Altijd al eens op een boerderij willen overnachten? Dan is dit je kans! Wij hebben voor jou een top 10 samengesteld met de leukste overnachtingsmogelijkheden bij de boer. Voor jong en oud is logeren bij de boer een fantastische ervaring, dus waar gaan jullie naar toe? Bekijk hieronder de top 10 vakanties slapen bij de boer.

1. Luxe koester suite

Overnacht op het familiebedrijf Erfgoed Bossem. Inmiddels woont hier alweer de zesde generatie van deze familie. Op de boerderij worden rosékalveren en unieke brandronde runderen gehouden. Slapen doe je in de sfeervolle en luxe koester suite, voorzien van een regendouche en sunshower.

Zoek & Boek

2. BoerenBed De Zeekraal

Ervaar het eilandgevoel in een knus tenthuisje met privé sanitair op Terschelling. Wordt wakker met uitzicht op de schapen, haal wat lekkers uit de boerderijwinkel en leer hoe je zelf schapenkaas kunt maken. Je bent ook nog eens binnen no time op het strand, dat wordt lekker uitwaaien! 

Zoek & Boek

3. FarmCamps De Smulhoeve – Kaatsheuvel

Boek deze overnachting van farmcamps en je slaapt gegarandeerd op een kindvriendelijke glamping in Brabant. Deze boerderijvakantie is een walhalla voor voetballertjes en topruiters in spé. Deze boerderij staat daarom ook in het teken van zowel dieren als sport. In de luxe Ranchtent of Lodgetent kan je comfortabel overnachten. De Lodgetent is voorzien van een badkamer en bij de Ranchtent heb je een heuse badtrailer waar een douche en bad in zitten.

Zoek & Boek

4. Bed, Breakfast en Boerderijleven in een Pipokar

Ervaar de charme van een grote pipokar welke is ingericht als hotelkamer en staat op de schapenboerderij van de familie Kuiper. Aan de rand van Amsterdam vind je deze leuke accommodatie. Elke morgen krijg je een vers boerenontbijt en overdag ervaar je het leven op de boerderij. Je mag zelfs de boer helpen tijdens zijn werk. Tegenwoordig heeft familie Kuiper maar liefst 9 pipowagens verspreidt in Zunderdorp, Ransdorp en Zuiderwoude.

Zoek & Boek

5. Sterrenkubus Erfgoed Bossem

Een klein beetje anders dan alle andere accommodaties maar zeker niet minder dan de rest! Overnachten onder de sterrenhemel! Verblijf in een prachtige Sterrenkubus en laat je opgaan in het het heelal. Het is een heel simpel maar geniaal bedacht concept: de Sterrenkubus is een houten, vierkanten huisje midden in het boerenland. Het bed bevindt zich vlak onder een transparante koepel waardoor je de sterrenhemel kan bewonderen als nooit tevoren.

Zoek & Boek

6. Erve Woolderink

Verblijf in een uniek stukje Twente bij Erve Woolderink. Een overnachting hier is een combinatie van inspanning, ontspanning en natuur. Geniet van de luxe die een Hooiberg kan bieden. Als je naar buiten kijkt heb je een prachtig uitzicht over de landerijen waar de koeien grazen en het wild gespot kan worden. De accommodaties liggen aan de Regge die je kunt verkennen met een fluisterboot en zijn van alle gemakken voorzien.

Zoek & Boek

7. Slapen tussen de dieren

Bij Drostes Landschapskamer slaap je niet op het boeren erf, maar ernaast. Een prachtige lanschapskamer met een nog veel mooier uitzicht. Spot de wilde dieren en droom lekker weg van het prachtige uitzicht.

Zoek & Boek

8. Koesafari in luxe safaritent

Je wordt wakker, doet je tent open en hebt uitzicht op een kudde prachtige Brandrode Runderen. Dat is volgens Erfgoed Bossem het ultieme buitenleven. Hiervoor zijn echte canvas safaritenten geplaatst op het terrein. De tenten zijn van alle gemakken voorzien maar tegelijkertijd krijg je er ook een echt “back to nature” gevoel. Een safaritent is geschikt voor 4 personen. Er worden verschillende dagarrangementen aangeboden waar je tijdens je verblijf gebruik van kunt maken.

Zoek & Boek

9. Slapen op een Alpaca boerderij

Bij BoerenBed Mariahout in de Hei in Brabant zal jong en oud een fantastische boerderijvakantie beleven. Je kunt de boer bijvoorbeeld helpen met het voeren van de dieren en het is zelfs mogelijk om Alpaca’s te knuffelen. Vanuit je verblijf heb je zicht op het bos waar je regelmatig hertjes voorbij ziet komen. De tenthuisjes hebben privé sanitair, zodat je al het gemak van thuis binnen handbereik hebt.

Zoek & Boek

10. Boerenavontuur in Zeeland

Leer alles over het boerenleven tijdens je verblijf in een luxe safaritent bij schapenboerderij Mariekerke. Kinderen zullen zich hier geen moment vervelen. Ze kunnen helpen bij het verzorgen van de lammetjes en kijken hoe je een schaap melkt. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd en voor extra comfort kan je onder andere een ontbijtje en een handdoekenpakket bijboeken.

Zoek & Boek

Heb jij je ultieme boerenvakantie al gevonden of ben je opzoek naar een net iets andere accommodatie? Dat kan natuurlijk. Kijk dan ook eens naar deze boerderijvakanties!

Bekijk ook:

 

Reacties op dit artikel

Instagram