Oost-Europa is een regio die doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen. Het verkennen van deze diversiteit met de auto wordt gegarandeerd een onvergetelijke reiservaring. Maar wat zijn nu de leuke plekken om te bezoeken? En hoe ga je comfortabel met de auto en misschien wel je fiets op reis? In deze blog vertellen we het je. Laat je inspireren!

De leukste plekken in Oost-Europa

1. De prachtige binnenstad van Praag

Begin je reis in Praag, de “Gouden Stad”. Dwaal door de oude straatjes, bewonder de Karelsbrug en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Praagse Burcht.

2. Krakau: historische schat

Krakau is een levendig cultureel centrum met een goed bewaard gebleven middeleeuwse oude stad. Bezoek het Wawel-kasteel en maak een uitstapje naar Auschwitz om een dieper begrip van de geschiedenis te krijgen.

3. Boedapest: baden en bruggen

De thermale baden van Boedapest zijn legendarisch. Ontspan in de Széchenyi Baden en verken de imposante bruggen over de Donau.

4. Sibiu: Charme in de karpaten

Sibiu is een pittoreske stad in de Karpaten, met geplaveide straatjes en pastelkleurige gebouwen. Maak een rit door de adembenemende Transfăgărășan-weg in de buurt.

5. Plitvicemeren: de prachtige wateren

De Plitvicemeren zijn een natuurlijk wonder. Wandel over de houten paden en bewonder de turquoise meren en watervallen. Zorg dat je genoeg wandelspullen meeneemt om te hiken.

Zoek je nog een bijzonder verblijf in de buurt van de Plitvicemeren? We hebben een ruim aanbod bijzondere accommodaties in Kroatië!

6. Transsylvanië: mythische landschappen

De legendarische regio Transsylvanië is doordrenkt van mythes en legendes. Verken kastelen, waaronder Bran Castle (bekend als het Draculakasteel), en geniet van het betoverende landschap.

7. Riga: Art Nouveau wonder

Riga staat bekend om zijn prachtige Art Nouveau-architectuur. Wandel door de straten en bewonder de verbluffende gevels.

8. Sarajevo: bruggen van verzoening

Sarajevo, met zijn iconische bruggen, vertelt het verhaal van verzoening na conflicten. Bezoek de Bascarsija Bazaar en leer over de rijke geschiedenis.

Algemene tips

Als je met de auto op vakantie gaat, kan een dakkoffer goed uitkomen om mee te nemen. In deze dakkoffer kun je namelijk extra spullen kwijt; wel zo fijn. En ga je graag met de elektrische fiets een nieuwe plek opntdekken? Dan kan een fietsendrager elektrische fiets van pas komen. Ook als je geen elektrische fiets rijdt, kun je natuurlijk een fietsendrager meenemen.

Oost-Europa met de auto is absoluut een goed idee

Een rondreis door Oost-Europa met de auto biedt een ongeëvenaarde kans om te genieten van een diverse mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Van Praag tot Sarajevo, Oost-Europa wacht op ontdekkingsreizigers die klaar zijn voor een onvergetelijke reis.

Reacties op dit artikel

Instagram