Altijd al eens op een boerderij willen overnachten? Dan is dit je kans! Wij hebben voor jou een top 10 samengesteld met de leukste overnachtingsmogelijkheden bij de boer. Voor jong en oud is logeren bij de boer een fantastische ervaring, dus waar gaan jullie naar toe? Bekijk hieronder de top 10 vakanties slapen bij de boer.

1. Luxe koester suite

Overnacht op het familiebedrijf Erfgoed Bossem. Inmiddels woont hier alweer de zesde generatie van deze familie. Op de boerderij worden rosékalveren en unieke brandronde runderen gehouden.Slapen doe je in de sfeervolle en luxe koester suite, voorzien van een regendouche en sunshower.

Zoek & Boek

2. FarmCamps De Smulhoeve – Kaatsheuvel

Boek deze overnachting van farmcamps en je slaapt gegarandeerd op een kindvriendelijke glamping in Brabant. Deze boerderijvakantie is een walhalla voor voetballertjes en topruiters in spé. Deze boerderij staat daarom ook in het teken van zowel dieren als sport. In de luxe Ranchtent of Lodgetent kan je comfortabel overnachten. De Lodgetent is voorzien van een badkamer en bij de Ranchtent heb je een heuse badtrailer waar een douche en bad in zitten.

Zoek & Boek

3. FarmCamps Noorderwaard – Texel

Logeren op deze boerderij op Texel met alle luxe die je gewend bent van thuis. Met het hele gezin overnacht je in een Farmtent of Barntent. Dit zijn grote tenten die van alle gemakken zijn voorzien. Een prachtig interieur, de grote leefruimte, comfortabele bedden en een keuken met stromend water zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Bij de Barntent heb je een ligbad met douche, vaatwasser en een toilet met wastafel.

Zoek & Boek

4. Stro iglo’s van Hayema Heerd

Op unieke wijze slapen bij de boer kan bij Hayema Heerd in Groningen. Op dit boerenbedrijf kun je overnachten in een iglo en genieten van het stille Groningse landschap. De iglo’s zijn niet zo maar iglo’s. Ze zijn namelijk gebouwd van Stro en hout. Wees niet bang, want de buitenkant is voorzien van folie. Hierdoor is het niet vochtig in de iglo.

Zoek & Boek

5. Bed, Breakfast en Boerderijleven in een Pipokar

Ervaar de charme van een grote pipokar welke is ingericht als hotelkamer en staat op de schapenboerderij van de familie Kuiper. Aan de rand van Amsterdam vind je deze leuke accommodatie. Elke morgen krijg je een vers boerenontbijt en overdag ervaar je het leven op de boerderij. Je mag zelfs de boer helpen tijdens zijn werk. Tegenwoordig heeft familie Kuiper maar liefst 9 pipowagens verspreidt in Zunderdorp, Ransdorp en Zuiderwoude.

Zoek & Boek

6. Sterrenkubus Erfgoed Bossem

Een klein beetje anders dan alle andere accommodaties maar zeker niet minder dan de rest! Overnachten onder de sterrenhemel! Verblijf in een prachtige Sterrenkubus en laat je opgaan in het het heelal. Het is een heel simpel maar geniaal bedacht concept: de Sterrenkubus is een houten, vierkanten huisje midden in het boerenland. Het bed bevindt zich vlak onder een transparante koepel waardoor je de sterrenhemel kan bewonderen als nooit tevoren.

Zoek & Boek

7. Erve Woolderink

Verblijf in een uniek stukje Twente bij Erve Woolderink. Een overnachting hier is een combinatie van inspanning, ontspanning en natuur. Geniet van de luxe die een Hooiberg kan bieden. Als je naar buiten kijkt heb je een prachtig uitzicht over de landerijen waar de koeien grazen en het wild gespot kan worden. De accommodaties liggen aan de Regge die je kunt verkennen met een fluisterboot en zijn van alle gemakken voorzien.

Zoek & Boek

8. Slapen tussen de dieren

Bij Drostes Landschapskamer slaap je niet op het boeren erf, maar ernaast. Een prachtige lanschapskamer met een nog veel mooier uitzicht. Spot de wilde dieren en droom lekker weg van het prachtige uitzicht.

Zoek & Boek

9. Koesafari in luxe safaritent

Je wordt wakker, doet je tent open en hebt uitzicht op een kudde prachtige Brandrode Runderen. Dat is volgens Erfgoed Bossem het ultieme buitenleven. Hiervoor zijn echte canvas safaritenten geplaatst op het terrein. De tenten zijn van alle gemakken voorzien maar tegelijkertijd krijg je er ook een echt “back to nature” gevoel. Een safaritent is geschikt voor 4 personen. Er worden verschillende dagarrangementen aangeboden waar je tijdens je verblijf gebruik van kunt maken.

Zoek & Boek

10. Boerderijvakanties in de natuur

Heb jij je ultieme boeren vakantie al gevonden of ben je opzoek naar een net iets andere accommodatie? Dat kan natuurlijk. Kijk dan ook eens naar deze boerderijvakanties! Laat ons weten welke ook zeker in de top 10 hoort.

Bekijk ook:

 

Reacties op dit artikel

Instagram