Wil jij de top 10 vreemdste hotels in de wereld ontdekken? Wij hebben ze hier onder voor je op een rijd gezet. Check snel de top 10 vreemdste hotels ter wereld!

vreemdste-hotels-ter-wereld
vreemdste-hotels-ter-wereld

Skylodge Adventure Suites in Peru

Hoogtevrees? Dan is dit hotel niet voor jou weggelegd! Bij Skylodge Adventure Suites slaap je namelijk in een transparante capsule op 400 meter van de grond. Vanuit bed heb je prachtig uitzicht over de vallei en als de avond valt kun je genieten van de magische sterrenhemel.

Bekijken
1
Glazen iglo

Hotel Kakslauttanen in Finland

Hotel Kakslauttanen respecteert het karakter van het Fins klimaat in dit gebied niet alleen, het verheerlijkt het zelfs. De Finnen staan erom bekend niets te geven om koud weer, dus bouwden ze een hotel waar de 12 kamers heuse glazen iglo’s zijn. Tijdens de winter varieert de temperatuur in de iglo tussen de -6˚C en de -3˚C, maar wanneer je het Noorderlicht door het glazen plafond door de hemel ziet golven wil je wellicht toch nog een extra paar wollen sokken aantrekken.

Bekijken
2
vreemdste-hotels-ter-wereld

Palacio de Sal in Boliviē

Ook wel: Het Paleis van Zout. Het hotel is gebouwd in de Boliviaanse zoutbekken en is volledig gemaakt van zout: de muren, vloeren en plafonds en zelfs het merendeel van het meubilair. De grote zoutpannen van Salar de Uyuni liggen slechts 24 kilometer verderop en bieden daarmee het materiaal voor dit spectaculair hotel. Meer dan een miljoen zoutblokken werden gebruikt tijdens de bouw, met zoutwater als mortel.

Bekijken
3
vreemdste-hotels-ter-wereld

The Jumbo Stay Hotel in Stockholm, Zweden

Het Jumbo Stay Hotel ligt dichtbij het Arlanda vliegveld. Het is in feite een oude Boeing 747 vliegtuig die buiten gebruik is, waarmee maar weer wordt bewezen dat een vliegtuig niet hoeft te kunnen vliegen om nuttig te zijn. In dit hotel slapen de gasten in hun privé-vertrekken en kunnen ze heerlijk dineren in de lounge. Gasten kunnen zelfs in de cockpit slapen en regelmatig door de intercom aankondigingen doen.

Bekijken
4
V8 Hotel Motorworld

V8 Hotel in Baden-Württemberg, Duitsland

Wat zou je liever doen? Schaapjes tellen of met je favoriete auto je dromen inrijden? Het V8 Hotel biedt thema-kamers waar gasten een ritje kunnen maken in een verscheidenheid aan klassieke of moderne auto’s door het speelse design van de kamers en bedden. Elke kamer heeft zijn eigen unieke karakter. Oud Amerikaanse drive-in movie theater of een race circuit, de slaapkamers zijn allemaal gedecoreerd met oog voor detail en charme, en zorgen voor nachtelijke spanning en sensatie.

Bekijken
5
vreemdste-hotels-ter-wereld
vreemdste-hotels-ter-wereld

Hotel Marques de Riscal in Elciego, Spanje

Dit hotel ligt in Elciego, in het Baskenland van Noord-Spanje, en is ontworpen door beroemd architect Frank Gehry. Wanneer je het ziet waan je je in een schilderij van Picasso – scheve muren, zigzaggende ramen en kathedraal-hoge plafonds.

Bekijken
6
vreemdste-hotels-ter-wereld
vreemdste-hotels-ter-wereld

Hostel Celica in Ljubljana, Slovenië

Wil je graag je vakantie in de gevangenis doorbrengen? Geen zorgen, dit is een gevangenis met stijl en luxe – perfect voor jouw vakantie! Hostel Celica is meer dan alleen een hostel. Sinds het vertrek van het Joegoslavische leger in 1991 is deze voormalige gevangenis omgebouwd en getransformeerd tot een hostel, kunstgalerij, toeristenattractie en ontmoetingsplek met verschillende culturele events.

Bekijken
7
slapen-in-een-sixpack
slapen-in-een-sixpack-6

Levensgrote sixpack in Noord-Holland, Nederland

Kan jij een koud biertje je op zijn tijd ook wel waarderen? Dan is deze bijzondere overnachting in een levensgrote sixpack iets voor jou! En je hoeft hiervoor helemaal niet ver te reizen. De levensgrote sixpack staat namelijk in Castricum. Deze unieke accommodatie is van alle gemakken voorzien en de koelkast is uiteraard gevuld met een aantal biertjes. Proost!

Bekijken
8
vreemdste-hotels-ter-wereld
vreemdste-hotels-ter-wereld

Hurawalhi Island Resort in de Malediven

In dit hotel zijn het niet zozeer de kamers die de overnachting uniek maken. Dat is het ’s werelds grootste glazen onderwaterrestaurant: 5.8 Undersea Restaurant. Lekker luieren bij het zwembad, met een snorkel de onderwaterwereld verkennen, daarna dineren omringt door de zee en héérlijk slapen in je luxe accommodatie. Bucketlist-dingetje!

Bekijken
9
het-coolste-zweden
bijzonder-overnachten-bij-stockholm

Näsets Marcusgård in Zweden

Midden in de natuur in Zweden vind je deze unieke boomhutten. Vanuit je accommodatie kijk je zo uit over de wilde natuur. In de omgeving kun je een hondensleetocht ervaren, een wandeling naar de zonsoptocht maken en een middernachtzon wandeling maken. Perfect voor de avontuurlijke vakantieganger

Bekijken
10

In welk vreemd hotel ga jij binnenkort overnachten?

Reacties op dit artikel

Instagram