graag je vakantie in de gevangenis doorbrengen? Geen zorgen, dit is een gevangenis met stijl en luxe – perfect voor jouw vakantie! Hostel Celica is meer dan alleen een hostel. Sinds het vertrek van het Joegoslavische leger in 1991 is deze voormalige gevangenis omgebouwd en getransformeerd tot een hostel, kunstgalerij, toeristenattractie en ontmoetingsplek met verschillende culturele events.

Reacties op dit artikel

Instagram